bitpanda global exchange launch best cryptoguru

Elindult a Bitpanda Global Exchange tőzsde, a BEST beszakadt

…és még holnap jön a verifikált felhasználóknak, és a Pantos tulajdonosoknak járó ingyenes BEST token airdrop. A bejegyzésben szó esik a Bitpanda Global Exchange indulásáról, és kesergünk egy kicsit a BEST árfolyam alakulásán.

Korábban már írtam az oszták Bitpanda saját BEST tokenjének kibocsátásáról, olvasd el azt a bejegyzést is, ha érdekel a téma.

A BEST árfolyama

Kezdjük rögtön a problémásabb résszel: A tőkebevonás (IEO – Initial Exchange Offering) elején 0.09 eurós árról induló, a végén 0.1 euróért elővásárolható tokenek közül elméletileg az összes, 500 millió darabot eladták a három hetes értékesítés során. Voltak furcsaságok, a kibocsátás utolsó napját még 75% eladott mennyiséggel kezdték, majd közel 24 órával később elméletileg már az összes token elfogyott.

A kereskedés a Bitpanda Global Exchange tőzsde debütálásával egy időben indult, aztán frankón be is zuhant, egészen 42% mínuszig esett. A Facebookon spekuláltunk is egy sort, hogy mégis hogyan lehetséges ez, mikor elméletileg mindenki 0.09 és 0.1 között vásárolt be. Pánik? A konkurencia szabotázsa?

bitpanda best árfolyam

Nem valószínű, hogy megtudjuk, annyi azonban bizonyos, hogy jelenleg épp 0.0734€ árfolyamon cserél gazdát egy darab BEST, és ez az ökoszisztémával vagy a Bitpanda Payments szolgáltatással kapcsolatos új hírekig esélyes, hogy nem is lesz sokkal jobb. Tudtuk, hogy kockázatos, de nem mutat jól ez a mínusz.

Bitpanda Global Exchange

bitpanda global exchange tőzsde screenshot cryptoguru
A tőzsde felülete a BTCEUR 4 órás grafikonnal

A hivatalos felületre a megszokott Bitpandás fiókkal lehet belépni, középen a Bitpanda Global Exchange gombra kattintva. Első ránézésre feltűnik, hogy nincsen grafikon a tőzsde indulása előtti időszakról, ezt fel nem fogom, hogy miért így csinálták, de nagyon zavaró. A nemrég jelentősen leegyszerűsített bitpandás regisztrációról itt írtam.

A felületen a legaktívabb kerekedési pár a BTCEUR, 24 óra alatt 136 000 eur forgalommal, ami nagyon kevésnek tűnik. Talán az lehet a hiba, hogy még elég fapados a rendszer, és ezért még nem szoktak ide a profi kereskedők.

Mert hogy pandáék a profikat célozzák platformot, mivel bevallottan sokkal több bevételük származik a rendszeresen kereskedőkből, mint a ritkán vásárolgató hodler halandókból.

Az indulás után kiadott sajtóközlemény szerint 54 országban érhető el a szolgáltatás, és azzal akarnak bevágódni a nemzetközi porondon, hogy kereskedési mennyiség függvényében csak 0.1-0.05% jutalékot számítanak fel tranzakciónként, ami állításuk szerint a legolcsóbb a piacon. Azt is írják, hogy megfeszítve dolgoznak a fejlesztési ütemterven, hogy olyan sikeres legyen a tőzsde és a BEST token, amennyire csak lehetséges. Mi meg kíváncsian várjuk!

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt a infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

Bitcoin befektetés témában írtam egy hosszú és alapos bejegyzést tapasztalatokkal, veszélyekkel, hasznos infókkal, mely főleg a kezdőknek jelent segítséget.

Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése. Soha ne tárolj nagy összeget tőzsdén!

Kriptopénzek egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről, a tőzsde használatáról, és az altcoin vásárlásról.

Próbáld ki a Brave böngészőt! Reklámmentes, gyors böngészés, engedélyezhető reklámnézés kriptopénzért, tartalomgyártók közvetlen támogatása. Brave böngésző útmutatók, hírek, tapasztalatok.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees