Brave vs Chrome: Japánban a Brave az elsőszámú Androidos böngésző

A Brave vs Chrome párharc ugyan még mindig Dávid és Góliát csatájához hasonlít, a Brave kezdi egész jól kezelni a parittyát: Japánban a múlt héten a Chrome, Firefox és Opera is alulmaradt letöltésszámban a reklámok blokkolására és a személyes adatok védelmére szakosodott Brave-vel szemben.

brave vs chrome android cryptoguru

Egy csöppet későn reagáltam le a hírt, de múlt héten bejárta a kriptós és tech sajtó egy részét, hogy Japánban a Brave – elsőként egy nagy lélekszámú, tech nagyhatalom országban – lenyomta a Chrome-ot, Operát és Firefoxot. Ez kizárólag az Androidos telefonok letöltéseit jelenti, az iOS és asztali böngészős telepítések nem számítanak bele a statisztikába.

A Brave 10+ millió Android letöltésnél jár néhány hónapja már, ami azt jelenti, hogy valahol 50 millió alatt jár a letöltések száma. A fejlesztők 12 millió aktív felhasználóval számolnak év végéig. Google Trends adatai alapján egy év alatt háromszorosára emelkedett a Brave (Szoftver) keresések száma. Meglepő, hogy a Brave (Webböngésző) kategóriára nem lehet keresni, míg a vetélytársak esetében ez az opció elérhető.

Az appbrain oldalon látható, hogy mostanra helyreállt a világ rendje Japánban, a világ szerte 5+ milliárd Android letöltésnél járó Chrome visszakerült a Top3-ba, míg a Brave szépen lépdel felfelé a Firefox és Opera előtt a listán.

Miért érdekes számomra a Brave vs Chrome téma?

brave vs chrome adblock blokkolt reklám követőkód cryptoguru

Mert sokkal gyorsabb és jobb böngészési élményt kapok, blokkolva vannak a reklámok, és kevesebb mobilnetet használok mobilon. Egy év alatt az asztali gépen 5.3 óra töltési időt spóroltam meg közel négyszázezer reklám és követőkód blokkolásával, mobilon pedig két óránál és 122 ezernél járok.

Ritkán fordulnak csak elő problémák, pl. nem tölt be egy oldal vagy videó, ilyenkor általában a címsorban lévő oroszlán ikonra kattintva átmenetileg lekapcsolom az oldalon a szkriptek, trackerek blokkolását, és voilá, minden működik.

A Brave értékajánlatáról, funkcióiról bővebben olvashatsz a Brave böngésző: Túl a 20 millió letöltésen bejegyzésben.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt a infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

Bitcoin befektetés témában írtam egy hosszú és alapos bejegyzést tapasztalatokkal, veszélyekkel, hasznos infókkal, mely főleg a kezdőknek jelent segítséget.

Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése. Soha ne tárolj nagy összeget tőzsdén!

Kriptopénzek egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről, a tőzsde használatáról, és az altcoin vásárlásról.

Próbáld ki a Brave böngészőt! Reklámmentes, gyors böngészés, engedélyezhető reklámnézés kriptopénzért, tartalomgyártók közvetlen támogatása. Brave böngésző útmutatók, hírek, tapasztalatok.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees