, 2023/4/13

A kriptóba fektetni jó móka, de mennyire szórakoztató saját érmét létrehozni? Saját kriptopénz token létrehozásával sokkal több munka van, mint egy érmébe való befektetéssel. Manapság a tőzsdéken keresztül néhány gombnyomással kriptót vásárolhatsz, de egy kripto érme létrehozása több tevékenységet és tudást igényel.

Az első kriptopénz token létrehozása

Egy kriptopénz létrehozásának több módja is van. Vagy maga kódolhatja, vagy kódolás nélkül is fejleszthet érmét. Egy kriptopénz létrehozása nehéz lehet, különösen az első alkalommal. Fedezze fel, hogyan hozhatja létre első kriptopénz tokenjét különböző módokon; lépésről lépésre végigvezetjük az egész folyamaton!

Miért hoznál létre kriptopénz tokent?

Bárki létrehozhat kriptopénz tokent. Akár csak szórakozásból is létrehozhat egyet. Egy kriptopénz token sikeres elindítása azonban nagyobb kihívást jelent, és sok időt és energiát igényel. A token létrehozása egy dolog, de a fenntartása és növelése egy másik. Tehát létrehozhatsz egy tokent kíváncsiságból, de komolyabb céllal is, például ha saját közösséged vagy céged számára szeretnél tokent, vagy egyszerűen csak van egy jó ötleted egy memecoinhoz. Csak győződjön meg arról, hogy tevékenysége nem minősül-e kezdeti érmefelajánlásnak (ICO), mielőtt megsérti az Egyesült Államok szövetségi értékpapír-törvényeit. A jó jogi kutatás vagy egy megfelelő tudással rendelkező személytől származó tanácsadás tehát nem luxus.

Hogyan hozzunk létre kriptopénz tokent?

A kriptopénz token létrehozásának több módja is van. Mindegyikhez szükség van némi technikai tudásra, de a nehézség módozatonként eltérő. Az alábbiakban négy különböző módszert ismertetünk, amelyekkel a kívánt módon hozhatod létre a tokenedet.

Saját kriptopénz token létrehozása kódolással

Saját kriptopénz token létrehozásához létrehozhat egy új blokkláncot saját kód megírásával. Ehhez a módszerhez sok technikai tudásra lesz szükséged. Ha azonban elsajátítottad ezeket a technikákat, akkor ez a módszer adja a legnagyobb szabadságot. Mint blokkláncfejlesztő, úgy kódolhatod a tokenedet, ahogyan csak akarod, mindenféle korlátozás nélkül. A saját blokklánc létrehozása a saját tokenjéhez a legjobb megoldás, különösen, ha tokenfejlesztő vagy, akinek nagy innovatív terveid vannak.

Fontos, hogy jó blokklánc-üzemeltetési protokollt válassz, amelyet konszenzusmechanizmusnak is neveznek. A legismertebb konszenzusmechanizmusok a proof-of-work (PoW) és a proof-of-stake (PoS). A fenntarthatóság és a gyorsaság jegyében a PoS egyre népszerűbb. Ha ilyen módon szeretnél kriptopénz tokent létrehozni, akkor érdemes alaposan megvizsgálnod a jogi szempontokat, hogy később ne érjen kellemetlen meglepetés.

Módosítsd egy meglévő blokklánc kódját

Egy másik módja a saját token létrehozásának, ha egy másik blokklánc forráskódját felhasználjuk. A legtöbb blokklánc kódja nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy bárki megtekintheti és letöltheti. A különböző blokkláncok forráskódjai a GitHub platformon érhetők el.

Ha megtaláltad a megfelelő forráskódot, testre szabhatod, hogy a tokened egyedi legyen. Itt például megfontolhatod a token bányászatát vagy égetését. A technikai tudás ennél a módszernél is fontos, és érdemes ellenőrizni, hogy minden jogilag rendben van-e.

Új kriptopénz létrehozása egy meglévő blokkláncon

Egy másik lehetőség egy új kriptopénz token létrehozása anélkül, hogy előbb létrehoznánk vagy módosítanánk egy blokkláncot. Az olyan blokkláncokat, mint az Ethereum blokklánc, arra tervezték, hogy különböző fejlesztők kriptovalutáit fogadják. Ez a legegyszerűbb módja egy kriptopénz token létrehozásának.

Először ki kell választanod a megfelelő blokkláncot, amely megfelel az elképzeléseidnek. Az Ethereum és a BNB Smart Chain népszerű példák erre, amelyeket szintén megismerhet a cikk későbbi részében. Ezután testre szabhatod a tokenedet, hogy az minden igényednek megfeleljen. Az, hogy a tokened egy megbízható blokkláncplatformhoz kapcsolódik, pozitív hatással lehet a tokened értékére és megbízhatóságára, de semmi sem garantált.

Kripto token fejlesztési szolgáltatások

Ha nem szeretnél sok időt és energiát fordítani egy kriptopénz létrehozására, akkor igénybe veheted a kriptotoken-fejlesztési szolgáltatásokat. Ezeket a szolgáltatásokat olyan vállalatok kínálják, amelyek rendelkeznek a tudással és a szakértelemmel, hogy kivegyék a munkát a kezedből. Ők gondoskodnak a token létrehozásával kapcsolatos minden szempontról, ami sok időt takaríthat meg neked A token létrehozásán kívül egy whitepapírt is készíthetnek neked, és megszervezhetik az ICO-t. A módszer hátránya, hogy ez a szolgáltatás pénzbe kerül.

Tokenek létrehozása különböző blokkláncokon

Ha úgy döntesz, hogy tokent hozol létre, először is elő kell készítened néhány dolgot. Például, hogy melyik blokkláncon fogod létrehozni a coint? Minden blokkláncnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ezért bölcs dolog, ha jó áttekintéssel rendelkezik ezekről a jellemzőkről. Hogy a lehető legjobban felkészülhess a saját tokened létrehozására, ebben a cikkben több blokkláncot is közelebbről megvizsgálunk, hogy jól indulhass!

Hogyan hozz létre ERC20 tokent

Az ERC20 tokenek az Ethereum blokkláncon létrehozott tokenek, ahol az ERC az Ethereum Request for Comments rövidítése. Sok kriptoprojekt számára érdekes az Ethereum blokklánc, amit az is bizonyít, hogy a 2. helyen áll az összesített kriptorangsorban. Az ERC20 tokent a következő öt lépés segítségével hozhatja létre.

1. Token specifikációk

Az első lépés a token specifikációival kapcsolatos. Itt számos olyan dolgot lehet meghatározni, amelyek egyedivé teszik a tokenedet, például:

2. A szerződés kodifikációja

Az ERC20 token létrehozásához olyan programozási nyelven kell kódolnia, amelyet az Ethereum protokoll megért. Nem szükséges mélyreható technikai ismeretekkel rendelkeznie, hiszen ehhez más programokat is használhat. Ezekben a programokban csak a token specifikációban megadott sajátos funkciókat kell helyettesíteni a token specifikációban megadottakkal.

3. A token tesztelése egy teszthálózaton

A harmadik lépés a tesztelésről szól. Az új token tesztelése során a rendszer ellenőrzi, hogy vannak-e hibák. Ehhez fontos a tesztnet. Ahhoz, hogy tesztelni tudd a tokenedet, egy jó pénztárcát kell használnod. Használhatsz jól ismert szoftveres tárcákat, mint például a MyEtherWallet és a MetaMask tárca.

A teszteléssel szimulálod a tokened tényleges létrehozását. Ez a folyamat gyors és ingyenes. Fizetést fog kérni, de ez a szimuláció része, és nem valódi pénz. Miután ezt a lépést elvégezted, ellenőrizheted a forráskódot.

4. A token forráskódjának ellenőrzése

A token létrehozásához a forráskód ellenőrzése a folyamat negyedik és egyben utolsó lépése. Ez a fázis nagyon fontos, mert lehetővé teszi egy teljesen átlátható projekt megvalósítását. Ezt a szerződéses kódban található "egyezés és közzététel" opció használatával teheti meg. Ügyeljünk arra, hogy minden adat helyes legyen, hogy a szerződés forráskódja ellenőrizhető legyen. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy feltöltöd a tokenedet a mainnetre, és megnyitod a többi kripto rajongó előtt!

Hogyan hozd létre az ERC-20 tokent 10 perc alatt?

Egy ERC-20 token létrehozása sok munkának tűnik, sok lépésen kell végigmenni az eredmény eléréséhez. A token létrehozása azonban sokkal gyorsabban elvégezhető, mint gondolnád, ha tudod, mit csinálsz. Számos egyszerű módja van annak, hogy 10 perc alatt vagy annál rövidebb idő alatt létrehozzunk egy ERC-20 tokent. Vannak például olyan eszközök, amelyekkel néhány gombnyomással létrehozhatod a tokenedet, ahogyan azt az alábbi részben tárgyaljuk.

Hogyan készítsünk kriptopénz tokent kódolás nélkül?

Vannak olyan tokengenerátor platformok, amelyek képesek ERC20 tokeneket létrehozni. A Cointool az egyik olyan alkalmazás, amely ezt lehetővé teszi. Ezen a platformon keresztül pillanatok alatt világgá küldheti érméjét. A token nem szerzői jogvédelem alatt áll; közvetlenül a főhálózatra kerül és ellenőrizve lesz!

Hogyan hozzunk létre egy tokent a BNB Smart Chain-en?

A Cointool segítségével saját kriptopénz tokenjét is létrehozhatod a BNB Smart Chain-en. Ezeket a BEP20 tokeneket ugyanúgy lehet létrehozni, mint az ERC20 tokeneket. Ha úgy döntesz, hogy figyelmet fordítasz a programozásra, rájössz, hogy az ETH és a BSC tokenek létrehozása meglehetősen hasonló. A gyors verzió használatával, például a Cointoolon keresztül, hasonló módon készítheti el a tokenjét a BNB Smart Chain-en. A Binance blokkláncának előnye, hogy a gázdíjak olcsók az Ethereum blokkláncon fizetett díjakhoz képest. Emellett a BNB Smart Chain sokkal gyorsabb a tranzakciók feldolgozásában.

Amit a token létrehozása után el kell intézned

Ha a kriptopénzéből komoly projektet szeretnél csinálni, akkor rendelkezned kell egy tervvel. Egy memecoinra gondolsz? Vagy a token fontos token lesz egy ökoszisztémán belül? Bár a memecoinokat a hype és a spekuláció hajtja, hasznos lenne például egy fehér könyvet készíteni, és láthatóvá tenni a tokent az interneten.

Ezt megteheted a weboldaladon keresztül, de a közösségi médián keresztül is sok kripto-befektetőt elérhetsz. A tokenjének listázása az olyan platformokon, mint a Coingecko és a Coinmarketcap hasznos, mivel a kripto befektetők gyakran megnézik ezeket az oldalakat. Egy új tokenbe való korai befektetés kifizetődő lehet, ezért sokan figyelik az új listázásokat ezeken a platformokon.

Győződj meg róla, hogy van terved a tokeneddel kapcsolatban. Nem számít, hogy mire szeretnéd használni a tokenedet, rengeteg különböző módja van annak, hogy létrehozd a kívánt tokent. A token létrehozásának indítéka fontos a megfelelő módszer kiválasztásakor. Ha komolyan szeretnéd, akkor kódolhatod magad, vagy megbízhatsz valakit mással. Ha a tokent viccnek szánod, akkor ezt gyorsan és programozás nélkül magad is megteheted.

Ha komolyan gondolod a token létrehozását, választhatod, hogy felbérelsz egy kriptotoken-fejlesztőt. Ez lehetővé teszi, hogy kihasználd valakinek a tudását és tapasztalatát, aki segíthet egy fehér könyvvel, jogi kérdésekkel és a legjobb blokklánc kiválasztásával is a projektedhez. Akár segítséget fogadsz valakitől, akár elkészíted a tokenedet, a digitális valutád közelebb van, mint valaha!