, 2023/4/13

A bika zászlós minta egy rúdon lévő zászlóra hasonlít, és akkor jelenik meg, amikor egy kriptopénz jelentős árfolyam-emelkedésen megy keresztül. Sok értékpapír árfolyam-előrejelző használja a technikai elemzést, amelyet néha grafikonozásnak is neveznek.

Mi az a bika zászló chart minta

Ők azonban úgy döntenek, hogy teljesen elvetik a hatékony piacok hipotézisét (EMH). A hatékony piacok hipotézise (EMH), más néven a Random Walk Theory (véletlen séták elmélete), az az elképzelés, hogy az aktuális értékpapírárak pontosan tükrözik a cég értékére vonatkozó információkat. Ezért lehetetlen ezen információk felhasználásával többletnyereséget, vagy a teljes piacnál nagyobb nyereséget elérni.

Ezzel szemben a technikai elemzés figyelmen kívül hagyja az EMH-t, és csak a piac ár- és volumenviselkedése érdekli az árfolyam-előrejelzés alapjaként. A bika zászlónak nevezett technikai elemzési minta egy elismert ármintázat, és úgy gondolják, hogy azt jelzi, hogy árnövekedés következik be.

Mi az a bika zászlós chartminta?

A bika zászlós chartminta egy olyan technikai chartminta, amely egy párhuzamos zászlóra hasonlít, amelynek mindkét oldalán árbocok vannak, és trendkonszolidációt jelez. Ez akkor fordul elő, amikor az árak egy kis tartományon belül ingadoznak drámai ugrások vagy esések előtt és után. Tehát a bikazászló bikás? A bika zászló mintázatot egy konszolidációs zászló jellemzi, amely vízszintes vagy lefelé lejt, és amelyet jelentős emelkedés követ felfelé vagy kitörés követ. A volatilis kriptopénz piaci körülmények között a kereskedők olyan kriptokereskedési stratégiákat használnak, mint a swing kereskedés és a bika zászló mintázat a kereskedéshez egy erős trendű piac alatt vagy egy kitörés után.

Továbbá a bika zászlós minta elsődleges célja, hogy lehetővé tegye a piac aktuális lendületéből való profitálást. Ennek eredményeképpen a kriptokereskedők az általa kínált adatokat felhasználhatják arra, hogy olyan belépési pontokat azonosítsanak, amelyek a potenciális nyereményekhez képest alacsony kockázatot jelentenek.

Tehát meddig tarthat egy bikazászló? A bikás vagy medvés zászlóminták rövid távú trendek, amelyek egytől hat hétig tarthatnak. De mi történik a bikazászló-mintázat után? Ha egy bika zászlómintát helyesen észlelünk, az egy már meglévő bika trend folytatását jelzi, és az árfolyam a minta befejezése után emelkedni fog.

Hogyan lehet észrevenni egy bika zászló mintát?

A bika zászlóminta egy grafikonon egy rúdon lévő zászlóra hasonlít, és mivel emelkedést jelez, bika zászlónak nevezik. A hagyományos vagy kriptokereskedésben a bika zászlós mintázatnak három fő jellemzője van. A kriptopénz a relatív volumen erőteljes emelkedése után alakította ki a pólust. Alacsonyabb volumen esetén a kriptopénz a pólus teteje közelében konszolidálódik, hogy létrehozza a zászlót. A trend fenntartása érdekében a kriptovaluta viszonylag szilárd volumen mellett kitör a konszolidációs mintázatból.

A bika zászlómintázat három fő jellemzője

De, hogyan kell olvasni egy bika zászlós mintát? A bika zászlómintázat segít megtalálni azokat a helyeket, amelyek korrekciót igényelnek, mielőtt a korábbi trend újraindulna. Ez a chartmintázat megköveteli a korábbi lendület jelenlétét, amelyet jellemzően egymás utáni bikás sávok sorozata mutat felfelé. A későbbiekben a konszolidációt korrekciós intézkedésként kell használni a kriptokereskedési folyamatban. Az árkorrekciókat gyakran keretezik a pennák, a lefelé mutató csatornák vagy az oldalirányú mozgás.

A háromszög alakban lévő zászlók konvergáló trendvonalakat jelentenek, amelyek akkor fordulnak elő, amikor egy kereskedési tartomány alakul ki egymást követő csúcsokkal és mélypontokkal. A zászló áttörése, amely a bikazászló-mintázat harmadik szakaszában következik be, optimális belépési jelzést kínál. Az előző swingmagas szint szolgál a bikazászló-mintázat kezdeti nyereségcéljaként, a konszolidációs struktúra pedig stop-loss szintként szolgálhat.

A bika zászlós minta kiszúrásához kövesse az alábbi lépéseket:

Ismerd fel a felfelé irányuló mozgást, a lendületet, amely egy sor felfelé irányuló sáv alatt keretezhető, alig van retracement sáv.

Várj a korrekciós műveletre, egy lefelé irányuló csatornára, amely olyan struktúrát mutat, mint egy alsó mélypont.

Az árfolyamkorrekciókat gyakran keretezik a pennák, a lefelé mutató csatornák vagy az oldalirányú mozgás. A háromszög alakban lévő zászlók konvergáló trendvonalakat jelentenek, amelyek akkor fordulnak elő, amikor egy kereskedési tartomány alakul ki egymást követő csúcsokkal és mélypontokkal.

A zászló áttörése, amely a bikazászló-mintázat harmadik szakaszában következik be, optimális belépési jelzést kínál. Az előző swingmagas szint szolgál a bikazászló-mintázat kezdeti nyereségcéljaként, a konszolidációs struktúra pedig stop-loss szintként szolgálhat.

A bika zászlós minta kiszúrásához kövesd az alábbi lépéseket:

Ismerd fel a felfelé irányuló mozgást, a lendületet, amely egy sor felfelé irányuló sáv alatt keretezhető, alig van retracement sáv.

Várj a korrekciós műveletre, egy lefelé irányuló csatornára, amely olyan struktúrát mutat, mint egy alsó mélypont.

Állítsd be a kitörési szintet, amelyen a megbízást el kell helyezni.

Hogyan kereskedjünk a bika zászlós mintával?

A bika zászlós mintázat kereskedésében a kriptokereskedők ott helyezik el a belépést, ahol a zászlót keretező struktúra (vagy a lefelé mutató csatorna) nem képes fenntartani a lefelé irányuló lendületét, miután a bika mintázatot kiszúrták. A kereskedők a volumenindikátor segítségével ellenőrzik a bikazászló jelzést egy általuk választott kriptopénz árfolyamát követve (amíg az árfolyam át nem törik a zászló ellenállását).

Ezután az árdiagramon a kriptokereskedők a volumenindikátort használják, és megjósolják, hogy a kereskedési volumen csökkenni fog az árkorrekció során. A trend valószínűleg folytatódik, ha a visszahúzódást követően a kereskedelmi volumenek növekednek, és az árfolyam átlépi a bikazászló felső küszöbét. A bikazászló támaszvonalának azonban a stop-loss megbízás alatt kell lennie, és a kereskedők a kockázat/nyereség arányt használják a take-profit küszöbérték meghatározásához.

Tehát mennyire megbízható a bikazászló mintázat?

Annak ellenére, hogy a bikazászló mintázat egy folytatási mintázatról árulkodik, a kereskedő kockázat-nyereség profilja határozza meg bármely kriptokereskedési stratégia sikerét. Ráadásul a jutalom vagy veszteség a befektetők befektetési céljaitól függ, valamint attól, hogy valaki megérti-e a bull flag mintákkal való kereskedés jeleit, mint például a kriptopénzárak emelkedése nagy relatív volumen mellett, vagy ha az árak egy határozott visszahúzódási mintát mutatnak, miközben a csúcsoknál vagy azok közelében konszolidálódnak.

Bika vs. medve zászlós grafikonminta

A bika zászló hasonló a medve zászlóhoz, azzal a különbséggel, hogy a trend felfelé mutat. Egy intenzív rally, amelyet egy zászló alakú trendmegállás követ, segít a kereskedőknek azonosítani a bikás zászlóalakzatokat. Ezzel szemben a medve zászló mintázatot egy medvés vagy lefelé irányuló trend (más néven zászlórúd) hozza létre, amelyet a konszolidációs zóna (más néven zászló) vagy trendvonal nyugalmi szakasza követ. A volatilis jellege miatt a kereskedők mind a bullish, mind a bearish zászlómintákat észrevehetik, hogy a kockázat-nyereség profiltól függően long vagy short kereskedjenek.

A bika zászlómintázat előnyei és kockázatai

A bikazászló kitörés egy átlátható árszintet kínál, amelyen a kereskedők hosszú kereskedést köthetnek. Ezenkívül irányt mutat, hogy mikor kell a stop-loss megbízást elhelyezni, így megadva a hatékony kereskedéskezeléshez szükséges támogatást. Ráadásul, ahogy fentebb tárgyaltuk, a bikás mintázatú trendek azonosítására szolgáló jelek és a felismerésükhöz szükséges eljárás egyszerű lépéseket foglal magában.

Ezen előnyök ellenére nem azt kell mondani, hogy a bika zászlós mintázat követése kockázatmentes kriptokereskedési stratégia. Ez azt jelenti, hogy ahol pénzről van szó, ott a veszteség kockázata következik. Például a kriptovalutákkal való kereskedés egyik legjelentősebb kockázata az árfolyam instabilitásának és a piaci kilengéseknek a lehetősége, ezért a befektetőknek mindig tisztában kell lenniük egy adott befektetés kockázatával-nyereségével, hogy elkerüljék a negatív eredmények megtapasztalását a bullish vagy bearish minták végrehajtása során.