eos tárolás altcoin kriptopénz eos wallet tárca cryptoguru kriptoguru

EOS tárolás – Tőzsde, hardver tárca, app

A napokban megkaptam a néhányadik kérdést EOS tárolás témájában. A bejegyzésben megnézzük a tárolási lehetőségeket, és szeretném bíztatni azokat, akik rendelkeznek a témában tapasztalattal, hogy osszák meg velünk azt általuk használt megoldásokat.

Nincs EOS-om, soha nem is volt, de azt tudom korábbról, hogy nem egyszerű dolog tárolni tavaly nyár óta, mikor elindult a projekt éles hálózata. A hivatalos oldal nem szolgál túl sok segítséggel, leírják, hogy nincsen hivatalos, grafikus felülettel rendelkező tárca, az EOSIO szoftverhez parancssoros megoldás tartozik. A korábban sokak által használt Jaxx (és frissítése, a Jaxx Libery) már nem alkalmas EOS tárolásra.

Azt is írják, hogy egyik harmadik fél által fejlesztett tárca appot sem népszerűsítik, és ezekkel kapcsolatban mindenki tájékozódjon, és készüljön fel rá, hogy a javai illetéktelen kezekbe kerülhetnek, ha például bekéri az app a privát kulcsunkat.

EOS tárolás lehetőségek

Nem gondoltam, hogy valaha le fogom írni az oldalon, de EOS tárolására a legfelhasználóbarátabb megoldás az, hogy a Binance vagy a Bitpanda felületén tárolod, pusztán azért, mert minden más óriási szenvedés. Ezeken az oldalakon EOS vásárlásra is lehetőség van, előbbin kriptopénzért, utóbbin fiatért (EUR, USD, GBP, CHF) is.

A Bitpanda néhány hónapja kapta meg az osztrák pénzügyi hatóságtól a pénzügyi szolgáltatói jogosítványait, így az itt tárolt javaink biztosítva vannak. A Binance esetében más a helyzet, hiszen ez nem egy szabályozott kriptotőzsde, így biztosítva sem lehetünk. Annak ellenére, hogy indulása óta közel makulátlanul működik, és a legtöbb konkurenciához hasonlóan itt nem volt felhasználói veszteségeket okozó tőzsde hack, nagy összeget mégis rizikós a felületen tárolni.

Frissítés:
Az Exodus asztali tárca jelenlegi (19.5.24 és újabb) verziója már támogatja az EOS-t is, ez pedig nagyon jó hír azok számára, akik nem rendelkeznek a következő bekezdésben bemutatott hardverrel, vagy nem állnak készen ilyet beszerezni.

eos tárolás tárca wallet exodus cryptoguru

Nagyobb összeg tárolása esetén

A biztonságosabb és sokkal körülményesebb megoldást érdemes választani:

A Ledger Nano S hardveres tárcával (Bővebb infó a blogonitt) is tárolhatunk, de olyan bonyolult a az EOS tárca beállítása, hogy csak olyanok számára ajánlom, akik értenek angolul és hajlandóak hosszasan szenvedni vele. Egy alapos leírást itt találsz, illetve érdemes a vonatkozó Ledger oldalt is elolvasni.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt a infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

Kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is! Vásárlási lehetőségek összehasonlítását és díjaikat megtalálod a cikkben. Ebből is hamarosan készül friss változat.

Altcoin vásárlás és megkutatás, tájékozódás témáját az Altcoin vásárlás bejegyzésben találod.

Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése. Soha ne tárolj nagy összeget tőzsdén!

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees