bitcoin demográfia kriptopénzek kriptovaluta életkor idős fiatal generáció cryptoguru

Bitcoin demográfia – Ismertség, megítélés, befektetési hajlandóság

A Sunny Decree nevű YouTuber publikált a napokban egy bitcoin demográfia témájú videót, melyben a Blockchain Capital blockchain-kripto befektetési társaság blogján közölt adatokat dolgozza fel.

A blogbejegyzésben összehasonlítják egy 2017 októberi és egy 2018 áprilisi, 2029 amerikai felnőtt megkérdezésével végzett, bitcoinnal kapcsolatos felmérés eredményeit. A felmérést a Blockchain Capital megbízásából egy Harris Poll nevű közvéleménykutató cég végezte, és igyekeztek úgy alakítani a felmérést, hogy reprezentatív legyen az amerikai társadalom egészére nézve.

Számomra meglepő módon minden korcsoport körében nött a bitcoin ismertsége, megítélése és bizony a befektetési hajlandóság is. Nézzük részletesen!

Bitcoin demográfia – Ismertség, megítélés, befektetési hajlandóság

Ismertség tekintetében elméletileg minden korosztály hasonlóan teljesít:

bitcoin ismertsége korosztályonként

Nagyon gyanúsan soknak tűnik nekem 2017 őszére a 77%-os átlag ismertség, a mostani 89%-ról már nem is beszélve. Nyilván a 2017 végi hangos hisztéria és még hangosabb összeomlás került be a sokszor a hírekbe, így hallottak róla az emberek.

Férfiakra és nőkre nem bontják egyik esetben sem a kapott adatokat. Az USA-ról nem tudok nyilatkozni, de itthon még a legfiatalabb korosztály esetében is esélytelennek érzem, hogy korcsoportok nő tagjainak 90%-a hallott már a bitcoinról.

bitcoin megítélése 2019 cryptoguru

A második grafikonon a bitcoin megítélését láthatjuk a “Bitcoin poztív innováció a pénzügyi technológiák területén” kérdésre adott pozitív válaszok aránya szerint. Harminc százalékos átlagos emelkedés 2017-hez képest.

Szembetűnő a 35-44 éves korosztálynál látható csökkenés. A tippem itt az, hogy közülük szaladtak bele legtöbben egy 2017 legvégi bevásárlásba.

Arra a kérdésre, hogy “Mennyire tartja valószínűnek, hogy a következő 10 évben az emberek többsége bitcoint fog használni?” a fiatalok közel 50%-a válaszolt pozitívan. A 65+-os korosztálynál ez mindössze 16%, de még ez is több, mint két éve volt.

“Elképzelhető vagy biztos, hogy fog bitcoint vásárolni a következő öt évben” is masszív emelkedést mutat a két évvel ezelőtthöz képest:

bitcoin befektetési hajlandóság usa cryptoguru

Az átlag emelkedése közel 50%-os, emellett különösen szembetűnő az idősebb korosztályok befektetési hajlandóságának növekedése. A 65+ korosztály mondjuk hiába duplázott, a 8% még mindig elég karcsú.

Bitcoin tulajdonosok aránya az USA-ban

bitcoin birtoklás aránya usa cryptoguru

A 2017-es adatokat itt nem vették figyelembe, mert hibásak voltak. A legfiatalabbak 18%-os értéke különösen annak fényében magas, hogy 37%-uk rendelkezik tőzsdei befektetéssel (USA).

A bitcoin demográfia grafikonokból az említett YouTuber azt próbálta kihozni, hogy a Warren Buffett és a többi, bitcoint rendszeresen leszólogató milliárdos teljesen el van tévedve.

Én inkább azt szűröm le belőle, hogy az idősebb, az USA-ban a magasan a legvagyonosabb 55+ korosztály, habár tud a bitcoinról, egyelőre nem látja benne a hosszú távú potenciált. Még idén érkeznek azonban a legnagyobb vagyonkezelők, online brókerek kriptopénzes termékei és kereskedő felületei, amelyek láttán előbb-utóbb még a szkeptikusok is el fognak gondolkodni rajta, hogy nem kéne-e 1-2 százaléknyi befektetést kriptóban tartani.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt a infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

Kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is! Vásárlási lehetőségek összehasonlítását és díjaikat megtalálod a cikkben. Ebből is hamarosan készül friss változat.

Altcoin vásárlás és megkutatás, tájékozódás témáját az Altcoin vásárlás bejegyzésben találod.

Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése. Soha ne tárolj nagy összeget tőzsdén!

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees