brave bongeszo brave ads cryptoguru kriptoguru

Brave böngésző: Túl a 20 millió letöltésen

A Brave böngésző és saját tokenje, a BAT, számomra a legszimpatikusabb kriptós projektek egyike. Gyors, biztonságos és reklámmentes böngészési élmény, megreformált online hirdetések, tartalomgyártói támogatások automatikus osztása és fogadása a Basic Attention Token (BAT) segítségével.

A bejegyzésben igyekszem összefogalni, hogy miért örülök neki annyira, hogy a Brave-ék elérték a 20 millió letöltést, és igyekszem téged is öszönözni, hogy próbáld ki és oszd ki az ingyen elkérhető 25 BAT tokened! Beregisztráltam a blogot a támogatható oldalak közé, a linkekre kattintva ki is fogja ezt írni. A regisztrációt te is meg tudod tenni a saját felületeddel, akár Twitch vagy YouTube csatornáddal is, a bejegyzés végén ennek folyamatáról is találsz infót.

A bejegyzést 2019. júliusában naprakész számokkal frissítettem. Az eredeti bejegyzés 2018. augusztus 31-én került ki az oldalra.

Brave böngésző

A Firefox létrehozója néhány éve új böngésző fejlesztésébe fogott, a korábbinál még forradalmibb küldetéssel: megreformálni az online hirdetések világát egy értelmesebb, lehető legkevésbé irritáló és kizsákmányoló rendszer létrehozása érdekében. Brave browser színre lép.

brave browser böngésző brave payments bat hitvallás
Erős és tökéletes értékajánlat: “Nem egy termék vagy. Miért használnálnál olyan böngészőt, ami annak tekint?” Célzott szúrás a Google felé.

Mobilon lassan egy éve, laptopon egy hónapja használom a Bravet és nagyon elégedett vagyok. Most írás közben elgondolkodtam rajta, hogy vajon befolyásolja-e az elégedettségem mértékét az, hogy mocskosul tetszik a projekt célja, értékajánlata és a fejlesztés látható haladása. A válasz valószínűleg igen, úgyhogy örömmel veszem a Te visszajelzéseidet arról, hogy kevésbé elfogultan milyennek találod pár hét-hónap használat után.

Mobilra és desktopra

Mikor anno felraktam az appot, olyan helyre raktam az oroszlános ikont, hogy kézre essen, azóta nem is nagyon használtam Chrome-ot. Mobilnetet spórol, gyors, szép, 0 problémával, ezzel ezt a részt le is tudnám, tényleg nincs érv a Brave ellen az én mobilböngészési szokásaim mellett.

Laptopon második nekifutásra kezdtem el használni, eleinte hibrid üzemmódban használtam. Az váltás után így nézett ki a statisztikám, 2019 májusában pedig már kétszázharmincezer blokkolt reklámnál és 220 perc időmegtakarításnál járok. Magáért beszél.

brave böngésző statisztika cryptoguru

Ennyi szir-szart blokkolt nekem a böngésző, töltési időben pedig 13 percet spórolt meg nekem. Mondjuk egy év alatt, ha csak Bravet használ az ember, ez egész komoly, akár órás nagyságrend is lesz, ami rengeteg. Egyedül az átszokással volt problémám: Sokévnyi Chrome után ugyan szép, de kicsit fapados, nem nagyon találtam először a dolgokat. A könyvjelzőim importálása után (ami 2019-ben már telepítés közben megtörténik) sokkal jobb lett a helyzet.

Mobilra és számítógépre a hivatalos oldalról tudod letölteni a böngészőt.

Privacy funkciók

A Brave böngésző egyik legfontosabb funkciója a “Private Tab with Tor”, amely valódi titkos böngészést biztosít, amire itt keresel, azt az internetszolgálató vagy a helyi rendszergazda sem látja. Nagyban lassíthatja a böngészést, pár oldal szét fog esni rajta keresztül, ennek ellenére ez egy óriási előrelépés a magánélet védelme szempontjából. Azért csak óvatosan a túl illegális keresésekkel!

BAT token és Brave

A ERC20 szabványú Basic Attention Token (BAT) a Brave saját kriptopénze, Góliát legyőzésének tenyérbe lapuló, kerekded köve.

A Brave böngésző beépített BAT tárcájában (Settings –> Brave Rewards) dönthetünk a token egyenlegünk felhasználása felől. Ez egy direkt egyirányúra megalkotott wallet, melynek célja, hogy innen csorgatva, a náluk töltött idővel arányosan és automatikusan támogassuk kedvenc tartalomgyártóinkat, weboldalainkat, vagy akár streamerjeinket. Cégek tudnak reklámot vásárolni a felületen, de csak BAT tokenért, ami folyamatos vásárlói nyomást helyez az árfolyamra.

Mikor először láttam a tárcát felötlött bennem a kérdés, amin nyilván neked is az előbb, hogy mi a szarért akarnék én pénzt csorgatni bárkinek is? Több okból is akarhatnál:

  • mert eleged van a reklámokból, időt, mobilnetet, idegeskedést spórolnál
  • az online tartalomgyártók reklám helyett Brave regisztrációt válaszhatnak, kaphatnak BAT-ot az olvasóktól, nézőktől
  • mert ezzel havi párszáz forintból támogatod az általános kriptós adopciót, és talán nagy G-t is némi változásra ösztökéled
  • mert te magad is tartalomgyártó vagy, regisztráltad a saját felületeidet, a bevételeidet pedig kiveszed vagy visszacsorgatod a többieknek
  • ez egy eddig szokatlan, felelős, önkéntes, mégis automatikus “tartalomvásárlási” rendszer, ami összepasszol a kriptopénzek harmadik felet kiiktató utópisztikus ideológiájával

Brave Ads – Fizetnek neked a reklámnézésért

A kezdetektől fogva úgy tervezték a böngészőt, és azért is van saját kriptopénze, hogy (a Google termékekkel ellentétben) a felhasználók az általuk engedélyezett reklámok megtekintéséért részesedést kapjanak BAT token formájában.

A legdurvább az egészben az, hogy a reklámozó cégek által befizetett összeg 70%-a megy a Brave Ads funkciót engedélyező internetezőkhöz, míg a maradék 30%-ból folyik a fejlesztés és a toborzás.

A funkció az USA-ban már élesben megy, itthon az asztali verzióban a Settings –> Brave Rewards –> Brave Ads részen még csak egy lesajnáló “Sorry! Ads are not yet available in your region.” található. DE!

brave ads notification reklámnézés bat cryptoguru
Így néz ki egy reklám notification

Az Androidos verzióban már éles a funkció, és kaptam is pár napja egy teszt reklámot. Azóta mondjuk semmi nem történt.

2019. júliusában érkezett a hír, hogy az erdeti tervekkel ellentétben, a reklámnézésért havonta kapott pénz (BAT token) kiküldhető lesz a böngészőnk felületéről, és egy Uphold nevű szolgáltatónál akár fiat pénzre, vagy más kriptopénzre is válthatjuk, és kiutalhatjuk magunknak.

Telepítés és az ingyen tokenek

Telepítés után el tudunk kérni ingyen 25 BAT tokent, amit beállításaink függvényében az első hónap során az általunk látogatott oldalak között oszthatunk szét (akár automatikusan) a Brave böngésző segítségével. Az én első hónapom így nézett ki:

0830 brave böngésző basic attention token bat támogatás kriptoakadémia

Az előző havi 15 BAT tokenem nagy részét az Akadémia kapta meg, itt töltöttem a Brave-időm 50%-át, főleg cikkírással és olvasgatással. Akkor kezdtem el aktívabban, tudatosan használni számítógépen a böngészőt, mikor megértettem, hogy hogyan működik a támogatás. Időarányosan, automatikusan, saját büdzsé beállítása után.

Az Add Funds gombbal négyféle kriptó küldhető be, automatikusan BAT-ra konvertálódnak. Az ingyen 25 BAT token az Add Funds gomb fölött lévő Claim Tokens/BAT vagy valami hasonló gombbal kérhető el. Eltűnik miután megkaptad a 25-öt.

