, 2023/3/31

Komodo 12 blokklánc protokollt vezet be az AtomicDEX következő verziójában. Az AtomicDEX API azt állítja, hogy kompatibilis a létező kriptovaluták 99%-ával. A Komodo, egy többláncos architektúrájú hálózat, bejelentette 12 protokoll bevezetését a nem letétkezelő multi-coin szoftveres pénztárcáján és az atomic swap-alapú decentralizált tőzsdén, az AtomicDEX-en.

Komodo 12 blokklánc protokollt vezet be

A 12 protokoll az Avalanche, Polygon, Harmony, Fantom, smartBCH, Ethereum Classic, Moonriver, KuCoin Community Chain, Huobi ECO Chain, Ubiq, Arbitrum és Optimism protokollokból áll, az utóbbi kettő kizárólag pénztárcakapcsolat. A frissítés után a felhasználók képesek lesznek Avalanche tokeneket cserélni Polygonra, Ethereumot Binance Smart Chainre (BSC) stb. és fordítva.

A cross-chain funkcionalitással ellentétben a multi-chain lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kriptóikhoz csomagolt vagy proxy tokenek használata nélkül férjenek hozzá, potenciálisan jobb biztonsági eredményekkel. Kadan Stadelmann, a Komodo technológiai igazgatója így nyilatkozott:

"Ezeknek a protokolloknak a hozzáadása, mint a Polygon és az Avalanche, teljesen új szintre emeli a hozzáférhetőséget a felhasználók számára, hogy gyorsabb és gördülékenyebb cross-chain és cross-protokoll tranzakciókat hajthassanak végre, miközben továbbra is megőrzik a kulcsaik felügyeletét." A Komodo szerint egy évvel korábban az AtomicDEX integrálta a BSC-t, és elvégezte az első natív cross-chain swapot a BSC-ről egy nem BEP-20 (BSC) blokkláncra. Mint nem letétkezelő pénztárca, a felhasználók bármikor tarthatnak pénzt vagy kivehetnek külső pénztárcába. Az AtomicDEX az árjegyzőknek nulla, az árjegyzőknek pedig 0,13%-os díjat számít fel a tranzakció teljes értékére.

A Komodo egy decentralizált, nyílt forráskódú blokklánc, amely az Equihash algoritmust, egy késleltetett proof-of-work konszenzusmechanizmust használ. A Komodo célja, hogy végponttól végpontig tartó megoldást nyújtson a blokklánc alkalmazásokhoz, beleértve az első érmeajánlatok ( ICO-k), az atomcserék és a decentralizált tőzsde (DEX) platformját.

A Komodo platform natív pénzneme a KMD, amely a tranzakciós díjak kifizetésére, DAappok létrehozására és a Notary Node-ok (dedikált szerverek) megszavazására használható. A Komodo célja továbbá, hogy a fejlesztők számára segítsen tranzakciókat végrehajtani, miközben anonim marad. A Komodo blokklánc azt állítja, hogy megkönnyíti az interoperabilitást, a biztonságot és a rugalmasságot a blokklánc-alapú üzleti megoldásokban.

A Komodo láncról 10 percenként biztonsági másolat készül a Bitcoin-hálózaton, ezt a funkciót 64 dedikált szerver, azaz Notary Node teszi lehetővé. Ez a biztosíték biztosítja, hogy eltérítés esetén a változtatásokat nem fogadják el, mivel a Bitcoin-hálózat biztonsági mentései nem tükrözik azokat.

A különálló blokklánc-hálózatok közötti átjárhatóság az elmúlt évben a kriptopénzpiac egyik fő témájává vált, de több jelentős exploit - például a 321 millió dolláros Wormhole exploit - rávilágított arra, hogy milyen nehézségekbe ütközik a láncok közötti biztonságos átvitel. Az egyik protokoll, amely februárban egyre nagyobb teret nyert a láncok közötti átjárhatóság elérésének alternatív megközelítésének köszönhetően, a Komodo, egy nyílt, összeállítható többláncú platform, amely az AtomicDEX tárcának és a nem bizalmi decentralizált tőzsdének ad otthont. A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatják, hogy a február 20-i 0,446 dolláros mélypontot követően a platform KMD tokenjének ára 54%-kal megugrott, és február 22-én 0,687 dolláros napi csúcsra emelkedett.

A KMD árfolyamának és kereskedési volumenének megugrásának három oka a következő: az AtomicDEX 13 különálló blokklánc-hálózat támogatásának közelmúltbeli kiegészítése, a friss, nem csereberélhető tokenek (NFT) bevezetése és az AtomicDEX-en az atomos swapok biztonságos jellege. A Komodo több blokklánchálózatot integrál. A Komodo protokoll számára a legjelentősebb fejlesztés 2022-ben, amely segít a token árfolyamának fellendítésében, a 13 különböző blokklánchálózat támogatásának hozzáadása volt az AtomicDEX-en.

Az AtomicDEX egyike azon kevés decentralizált tőzsdéknek, amelyek jelenleg széles körű támogatást nyújtanak nemcsak az Ethereum Virtual Machine-kompatibilis hálózatoknak, hanem a Bitcoin forráskódján osztozó hálózatoknak is.