ripple csomag xrp átverés befektetés money business le roux cryptoguru

Ripple csomag átverés – Ne dőlj be!

A bejegyzésben a Ripple kriptopénzzel kapcsolatos magyar nyelvű átverésekről lesz szó, ezek közül egyet fogunk kivesézni. Röviden bemutatom, hogy hogyan tudod ellenőrizni egy-egy “kihagyhatatlannak” tűnő befektetési ajánlat valódiságát, lesz néhány szó a kriptopénzekről, és ejtünk néhány szót a valódi bitcoin/kriptovaluta/ripple befektetésről is.

Spoiler: Ha egy (befektetési) ajánlat túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor nagy eséllyel át akarnak verni. Ha valaki neked “szakértőkre”, “professzorokra” és profi kereskedőkre hivatkozva óriási, garantált hasznot ígér, hazudik. Az óriási nyereségnél tudok egy jobb dolgot: ha nem senki nem lopja el a pénzedet.

Ripple csomag átverés

A Ripple egy kriptopénz (amit ráadásul már egy ideje XRP-nak hívnak), mely a 2017-es év során óriási, 500-szoros árfolyam emelkedést produkált.

Köszönhette ezt az általános piaci hisztériának és annak, hogy a projektet bankközi tranzakciók olcsó és gyors bonyolítására szánták, és így sokak számára rendszerbiztosabb értékajánlattal rendelkezik, mint a hippi világmegváltó Bitcoin.

Már hónapokkal ezelőtt is kaptam “ripple csomaggal” kapcsolatos kérdéseket, amiket nem igazán tudtam hová tenni. A napokban azonban Nik facebookos megkeresése miatt végre kezdem érteni miről is van szó:

xrp ripple átverés csomag money business
A linket kitakartam. Még ha megtalálod, sem javaslom a felkeresését

Ezt a linket kapta meg az olvasó e-mailben, majd írt rám, hogy ez mégis mi lehet. Röviden összefoglalva ez garantáltan egy átverés, és már a link lekattintása is rizikós.

Sorolom:

  • óriási, hasraütéssel nyert összeg, amit felveszel
  • 72 000 magyar erősítette meg (az összesen 72 mrd forintot jelentene egy hét alatt. Tud valamit ez a…)
  • …professzor. Jaaaa, ha professzor akkor biztos igazat mond…

Klasszikus manipulációs technikákkal teletűzdelt mail

Emailben kapta a fenti linket az olvasó, ebből most kimásolok néhány tipikus, átverésről ordító mondatot.

  • Különleges ajánlat a Wall Street Economist-től
  • Csak ma
  • 100%-ban legálisan és villámgyorsan pénzt keresni a kriptovalutákon.
  • Hihetetlen (3x hangsúlyozva) módszer egyelőre kevesek számára érhető el
  • INGYENESEN (akár 1 000 000 havonta)
  • Krönberg Ádám a Wall Street Economist főszerkesztője
  • Ne habozz, a jelentés ingyenesen csak a nap végéig érhető el.

Csak ma, különleges, ingyenes, havi egymillió, és egy valódinak tűnő újság olyan névvel rendelkező főszerkesztőjétől, akiről el lehet hinni, hogy ért ehhez.

Így ellenőrizd le a “kihagyhatatlan” ajánlatot

Bármilyen link lekattintása nélkül ellenőrizheted, hogy átveréssel állsz-e szemben.

A fenti képen szerepel a Graham Le Roux név, erről másfél perc után látható, hogy valamilyen lengyel átveréssel kapcsolatban emlegetik. A levélben található Wall Street Economistra nem dob a Google találatot. Krönberg Ádámra nem csak a kereső, de Fb és Linkedin sem dob találatot.

Ennyi furcsaság már bőven elég ahhoz, hogy le se kattintsd a linket, és még véletlenül se vásárolj tőlük semmit.

Napjainkban számtalan átverés specializálódott a kriptovaluták iránt érdeklődő tapasztalatlan internetezőkre. Ezekről bővebben a Kriptopénz átverések – Hogyan ne szívd meg bejegyzésben írtam.

A kriptopénzes befektetésekről általában

A kriptopénzek vagy kriptovaluták, élükön a bitcoinnal, valódi értékkel rendelkező digitális vagyontárgyak. 2019-ben van helyük a befektetési portfóliókban, de csak akkor, ha a befektető tudja, hogy mit, hogyan és miért vásárol. A témáról hosszú bitcoin befektetés segédlet készült, melyben lépésről-lépésre átnézheted a folyamatot és a tudnivalókat.

Fontos leszögezni azonban, hogy százszorozódás meg ezerszereződés, amivel a fentihez hasonló átverések próbálnak behúzni, rövid-közép távon nagyon valószínűtlen még ezen a kísérletinek nevezhető piacon is. Egyáltalán nem biztos, hogy valaha lesz újra akkora emelkedés, mint 2017-ben volt.

Ripple (XRP) és más, valódi kriptopénzek vásárlása 2019-ben már viszonylag egyszerűen megoldható valódi, engedélyekkel rendelkező szolgáltatóknál.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt a infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

Kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is! Vásárlási lehetőségek összehasonlítását és díjaikat megtalálod a cikkben. Ebből is hamarosan készül friss változat.

Altcoin vásárlás és megkutatás, tájékozódás témáját az Altcoin vásárlás bejegyzésben találod. A Binance használata bejegyzésben írtam a tőzsdei regisztráció menetéről és a használatáról.

Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése. Soha ne tárolj nagy összeget tőzsdén!

Próbáld ki a Brave böngészőt! Reklámmentes, gyors böngészés, engedélyezhető reklámnézés kriptopénzért, tartalomgyártók közvetlen támogatása. Brave böngésző útmutatók, hírek, tapasztalatok.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees