, 2023/4/5

A lefoglalt Bitzlato lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy visszavonják a Bitcoin 50% -át A Bitzlato még nem oldotta meg a problémát a felhasználói pénzek fennmaradó 50%-ával kapcsolatban, és végül saját pénzzel kompenzálhat.

A lefoglalt Bitzlato lehetővé teszi a felhasználók számára

Az Oroszországhoz kötődő Bitzlato kriptopénzváltó részben helyreállította a hozzáférést a felhasználói pénzeszközökhöz annak ellenére, hogy az európai hatóságok hivatalosan lefoglalták. A Bitzlato lehetővé tette a felhasználóinak, hogy a platformon az Egyesült Államok és az Europol általi végrehajtás miatt beragadt eszközök legfeljebb 50%-át kivegyék - jelentette be a cég március 20-án a Telegram-csatornáján.

A közlemény szerint a Bitzlato felhasználók mostantól visszaállíthatják eszközeik felét a Telegram bot - bzphoenixbot - segítségével, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az eszközöket a webes Bitzlato számláról egy külső pénztárcába vagy tőzsdére helyezzék át. A Bitzlato-ból történő minden kifizetés Bitcoinban történik.

, mivel a platform a felhasználók összes altcoin-állományát BTC-re konvertálta, amikor a szolgáltatás január 18-án leállt. A cég szerint a Bitzlato a Bitzlato lefoglalása után a több altcoin kiszolgálásával kapcsolatos technikai nehézségek miatt volt kénytelen Bitcoinra konvertálni a felhasználók egyenlegét.

Egy nyilvános Bitzlato chatben több állítólagos Bitzlato felhasználó azt mondta, hogy képesek voltak Bitcoinjaikat olyan tőzsdékre átvinni, mint a ByBit és a Binance. Egyes állítólagos Bitzlato ügyfelek állítólag olyan szoftveres tárcákat, mint a Trust Wallet és a ViaBtc, valamint hardveres tárcákat, mint a Ledger, is használtak a Bitcoin kivonásához. A Bitzlato 50%-os kivonási lehetősége követi a korábban bejelentett ütemtervet a felhasználók platformhoz való hozzáférésének helyreállítására és a működés újraindítására vonatkozóan. A terv szerint a Bitzlato folytatja a platform helyreállítására irányuló munkát, és célja, hogy 2023. április elejére szolgáltatást nyújtson a peer-to-peer (P2P) kriptopénz-kereskedelemhez.

Számos felhasználó ezúttal inkább nem vonta vissza eszközeinek 50%-át a Bitzlato-tól, hanem inkább megvárta, amíg a tőzsde helyreállítja a P2P kereskedést. Amint a P2P platform helyreáll, a felhasználók minden korábban elérhető funkcióhoz hozzáférhetnek, mondta a Bitzlato szóvivője a Cointelegraphnak. A Bitzlato felhasználóinak nem kell arra számítaniuk, hogy a P2P tőzsde elindulása után visszakapják eszközeik fennmaradó 50%-át, mondta a képviselő.

"Nem lesz második fele a P2P megnyitása után, mivel ez két egymástól független kérdés és folyamat" - tette hozzá a Bitzlato szóvivője. A képviselő szerint az ügyfélpénzekkel kapcsolatos kérdés még nem megoldott, de a Bitzlato tervezi, hogy visszaadja a pénzt vagy az Europol által lefoglalt pénzeszközökhöz való hozzáférés visszaállításával, vagy a cég pénzeszközeiből. A szóvivő elmondta:

"Az ügyvédek megtámadták a francia kormány döntését, és ha az eredmény kedvező lesz, akkor a pénzeket visszaadják [...] Ha ez nem sikerül, akkor a felhasználóknak várniuk kell, amíg a cég nem keres annyit, hogy kompenzálja a veszteségeket". Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma január közepén jelentette be a Bitzlato elleni nagyszabású nemzetközi kriptovaluta végrehajtási akciót. Az Europol ezt követően közölte, hogy az európai hatóságok a végrehajtási akciók részeként több mint 19 millió dollárnyi kriptót foglaltak le a Bitzlatótól.