Saját felület beállítása

Na itt jön a legizgalmasabb rész: Saját felületeidet regisztrálhatod a Brave-nél, jóváhagyás után bekerülsz a rendszerbe és hozzád is csöpöghetnek a látogatók BAT töredékei a nálad töltött idő függvényében.

És igen, ha regisztrálsz egy üres YouTube csatornát, akkor magadnak is tudsz “borravalót” osztani (és azt gyüjtögetni), mivel végső soron te is tartalomgyártóvá léptél elő.

0830 brave böngésző browser basic attention token bat token tor duckduckgogo cryptoguru kriptoguru 3

Mondanom sem kell, hogy mivel időarányos a támogatás, azok járnak legjobban, akik YouTube csatornát vagy rendszeres Twitch streamet csinálnak. A beállításhoz Brave Publishers regisztráció kell, ha a teljesen alap folyamat után megvan a fiókod, az +Add Channel gombbal tudsz új csatornát hozzáadni, majd végigménni a verifikáció lépésein. A Cryptoguru-t most regisztráltam és verifikáltam, kíváncsian várom, hogy mit mutat a statisztika mondjuk egy hónap után.

Az így befolyó BAT tokeneket vagy visszacsorgatod a közösségnek, vagy Uphold regisztráció és összekapcsolás után előbb-utóbb fiatban is ki lehet venni, illetve már most ajándékkártyákra lehet váltani. Talán érdemesebb a közösség és adopció fejlődésére fordítani.

A Publishers (=Breave Rewards Creators) fiókodhoz jár saját link is. Ezt a Brave használat ösztönzésére tudod használni, elméletileg 5 dollárnyi BAT-ot adnak, ha valaki általad értesült a böngészőről és egy hónapig használgatja is (vagy csak nem törli le?).

Brave kilátásai

Pont az eredeti bejegyzés posztolásának másnapján tweetelte Brendan Eich alapító az akkor legfrissebb statisztikákat a Brave és Basic Attention Token háza tájáról: 4 millió havi aktív userük mellett 21000 verifikált csatorna (köztük már a cryptoguru.hu is) és 26000 kiadó (hírportálok és egyéb professzionális felületek) csatlakozott a rendszerhez.

2019 januárra meglett az 5.5 millió aktív felhasználó, április végére pedig havi egymillió letöltés van csak Androidra (ezzel megelőzte a Firefoxot), és csak erre az egy platformra már 20 millióan telepítették a böngészőt. Apropó Android: az applikáció telepítése után itt is elkérhető 5 dollárnyi BAT, amit belátásod szerint tudsz elkölteni.

2019 végére már 12 millió aktív felhasználóval számolnak, személyes tippem az, hogy ez ennél hamarabb is meglesz. A felhasználószám azért nagyon fontos, hogy az értékajánlat talán legfontosabb elemét megvalósíthassa a Brave: A felhasználók engedélyezhetik hirdetések megjelenését a böngészőjükben, amiért cserébe értékkel bíró BAT token jár. 2019 áprilisában a funkció hazánkban is elérhetővé vált, de én két hét alatt sem találkoztam egyelőre egyetlen reklámmal sem.

Basic Attention Token (BAT) árfolyam és várakozások

bat árfolyam basic attention token brave böngésző cryptoguru kriptopénz kriptovaluta
BAT árfolyam dollárban a napos grafikonon 2018. augusztus 31-én

Az árfolyam a napokban az éves aljaktól 50%-kal eltávolodva jár. A januári csúcshoz képest a BAT csak 80%-os mínuszban van, ami a legtöbb altcoinhoz képest kifejezetten jó teljesítmény. A további emelkedés garantált, ha a BTC tudja tartani a 7000-es szintet és szeptember első heteiben nem esik vissza 6000 környékére, vagy alá.

Frissítés: A 2019 május eleji frissítéskor az árfolyam jóval feljebb, 0.4$ körül található. Az utóbbi hónapokban a Basic Attention Token az egyik legmagabiztosabb emelkedést produkálta.

Véleményem szerint a BAT a legizgalmasabb, fényes jövőjű kriptopénz projektek egyike.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Basic Attention Token (BAT) vásárlásáraBinance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees