brave bongeszo brave ads cryptoguru kriptoguru

Brave böngésző: Meredek növekedés, elkölthető Brave Ads jutalmak

A bejegyzésben szó lesz a Brave böngésző Brave Ads reklámnézős funkciójával szerezhető BAT tokenek mennyiségéről és kiutalhatóságáról, valamint megnézzük az utóbbi hónapok fejleményit is fejlesztés és felhasználószám tekintetében.

Ha most hallasz először erről a böngészőről, érdemes itt kezdened alap infókért.

Brave Ads – Fizetnek a reklámok engedélyezéséért

A Beállítások “Brave Rewards” opciójára kattintva érhető el a reklámnézős és támogatós felület. A problem az, hogy Magyarországon még a funkció tesztje sem indult el, ezért egyelőre erről annyit tudok, amennyit redditről és cikkekből össze tudtam szedni.

Zajlik már egy ideje a spekuláció arról, hogy a Brave céges partnereitől mennyi pénz (értsd Basic Attention Token – BAT) folyhat be a tárcánkba, ha engedélyezzük a reklámokat és/vagy notificationöket, és neadjisten le is kattintunk közülük.

Ezzel kapcsolatban a napokban olvastam, hogy Brendan Eich alapító elmondása szerint néhány hónapon belül érkezik a Brave 1.0, amelyben már mindenki számára aktiválható a reklámos rész. 2019-ben szerinte 70$ dollár körüli bevételt is elérhetnek a felhasználók, mely 2020-ban, a token árfolyamának emelkedésével 320$-ig (ez már 90.000 forint körül van) kúszhat. Itt azért érdemes megjegyezni, hogy erre nincsen semmi garancia.

Az összeg valószínűleg attól is fog függeni, hogy hol élsz, mert az elején nyilván főleg amerikai partnereik lesznek, akiknek nem feltételnül lesz érdeke Magyarországra hirdetni. A hirdetők BAT-ban fizetnek nekik, amit szétosztanak a reklámosok és az új letöltők között az 5$-os ingyen BAT csomaggal. Brave letöltése a hivatalos oldalról.

brave ads brave rewards reklám bat token kifizetés fizetés reklámnézés bevétel cryptoguru kriptoguru
Itthon egyelőre így néz ki az Ads rész

A Brave Ads felületén összegyűlő tokenjeinket elméletileg nem csak tartalomgyártók támogatására tudjuk majd felhasználni, hanem el is tudjuk őket költeni.

Ezzel kapcsolatban a legfrissebb infóm az, hogy a TAP Network partnerkapcsolat keretében az így összegyűlt pénzünkből ajándékkártyákat és vouchereket tudunk venni, amely világszerte párszázezer elfogadóhelyen (kaja, étterem, utazás, ruha, háztartási cuccok, Amazon, Uber, Apple stb.) lesznek felhasználhatók. Újfent kérdés, hogy mi lesz ezzel itthon.

A felhasználók által gyűjtött BAT a tervek szerint nem lesz közvetlenül kiutalható külső tárcába vagy tőzsdére.

Fejlemények

Utoljára tavaly augusztus végén írtam a Brave-ről, akkor kezdtem folyamatosan számítógépen is ezt használni. Akkor az értékajánlaton (privát böngészés alapból blokkolt reklámokkal, akksi és net megtakarítás) kívül arról is írtam, hogyan tudod a saját weboldalad, YouTube csatornád vagy Twitched tartalomgyártóként regisztrálni hozzájuk, és így BAT token támogatásban részesülni:

Az eltelt fél évben talán 2-3 kompatibilitási problémám akadhatott weboldalakon, viszont a menet közben érkező Chromium frissítés után az összes Chrome-ban megszokott bővítmény (extension, app) telepíthető a Brave böngészőbe, ezzel pedig tulajdonképpen számomra nincs értelme mást használni. Kíváncsian várom, hogy a Google mikor kezd el b*szakodni az üzleti modelljüket aláásni igyekvő böngésző felhasználóival.

A blogjuk tanulsága alapján az utóbbi fél év fejlesztéseinek hála átlag 50%-kal kevesebb memóriát, 40%-kal kevesebb akksit használ a telefonos app, mint a Chrome.

2019 januárjában elérték az 5.5 millió aktív havi felhasználót, néhány napja pedig az volt a hír, hogy a Similarweb adatai alapján a Brave a Puffint és az Operát megelőzte aktív felhasználók tekintetében. Következik a Firefox. A Chrome egymilliárdnál jár, úgyhogy azért van hova nőni a végső trónfosztásig.

Tapasztalataim

Legközelebb akkor fogok a témában írni, ha elindult az Ads éles üzem, ekkor megosztom majd a statisztikáim is. Jelenleg 200.000 blokkolt reklámnál és 3 óra töltési idő megtakarításnál járok fél év alatt.

Brave letölthető a hivatalos oldalról.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is! Vásárlási lehetőségek összehasonlítását és díjaikat megtalálod a cikkben.

Altcoin vásárlás és megkutatás, tájékozódás témáját az Altcoin vásárlás bejegyzésben találod. A Basic Attention Tokenről (BAT) is így tudsz tovább informálódni.

Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése. Soha ne tárolj nagy összeget tőzsdén!

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees