bitpanda verifikáció menete magyarul kriptopénz kriptovaluta bitcoin vásárlás cryptoguru kriptoguru

Bitpanda verifikáció menete magyarul

Az osztrák Bitpanda Európa legnagyobb kriptopénz vásárló-eladó weboldala (és az én kedvencem), mely villámgyors felülettel, pofás appal és a piac legjobb áraival vár. Az EU-s szabályoknak való teljes megfelelés miatt van vele egy komoly probléma: Körülményes a verifikáció (a regisztráció utáni engedélyezés folyamata), különösen akkor, ha nem beszélsz angolul/németül. Igyekszem segíteni: Bitpanda verifikáció menete következik magyarul.

FRISSÍTÉS: 2019 júliusában a Bitpanda bevezette a “Light”, azaz könnyű verifikációt, mellyel elméletileg gyorsan, automatizáltan, és mindössze útlevél használatával lehet jóváhagyatni magunkat az oldalra. Ez egy óriási előrelépés a korábbiakhoz képest!

bitpanda felület cryptoguru kriptoguru
A felhasználói fiók kinézete, jobb felül a panda ikon rejti a beállításokat

Regisztráció

Első lépés a regisztráció, mely a hivatalos oldalon a “Sign up” gombra kattintva kezdhető el.

A folyamat egy pillanat alatt lezongorázható: A név, email cím és egy jó erős jelszó megadása után ki kell választani az országot, ahol élsz, majd rá kell kattintani a felhasználási feltételek és az adatkezelési nyilatkozat csúszkáira, ha elfogadod őket. Az utolsó opció a hírlevél, ezt ki lehet hagyni.

A Create Account gombbal készül el a felhasználói fiókod. A megadott email címre érkezik egy jóváhagyó mail, amiben a linkre kattintva véglegesíted a regisztrációd.

Ezzel elkészült a fiókod, aminek már most van annyi előnye, hogy a 25 féle kriptopénz tárcád elérhető, és bitpandás felhasználók között ingyenes a küldözgetés.

bitpanda kínálat tárcák cryptoguru kriptoguru
Az aktuálisan elérhető kriptók és tárcák. Néhány közülük (pl. Waves) még csak helyben kereskedhető.

Miért van szükség verifikációra?

Eladni és venni már regisztráció után is lehet, de nagyon limitáltak befelé a mennyiségek, kifelé pedig a kifizetési opciók. Simán lehet azonban, hogy neked már így is oké a fiók, ebben az esetben már kész is vagy.

A verifikáció során jóváhagyott felhasználóknak változatos kiutalási lehetőségek, nagyobb napi mennyiségek érhetők el, illetve a verifikáció utáni első, 10 euró feletti vásárlás vagy eladás után ingyen 10 eurót írnak jóvá a fiókban.

Bitpanda verifikáció lépései

(1) A “Verify now to deposit money” gombra kattintva kezdődik a folyamat. Először személyes adatokat kérnek, keresztnév (first name), családnév (last name), lakcím, telefonszám.

(2) Ki kell választani az ellenőrzéskor használni kívánt okmányt (legyen személy igazolvány = ID card)

(3) Ki kell választani az ellenőrzéshez az ezzel foglalkozó szolgáltatót, válaszd az IDnow-t, ezzel egy app segítségével pár perc alatt lehet elintézni a dolgot. Fogadd el az adatkezelési nyilatkozatot, ha nincs fenntartásod vele kapcsolatban. Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy idén áprilistól pénzügyi szolgáltatói engedéllyel is rendelkeznek az osztrák pénzügyi hatóságtól (FMA).

(4) Ha telefonon vagy, a tovább gombbal az alkalmazás boltodba jutsz, ahonnan letöltheted az IDnow appot. Számítógépes Bitpanda verifikáció esetén szintén az okostelefon elővétele és az IDnow app letöltése következik.

(5) A megadott telefonszámra érkező SMS kódot az appba beírva ellenőrzi az interneted sebességét, majd némi várakozás után élő bejelentkezés következik, a szolgáltató egy munkatársa személyesen fogja ellenőrizni az irataidat. Erre az EU-s pénzmosás és terror finanszírozás elleni törvények miatt van szükség. A legtöbb oldalon megoldják az irataid fotóinak bekérésével, sógorék azonban – gondolom, hogy biztosra menjenek – kissé túltolják.

(6) Várakozás után bejelentkezik a képernyődön egy fiatal koma, aki angol vagy német nyelven fog néhány nagyon alap kérdést feltenni, köztük az első az lesz, hogy deutsch (~dojcs) vagy english (~inglis)-t kérsz. Válassz belátásod szerint.

A kérdések sorrendje mindkét esetben azonos:

(6.1) Mi a platform neve, ahová regisztráltál? A helyes válasz “Bitpanda”

(6.2) Majd érkezik egy pár mondatos szöveg arról, hogy ők soha nem kérnek tőled emailben belépési adatokat, nem hívnak fel stb, tehát arról tájékoztatnak, hogy figyelj a csalókra. Erre annyit tudsz mondani, hogy OK

(6.3) Következő kérdés, hogy magadnak csinálod-e a fiókot? A válaszod az, hogy igen, azaz Yes vagy Ja

(6.4) Következő kérdés, hogy mi az email címed? Ha nem tudod beolvasni, írd le előre egy papírra és mutasd meg neki a kamerán keresztül.

(6.5) Következő kérés, hogy a teljes arcodat rakd a képbe

(6.6) Következő kérés, hogy a korábban kiválasztott dokumentum (személyit javaslom) elejét és hátulját mutasd be a hátsó kamerával. Ha nem azt mondja, hogy ok, hanem elkezd valamit beszélni, akkor valószínűleg nem látja jól, próbáld úgy forgatni az adott oldalt, hogy biztos ne csillanjon bele.

(6.7) Card number azaz kártyaszám egyeztetése következik. Ha nem tudod a számokat kiolvasni, írd be a számot google translate-be és olvastasd ki azzal, reméljük jó lesz így neki

(6.8) A panda applikációval regisztráltunk, mikor ezeket az infókat gyűjtottem. A verifikáció végén adtak egy kódot, amit be kellett írni az appba utolsó lépésként.

(6.9) Remélhetőleg nincs több szükség az IDnow appra, törölhető a telefonról

Ezzel véget ért a Bitpanda verifikáció folyamata, a fiókodban hamarosan megjelenik a Fully verified felirat, ezzel pedig a teljes funkcionalitás elérhetővé válik. Kérem, hogy jelezd nekem valamilyen módon, ha a folyamat során mást, máshogy kértek, mint ahogy leírtam, és frissítem az infóiddal a bejegyzést!

Az oldal használata

Készül a napokban egy Bitpanda használata bejegyzés is, amin végigmegyek az oldal funkcióin, limiteken, díjakon. Ha elkészült, ide fog kerülni a link.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt a infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

Kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is! Vásárlási lehetőségek összehasonlítását és díjaikat megtalálod a cikkben. Ebből is hamarosan készül friss változat.

Altcoin vásárlás és megkutatás, tájékozódás témáját az Altcoin vásárlás bejegyzésben találod.

Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése. Soha ne tárolj nagy összeget tőzsdén!

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees