, 2023/4/13

Az NFT-k olyan tokenizált eszközök, amelyeket az NFT tétes platformokon lehet biztonságosan feltölteni és fenntartani. Mindannyian ismerjük a kriptovaluták tétbe helyezését, amelynek során a befektetésünkön hozamot érünk el. Manapság már a nem-pénzalapú tokenek (NFT-k) tétbe helyezésével is pénzt kereshetsz! Azzal, hogy a nem-pénzre váltható tokenjeidet (NFT-ket) NFT tétes platformokon tétre teszed, további hozamot érhetsz el a befektetésedből.

Mi az NFT tét és hogyan lehet jövedelmet szerezni az NFT-kből

Az NFT-k ennek a fejlődésnek köszönhetően még vonzóbbá váltak. Egyre többen keresnek új lehetőségeket arra, hogy pénzt keressenek anélkül, hogy meg kellene dolgozniuk érte. A passzív jövedelem régen olyasmi volt, amit a tehetős emberek a bankon keresztül szerezhettek, mivel a megtakarítási számlák kamatai meglehetősen magasak voltak. Manapság azonban alig kap kamatot a bankban lévő pénzére; egyes esetekben még fizetnie is kell a megtakarításaiért! A kriptovaluták és az NFT-k viszonylag magas tétjeinek jutalmai miatt találtak egy újkori alternatívát.

Mi az az NFT tét?

Az NFT-k tétbe helyezése egy módja annak, hogy az egyedi tokenjét a blokkláncon munkába állítsa. Az NFT-ket gyakran digitális képekhez társítják, mint például a Bored Ape Yacht Club gyűjteménye, de ezek mindenféle tárgyak lehetnek, a digitális művészettől kezdve a videófájlokon át a játékban szereplő elemekig. Az NFT tétje azt jelenti, hogy a nem megmagyarázható tokeneket egy platformhoz vagy protokollhoz csatolja. Cserébe ezért a műveletért cserébe tétjuttatásokat kapsz. Ily módon extra bevételre tehet szert, miközben az NFT tulajdonosa marad.

A tétgyűjtésnek ezt a módját a decentralizált pénzügyi (DeFi) hozamtermeléssel hasonlíthatod össze, ahol a kriptovalutákat kölcsönadják vagy bevetik a likviditásszolgáltatóknak, hogy kamatok vagy a mások által viselt tranzakciós költségek révén jutalmat kapjanak. Ez a kamatszerzési mód hasonló a bankon keresztül szerzett kamathoz, de ebben az esetben nincs közvetítő. Az NFT tétje a decentralizált pénzvilághoz tartozik, míg a banki forma centralizált.

Hogyan működik az NFT tét?

Az NFT tét ugyanúgy működik, mint a kriptovaluták tétje, mivel az NFT-k tokenizált eszközök. Emellett az NFT-k esetében nem lehet minden nem-fungible tokent feltölteni, ahogyan ez nem minden token esetében lehetséges. Mivel az NFT-k tokenizált eszközök, azokat NFT tétesítő platformokon lehet telepíteni, ahol biztonságban lehet őket tartani. Ez a megfelelő blokklánc protokollon egy okos szerződésen keresztül lehetséges.

Bár az NFT-k tétbe helyezése viszonylag új koncepció, sok NFT-tulajdonos nagyon izgatottan várja ezt a fejlődést. Ez azért van, mert egy nonfungible token egyedi, ami miatt a tulajdonosok nem szívesen adják el. Ez a nagy különbség a kriptovalutákhoz képest, ahol könnyen lehet kriptót venni és eladni. Az NFT-k feltöltéséhez kriptotárcára van szükség, amelynek alkalmasnak kell lennie az adott NFT-hez.

Először is ellenőrizze, hogy a kedvenc pénztárcája is megfelel-e annak a blokkláncnak, amelyen az NFT található. Ezután csatlakoztatnia kell a tárcát a tétgyűjtő platformhoz, hogy az NFT-ket elküldhesse a platformra. Ez a művelet az érmék tétbe helyezéséhez hasonlítható. Mindkettő elvégezhető a platform tétgyűjtési szakaszába lépve.

NFT tétes jutalmak

A platformtól és az NFT típusától függ, hogy az NFT-tulajdonosok milyen típusú tétjuttatásokat kaphatnak az NFT-k bevetéséért. A legtöbb NFT tétes platform időszakos jutalmakat kínál, amelyeket gyakran naponta vagy hetente fizetnek ki. Gyakran ezeket a jutalmakat a platform utility tokenjében fizetik ki, de vannak kivételek. Függetlenül attól, hogy milyen tokent használnak a tétjuttatásokra, a tétjuttatási tokenekkel lehet kereskedni, és esetleg más kriptovalutákra vagy fiat pénzre lehet váltani őket.

Emellett vannak olyan tétgyűjtő platformok is, amelyek decentralizált autonóm szervezetekkel (DAO-k) rendelkeznek. Itt az NFT-tulajdonosok a vagyonukat egy DAO-poolba, más néven NFT staking poolba zárhatják, ami lehetővé teszi számukra, hogy részt vegyenek a platform irányítási feladataiban. Ez gyakran szavazati jogokat is magában foglal, amikor javaslatokat tesznek. Lehetőség van arra is, hogy maga tegye meg a javaslatokat, de ez DAO-nként változik.

Mivel az NFT-k nagy része az NFT-piacon a különböző blokkláncjátékokhoz tartozik, a play-to-earn játékokban, például az Axie Infinityben is különböző tétgyűjtési lehetőségek vannak. A play-to-earn játékban nemcsak kriptót, hanem NFT-ket is kereshetsz. Ez lehetővé teszi, hogy ingyen NFT-ket keress, majd tedd fel őket!

Hogyan lehet passzív jövedelmet keresni az NFT-k tétjével?

Ha vannak NFT-k a kriptotárcájában, akkor azokat passzív jövedelemszerzésre használhatja. Az NFT tétesítése a legújabb módja annak, hogy passzív jövedelemre tegyen szert a blokklánc technológiával. Bármely ilyen jövedelemforrás esetén előre kell befektetned. Bár ez lehet pénzben vagy időben, az NFT-ken keresztüli passzív jövedelem elsősorban pénzzel történő befektetéssel érhető el. Amikor az NFT-kkel való passzív jövedelemépítés módját keresi, hasznos, ha néhány dologra odafigyel, ahogyan az alábbiakban látható.

Ennek azonban megvannak az előnyei is. A játék népszerűsége is növekedhet, így maga az NFT is kereshet. Ezért fontos, hogy megfelelő kutatást végezzen az NFT-vel, valamint a piaccal, a hasznossággal és a tétjuttatásokkal kapcsolatban.

NFT tétes platformok

Számtalan különböző NFT tétes platform létezik, ami azt jelenti, hogy egy-egy példa nem minden platformról árulkodik. Annak érdekében, hogy jobban megismerhesse az e téren tapasztalható variációkat, kiemelünk néhány NFT tétes platformot. A play-to-earn NFT-k hatalmas térnyerése miatt számos példa van ezen a területen, de tudta, hogy a tőzsdék is aktívan részt vesznek az NFT-tétekben?

Binance NFT PowerStation

A Binance Fan Tokens számára létezik egy olyan tétes platform, ahol az NFT-k tulajdonosai kedvenc sportcsapataik támogatásával kereshetnek. Az NFT-jeik bevetésével további Binance Fan Tokeneket kereshetnek. A Binance az egyik legnagyobb kriptopénz tőzsde, több tízmillió felhasználóval világszerte. Emellett a Binance nyújtja a legtöbb szolgáltatást, köztük az NFT tétet is a felhasználóknak.

A Binance Fan Tokenek olyan használati tokenek, amelyek egy adott sportcsapathoz kapcsolódnak. Ezzel a tokennel a token tulajdonosok különböző kiváltságokat élvezhetnek. Tokentulajdonosként például elsőbbségi jegyértékesítésben részesülhet, vagy beleszólhat a sportklubon belüli fontos döntésekbe. A Binance Fan Tokenek elsősorban a sportklubokban dolgozók körében keresettek, de a nagy rajongótáborral rendelkező művészek vagy más hírességek is használhatják.

MOBOX (MBOX)

Egy másik példa az NFT tétes platformra a MOBOX platformja, amely egy blokkláncra épülő játék. A MOBOX-nak van egy metaverse, a MOMOverse, ahol különböző NFT-ket lehet találni. Ezekkel az NFT-kkel kereskedhetsz a MOBOX piacterén, de tétet is tehetsz rájuk, és passzív jövedelmet építhetsz. Minden egyes MOMO különböző tulajdonságokkal rendelkezik, hashing ereje véletlenszerűen generált.

Amikor MOMO-t teszel fel, a MOBOX-tól megkaphatod a kormányzási tokent tétjutalomként. A jutalom számát a feltett MOMO-k mennyisége alapján számoljuk ki. Mivel az egyes MOMO-k ritkasága változó, a hashing power is változik, ami hatással van a tétjutalomra. A MOBOX természetesen csak egy példa a sok közül. Az olyan ismert NFT játékok, mint a Splinterlands és az Axie Infinity is kínálják ezt a szolgáltatást az NFT tulajdonosoknak!

Melyek a legjobb NFT-k a téthez?

Amikor úgy döntesz, hogy felteszed az NFT-ket, fontos, hogy legyen egy jó elképzelésed arról, hogy mit szeretnél elérni. Ahhoz, hogy megtaláld a legjobb NFT-ket a tétgyűjtéshez, tudnod kell, hol vannak a lehetőségek. A jó piackutatás ezért nagyon fontos. Különböző NFT-k vannak, amelyekre tétet tehet, és mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai. Ezért győződj meg róla, hogy a stratégiád világos számodra.

Szereted a szerencsejátékokat, és ebbe az iparágba szeretnél befektetni? Akkor például egy olyan NFT tétes platform, mint a Splinterlands érdekes lehetőség a számodra. Ez az Ethereum blokkláncra épülő játék lehetővé teszi a játékosok számára, hogy NFT tétekkel extra jövedelemhez jussanak. Mindig tartsd szem előtt, hogy az NFT-k értéke is csökkenhet, így a nem megduplázható tokenek tétbe helyezése is kockázatokat rejt magában.