, 2023/4/11

A Strongblock platformokat és protokollokat hoz létre azzal a reménnyel, hogy megváltoztatja a blokklánchálózatok kompenzálásának módját a csomópontok számára, amelyek védik és fenntartják őket. A digitális pénzügyi környezet szinte másodpercenként fejlődik tovább, ami nem meglepő a kriptoszektorban dolgozók számára. Az ilyen technológiai fejlesztések között a StrongBlock nevű új projekt népszerűsítette a node as a service (NaaS) koncepcióját a blokkláncon.

Mi az a StrongBlock

A NaaS a teljes blokklánccsomópontok saját üzemeltetésével szemben jelent alternatívát; fejlesztői infrastruktúrát és eszközöket biztosít a blokklánccsomópontok felállításához és kezeléséhez. A csatlakoztatott blokklánccsomópontok decentralizált blokkláncadatokat közvetítenek, továbbítanak és tárolnak. De mi is az a blokklánccsomópont? A node, más néven Full Node egy olyan eszköz, amely a blokklánc teljes tranzakciótörténetét tárolja. De, ki áll a StrongBlock ökoszisztéma létrehozása mögött?

A StrongBlock csapatához tartozik David Moss vezérigazgató és Brian Abramson technológiai vezető, akik vállalati szoftver és blokklánc veteránok. Corey Lederer, a termékért felelős vezető szintén a StrongBlock alapítói csapatának tagja, és nagy tapasztalattal rendelkezik a technológiai termékek irányításában. A StrongBlock úgy látja, hogy a blokklánc a jövő útja, de ha nem ismeri jól ezt a technológiai áttörést, kockázatos lehet belépni. A StrongBlocks célja ezért az, hogy bárki számára megkönnyítse a blokkláncok támogatását és az azokban való részvételt.

A StrongBlock magyarázata

A StrongBlock egy blokklánc platform, amely reméli, hogy megváltoztatja a blokklánc hálózatok működését. Egyszerűsítésének oka az egyszerű NaaS eszköz, amely lehetővé teszi a blokkláncban nem jártas felhasználók számára, hogy gyorsan létrehozzanak egy blokklánc-kompatibilis csomópontot, miközben kompenzálja őket a működtetésért. A StrongBlock NaaS-ét megelőzően az Ethereum-csomópontok futtatásához a blokklánc átfogó ismerete mellett kódolási képességre és egy olyan szerverre volt szükség, amely képes a csomópontot egész nap futtatni.

Összefoglalva, a StrongBlock előtt a csomópontokba való belevetés vagy nagy erőfeszítést, vagy magas szintű tudást igényelt, hogy egyszerű legyen. Ráadásul a jutalmak a bonyolult matematikai problémákat megoldó bányászoknak voltak fenntartva, míg a csomópontok között nem osztottak ki ilyen pénzjutalmakat. Nem volt mód a csomópontok teljesítményének értékelésére. A fenti problémák megoldására a StrongBlock automatizálta az összes folyamatot, így mindenki részt vehet a blokklánc forradalomban. A felhasználók másodpercek alatt létrehozhatnak egy csomópontot a StrongBlock platform segítségével. Emellett hozzáadhatják csomópontjukat, hogy napi STRONG token jutalmakat kapjanak. A STRONG a StrongBlock irányítási tokenje, amelyet a fejlesztők arra használnak, hogy a tokenek tulajdonosai hozzájárulhassanak a protokoll jövőjének meghatározásához.

Mik azok a Strong csomópontok?

A Strong node egy olyan csomópont, amely az Ethereum hálózatot támogatja. A csomópontok üzemeltetőit "Node Universal Basic Income" (NUBI) díjjal jutalmazza a hálózat fenntartásához hozzájáruló Ethereum blokkok száma alapján. Azonban a csomópontok száma, a tokenek ára, a csomópontok bevétele és a nonfungible token (NFT) tulajdonlása mind olyan tényezők, amelyek befolyásolják a jutalmakat; ezek változóak és nem garantáltak. Az erős csomópontok szolgáltatásként működnek; ezért nincs szükségük hardverre, és ez lehetővé teszi, hogy bárki, akár nem műszaki beállítottságú emberek is, másodpercek alatt blokklánc-kompatibilis csomópontot építsenek, és fizetést kapjanak a működtetéséért.

Hogyan működik a StrongBlock?

A StrongBlock protokollt úgy tervezték, hogy a NUBI folyamatosan. A NUBI jutalmakat jelenleg STRONG-ban fizetik ki, a jövőben pedig a vállalat NFT-ként fogja kifizetni őket. A protokollt ezután azok irányítják, akik ilyen módon STRONG-ot szereztek. Az esetleges jutalomhiányt a közösség különböző módokon tudja orvosolni, ahogy a protokoll növekszik.

A jutalmakat a csomópontonkénti folyamatos hozzájárulások, a STRONG NFT-kért való elégetése, a megújítási díjak, a NUBI csökkentése és a különböző NUBI-osztályok létrehozása alapján mérik. Továbbá a StrongBlock protokollon belül a csomópontok használatára két módszer létezik. A Bringing your own Node (BYoN) további rugalmasságot és a csomópont további személyre szabásának lehetőségét kínálja, míg a StrongBlock NaaS gyorsabb és könnyebben beállítható.

Mindkét megközelítés ugyanazt az alap NUBI-ösztönzőt kínálja, de a jövőbeli kiegészítések több lehetőséget adhatnak a BYoN csomópontoknak, mint a NaaS csomópontoknak.

Mi az a STRONG token?

A STRONG token (most STRNGR néven) egy Ethereum-alapú ERC-20 token, amely az Ethereum hálózaton fut. Az érme egy kormányzati token, amely végül a StrongBlock decentralizált rendszeréhez vezet. Miközben a csapat 10 millió STRONG tokent generált, nagyjából 95%-át elégették a rendszer megfelelő tokenomikájának kifejlesztésére. A rendszer továbbra is extra STRONG tokeneket éget minden egyes új csomópont telepítésével, hogy fenntartsa a deflációs token-kínálatot.

Hogyan indítsunk el egy blokklánc csomópontot a StrongBlock használatával?

Egy blokklánccsomópont elindításához a StrongBlock használatával győződjön meg arról, hogy rendelkezik digitális pénztárcával. A StrongBlock NaaS platformja kompatibilis a MetaMaskkal, és nem támogatja a multisig tárcákat.

A tranzakció gázdíjainak fedezéséhez vásárolnia kell némi ETH-t. Kapcsold a pénztárcádat az általad preferált kriptotőzsdéhez, és vásárolj 10 STRNGR tokent. A MetaMask böngészőbővítményként letölthető a MetaMask weboldaláról. Az ügyfelek választhatják a Chrome, Brave vagy Firefox böngészőket.

Ellenőrizd a gázdíjakat a 10 STRNGR-t tartalmazó pénztárcádat az app.strongblock.com weboldalhoz csatlakoztatva. A kriptogazdaságtól függően változó gázdíjak ellenőrzésére az Etherscan Gas Tracker használható.

Egy csomópont felállítása vagy elindítása 10 STRONG tokenbe kerül, plusz a gázdíjak. Minden csomópontot ezután 0,091 STRONG tokenekkel jutalmaznak, amelyek passzív jövedelemforrásként szolgálhatnak. A blokklánc csomópontok létrehozásához a StrongBlock használatával kövesse az alábbi lépéseket:

A csomópontod létrehozása után befizetheted a csomóponti díjakat, láthatod a felhalmozott díjaidat és igényelheted a jutalmakat. Az első havi csomóponti díjat már a csomópont létrehozásakor megkapja. Ezt követően 30 naponta manuálisan kell befizetnie a csomópontdíjat. A csomópontdíj-fizetési struktúra azonban 90 napos előrefizetési korlátozással rendelkezik. Ha nem látod a létrehozott csomópontot, ellenőrizd a jóváhagyott, függőben lévő vagy törölt tranzakciókat a folyamat felgyorsítása érdekében.

Milyen adóvonzatai vannak a StrongBlocknak?

A StrongBlock jellege és az eszköz eladásának lehetetlensége miatt az Ethereum csomópontok szolgáltatásai nem minősíthetők eszköznek a kripto- és az adózás világában; ehelyett kiadásnak minősülnek. Ennek eredményeképpen, amikor StrongBlockot vásárol, az első vásárlás üzleti költségnek minősül, és minden, amit ebből keres, adóköteles jövedelemnek vagy jövedelemnek minősül. Az adókötelezettség mértéke az Ön lakóhelye szerinti országtól függ, és az Ön jelenlegi jövedelmi szintje alapján határozható meg. Az adókötelezettségek megértéséhez érdemes elolvasni a Cointelegraph útmutatóját a kriptopénzek adójának benyújtásáról az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban.

Jó befektetés a StrongBlock?

Ha Ön blokklánc-rajongó, akkor a StrongBlockot ígéretes projektnek találhatja, amellyel Ethereum-csomópontokat indíthat és passzív jövedelemre tehet szert. Tekintettel azonban az egekbe szökő gázdíjakra és a kriptopiac ingadozására, mindig végezzen kellő körültekintést, mielőtt pénzt fektetne bármilyen projektbe.

Ennek ellenére, ha úgy gondolja, hogy pénzügyi céljai, a szervezet elképzelései és a befektetések megtérülése összhangban vannak, akkor aktív résztvevője lehet a projektnek, és STRONG tokenekkel jutalmazhatják. Mindazonáltal ne feledkezzen meg a kockázatvállalásról, amelyet hajlandó vállalni.

A platform hamarosan más protokollokat is támogatni kíván, mint például az Ethereum konszenzus rétegének frissítése (korábban ETH 2.0). Emellett olyan funkciókat is tervez bevezetni, mint az NFT gamification és egy piactér, ami arra ösztönözheti a blokklánc rajongókat, hogy részt vegyenek a StrongBlock által vezetett blokklánc forradalomban.