bitcoin vásárlói piac kilátások cryptoguru

Itt az új vásárlói piac? – BTC újra 8000$-nál

Férfiasan bevallom, hogy ez az egy hete tartó őrület engem is váratlanul ért. Kettő héttel ezelőtt 5000$-on, komoly ellenállás szinteknél volt az árfolyam, ma pedig egy erős rohammal 8000 felett járt. Itt a vásárlói piac kezdete?

A bejegyzésben megnézzük az okokat, és próbálok okoskodni egy sort arról, hogy mi jöhet a következőkben, és hogy hogyan érdemes szerintem vásárolni.

Vásárlói piac a bitcoin heti grafikonon

A heti grafikonra ránézve nagyon nehéz nem kijelenteni, hogy igen, itt az új vásárlói piac. Tavaly november végén írtam egy bejegyzést a 2019-es árfolyam várakozásaimról, amiben meglepően jól eltaláltam mostanáig a menetrendet. Ami még hátra van, az a visszahúzódás, aminek előbb-utóbb lennie kell, hiszen nem volt egy épkézláb zuhanás február (!) eleje óta.

Az egy másik kérdés, hogy én magam sem számítottam rá márciusban, hogy ekkora, és ilyen gyors emelkedés jön, számomra az 5800 elérése már optimistának tűnt.

bitcoin heti grafikon 2019 május cryptoguru

A heti grafikonon látható, hogy a mozgóátlagok magabiztos áttörése megtörtént, a forgalom egy éve a legmagasabb hetek közé tartozik, és a legutóbbi bika piachoz hasonlóan újra elérte a heti RSI a 70-es szintet.

Korrekcióra ránézésre a komoly támasszá vált 5000-5500 adja magát, ennél lejjebb a 4200$ a következő fontos szint, mely már 50% közeli esés lenne.

Előbb-utóbb tehát jönnie kell egy nagyobb visszahúzódásnak, de fogalmam sincs, hogy mikor következik be. Az utóbbi napok ugrásának miértjéről viszont van néhány tippem:

Bakkt, Adopció, Microsoft bitcoin alkalmazás hírek két napon belül

Több tényező együttállása miatt beütött a globális FOMO (Fear Of Missing Out), a kimaradástól való félelem, ami miatt a megerősítésre várakozó tömeg most fejvesztve ugrik be. Az is fontos körülmény, hogy most zajlik New Yorkban az év legfontosabb blockchain-crypto konferenciája, a Consensys is, ahol tetőfokára hág a világmegváltási hype.

Tegnapi hír, hogy a New York-i értéktőzsde tulajdonosainak nevével fémjelzett Bakkt tároló és határidős kereskedési szolgáltatása júliusban indul.

Mai hír, hogy a Flexa nevű cég Spedn alkalmazásával világmárkák 30 000 üzletében válik lehetségessé a kriptopénzes fizetés. Néhány partner: Barnes & Noble, Bed Bath & Beyond, GameStop, Lowe’s, Nordstrom, Office Depot és a Whole Foods Market. Stabilcoin is lesz a Gemini (GUSD) jóvoltából.

Szintén mai hír, hogy a Microsoft a Bitcoin hálózatra feljeszt második rétegű, személyes adatok egyéni és biztonságos kezelésével kapcsolatos terméket.

Újfent mai hír: Dél-Korea legfontosabb webes óriása júniusban indul saját blokkláncával, melyhez persze natív token is tartozik, és 300 millió dollárt vontak be a fejlesztésére.

Az amerikai részvénypiac

A mai napon meredek zuhanásba váltott az amerikai részvénypiac, párhuzamosan az elnök USA vs. Kína kereskedelmi háborús tweetjeivel, pontosabban az azokra adott kínai válasszal.

amerikai részvénypiac s&p500 bitcoin korreláció cryptoguru
S&P500 tőzsdeindex a napos grafikonon. Pirossal jelöltem a 200 napos mozgóátlagot, ami alatt indulna a valódi nagy zakó

A világ két vezető hatalmának kakaskodását az egész világgazdaság megérzi, főleg azért, mert a bizonytalanság miatt a befektetők a rizikósnak tekintett vállalati részvényekből stabilabb, vagy kevéssé korreláló eszközökbe ülnek át.

Az egyik ilyen kevésbé korreláló eszköz a bitcoin, mely 80+%-os zuhanáson volt túl a csúcsról, amelyről újabban folyamatosan érkeznek mainstream hírek a pénzügyi világ nagyjainak beszállásával kapcsolatban, és amely a tapasztalatok szerint nem korrelál sem részvénnyel, sem olajjal, sem állampapírral, tehát menekülő eszköznek használható. Újabb érv a vásárlói piac mellett.

Most vásároljak?

Kérdezed, és kérdezem én is magamtól. Ha olvastál már cikket a blogon, láthattad, hogy kedvenc vesszőparipáim a “bármikor jöhet egy 40, de akár 80%-os visszahúzódás” és hogy ne tegyél kriptopénzbe többet, mint amit el tudsz veszteni. Ezek változatlanul érvényesek.

Ezeken túl, ekkora emelkedés után egyszerűen nem tudok más megoldást elképzelni, mint az átlagoló vásárlás (hetente vagy két hetente azonos összeggel, akár fél évre elosztva). És még így is kell stratégia:

  • Mit csinálsz, ha 10 000-re ér az árfolyam?
  • Ha 20 000-re?
  • Mit csinálsz ha 2 nap alatt 40% mínuszban találod magad?
  • Mit csinálsz, ha az idei alj alá esik az árfolyam, és a csapból is újra az folyik, hogy a kriptopénzeknek vége?

Profi befektető olvasókat kérdezem, mégis mi az optimális megoldás egy ilyen helyzetben az átlagoláson kívül?

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt a infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

Kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is! Vásárlási lehetőségek összehasonlítását és díjaikat megtalálod a cikkben. Ebből is hamarosan készül friss változat.

Altcoin vásárlás és megkutatás, tájékozódás témáját az Altcoin vásárlás bejegyzésben találod.

Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése. Soha ne tárolj nagy összeget tőzsdén!

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees