kriptopénz bitcoin vásárlás cryptoguru 1

Bitcoin vásárlás, Lehetőségek, Tapasztalatok

A bitcoin vásárlás és általában a kriptopénzek beszerzése még mindig nem egy egyszerű folyamat. Én másfél éve vettem meg az első apró bitcoin töredékemet (sajnos csak annyit), azóta pedig több platfomot is használtam kriptopénzek vásárlására. Mielőtt kiválasztottam, hogy kire bízom a pénzem, alaposan utánajártam a lehetőségeimnek. A lentieknél egyébként sokkal több lehetőség van, de én csak ezeket használom, ajánlani meg olyat nem fogok, amit nem használnék magam is.

Még mielőtt nagyon belelendülnénk, fontos megjegyezni, hogy 2018 májusában a lent taglalt platformok közül az osztrák Bitpanda felére csökkentette a díjait (1.49% vásárlásnál, 1.29% eladásnál), ráadásul gyors, könnyen használható lett az oldal, rengeteg kényelmi funkcióval. Több, mint egy éve ők a kedvenceim, és mostanra magasan övék a legjobb árú és minőségű szolgáltatás a piacon. A hivatalos oldalon tudod kipróbálni, a linkről regisztrálva, a blogjuk szerint 5 EUR jár az első vásárlás után.

A készpénzes, bitcoin ATM-es vásárlás menetét itt mutattam be.

Ha azért érdekel a korábbi összehasonlítás, parancsolj:

3 platform, ahol valódi kriptopénzt tudsz vásárolni bankkártyával

vásárlás opciók coinbase bitpanda changelly

A Coinbase a világ legnagyobb, 15+ millió felhasználóval rendelkező kriptopénz vásárló platformja. Ismerősök negatív tapasztalatai miatt a Coinbase-t csak bankkártyás vásárláshoz javaslom. Ha inkább utalnál, válaszd a Bitpandát!

A Bitpanda egy osztrák, EU szabályozásnak megfelelő cég, akik indulás óta igen népszerűek a sokféle fizetési mód és a remek support miatt. Én személy szerint a Bitpandát használtam többször az EU faktor miatt. A teszt során a Bitpandánál kaptam a legtöbbet a pénzemért, ez magasan a legolcsóbb a felsorolt opciók közül.

A Changelly sokkal gyorsabban és intuitívebben használható megoldás, nagy előnye, hogy a többiekkel ellentétben itt közvetlenül tudunk bankkártyával 71 kisebb kriptopénzt vásárolni. A Changelly ennek a rugalmasságnak meg is kéri az árát. Drága. Sajnos a Changelly is csak 3D Secure védelemmel ellátott kártyákat fogad el.

A bitcoin vásárlás egyébként egy egész gördülékeny dologgá válik, amint választottál magadnak egy felületet és megszoktad a használatát. Szóval, ha ez még most katyvasz, ne aggódj, nemsoká jobb lesz 😀

Megnézzük az egyes felületek előnyeit és hátrányait

A Coinbase a legnagyobb, de nem a legolcsóbb, a regisztráció utáni jóváhagyási folyamat nem a legegyszerűbb, de nem is megerőltető. Némi előny viszont, hogy ha ezen a linken regisztrálsz, az első 100 dollárod után 10-et írnak jóvá bitcoinban (mindkettőnknek).

2018 májusa óta a Bitpanda a legolcsóbb, viszont a verifikációra kissé macerás.
A Bitpanda felületén már 8 kriptopénz, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Komodo, IOTA és Ripple is vásárolható! A Bitpandás Ripple vásárlás cikkben mutatom a részleteket.

A Changelly a legegyszerűbben használható, rengeteg kriptopénzt tudsz vásárolni azonnal, de emiatt a legdrágább opció.

Az a bankkártyás (MasterCard) vásárláson kívüli opciókat azok körülményessége miatt csak a Coinbasen próbáltam, de mivel valami zavar volt az erőben és nem fogadta el a teszt utalást, hagytam a francba. Pont ezért van értelme a bankkártyás vásárlásnak: azonnal látod, hogy sikerült-e a tranzakció. Ha megkapod az sms-t, biztos is lehetsz benne, hogy pár perc múlva az accountodon lesz a megfelelő mennyiségű kriptó.

+1: CEX.IO – Vásárlás bankkártyával, 3D Secure nélkül

A CEX.IO-ról már ez után a teszt után olvastam, megnéztem a felületet, olvastam visszajelzéseket és úgy néz ki, megbízhatóak, ráadásul óriási előny, hogy 3D Secure nélkül is tudjuk használni.  Én is kipróbáltam a regisztrációt és a 3D Secure nélküli vásárlást, minden görgülékenyen működött, igaz drágább, mint az első kettő fenti opció. Nézd meg az oldalukat és olvass róla más forrásokból is, hogy biztosra menj.

Ha bővebben is érdekel a téma, ugorjunk is neki a százalékoknak, még 2017. őszéről: Bitcoin vásárlás Segédlet

via GIPHY


Ezeket is olvasd el, ha tisztában szeretnél lenni az alapokkal!
Befektessek egyáltalán? Megéri még?
Bitcoin és kriptovaluta alapok 
Bitcoin biztonságos tárolása, küldése 

Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! Ne tegyél többet kriptopénzbe, mint amit el tudsz veszteni szívroham nélkül.

Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube, wow, such content!
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók és útmutatók magyarul: http://bit.ly/2gSrees