decentraland creator contest vr mana land token játék nyereményjáték cryptoguru kriptoguru

Decentraland világépítő verseny: 5-10.000 dollárnyi MANA tokent nyerhetünk

Március 18-án indul, és két hétig tart a Decentraland virtuális világ közösségi játéka, melyben egy 16×16 méteres, virtuális parcellára építhetünk bármilyen, nekünk tetsző környezetet a platform saját tervezőjével.

A játék célja a Decentraland népszerűsítése, ezért egészen komoly nyereményekkel próbálnak minket játékra buzdítani: A zsűri által legjobbnak ítélt parcellák készítői virtuális földterületet (ez nem vicc), valamint akár 200.000 darab MANA tokent is nyerhetnek. Minden résztvevőt díjaznak, legalább 100 MANA üti a markunkat, úgyhogy érdemes lesz építgetni.

A bejegyzésben felfedezzük a Decentraland világát, megnézzük a MANA token helyzetét, szó lesz bővebben a világépítős játékról, végül szó lesz a kriptopénzek szerepéről a jövő VR (virtuális valóság) világaiban.

Decentraland virtuális világ, MANA és LAND token

Nem szimplán játék, egy leállíthatatlan, elő-épülő és bejárható világ

A játékosok, pontosabban lakosok által épített Decentraland fő értékajánlata az, hogy ezt a világot, például a World of Warcraftéval szemben, a játékosok birtokolják, a fejlesztési irányairól is ők döntenek. Minden földterületet, minden épület, játék, tárgy és látványosság a felhasználóké, mindent az Ethereum blokklánc tárol.

A fejlesztés nyílt forráskódú, ha a mostani csapat csődbe megy, a közösség folytathatja tovább a munkát. A négyzet alakú világ jelenleg 90.000 darab, 16×16 méteres egységből áll, a nyilvános béta 2019 második negyedévében indul, addig nem sok mindent látni belülről.

A világ a MANA token köré épül, melyet virtuális föld vásárlásán kívül virtuális tárgyakra, szolgáltatásokra, és gondolom mindenféle, játékokban szokásos dolgokra lehet majd használni. Ez a MANA token ugyanaz a MANA, ami a tőzsdéken elérhető, és kb. 60% pluszban van az idei aljról, viszont még mindig bőven 80% fölötti mínuszban jár a 2017 végi nagy csúcsáról.

MANA/USD napos grafikon a Binance tőzsde adatai alapján. Ha sikerül felfelé a 0.058$ tartós áttörése, a játékkal és a világ indulásával párhuzamosan erőre kaphat a MANA is

Hogy mégis mi a szarért vásárolna bárki saját virtuális földet, digitális cuccokat, amiknek a való életben semmi értelme, meg egyáltalán mi ez ez elképesztő nagy baromság? Ajánlom figyelembe a Ready Player One című filmet megtekintésre, minden kérdésedre választ kapsz. Isten hozott a jövőben!

Decentraland Creator Contest – A világépítő verseny

A nyeremények: Minden parcellát meg fognak nézni a zsűri tagjai, ha kicsit is próbálkozott az ember, már jár a 100 MANA, ami mai árfolyam 5 dollár körüli összeget ér és ERC-20 kompatibilis tárcában tárolható.

Az első 50 díjazott fog nagyon jól járni, 45 építőnek fejenként 7500 MANA (kb. 105.000 Ft) a jutalma, míg az 5 legjobb komoly pénznyereményt kap:

  • 5. díj: 25.000 MANA, épp 350k forint
  • 4. díj: 50.000 MANA, 700k
  • 3. díj: 100.000 MANA, 1.4 mHUF
  • 2. díj: 150.000 MANA, 2 miska
  • 1. díj: 200.000 MANA, 2.8 m körül

Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen jelenetek fognak ennyi pénzt érni egy virtuális világban, de biztosan mocsok jól fognak kinézni. A zsűri egy válogatott, játékfejlesztőkből és designerekből álló csapat, játékosból meg rengeteg lesz. Március 18-a után kettő hetünk lesz a játékra.

Na de mit kell építeni?

A Decentraland fejlesztői által hegesztett “Builder” egy szerkesztő, amivel a felhasználók kódolás nélkül alakíthatják a virtuális teret maguk körül. A mostani játék során statikus jelenteket gyárthatunk, tehát olyan, VR-ben bejárható tereket, mellyekkel interakcióba nem fogunk tudni lépni.

Az egésznek az az értelme, hogy egy idő után a felhasználók által megálmodott és megépített részletekből fog felépülni a teljes virtuális világ, melyet a felhasználók ezrei, talán millió fognak egyszer majd élvezni (de legalább bejárni). A mostani játék egyszerre teszt és olyan felhasználók toborzása, akik tudnak majd lelkesedni a világért.

3D modellekből válaszhatunk majd a szerkesztőben, elméletileg lesznek épített környezettel és természettel kapcsolatos elemek is, amiket kombinálhatunk

A hivatalos oldalon e-mail címmel lehet feliratkozni, itt fogsz értesülni az indulásról és a teendőkről.

A VR és a virtuális világok lesznek a kriptopénzek egyik legfontosabb felhasználási területe

Mondja Brian Armstrong, az amerikai Coinbase alapító-vezérigazgatója. A Coinbase a világ legnagyobb kriptopénz brókere 25-30 millió vásárlóval. Ők az ipar egyik legfontosabb szereplője, a CEO úr pedig a kriptoszféra egyik legmeghatározóbb véleményvezére.

Blogbejegyzésében azt fejtegeti, hogy a digitális világokban teljesen felesleges hagyományos fizetőeszközt használni (és a beutalással, váltogatással szenvedni), mikor a mikrotranzakciókra is alkalmas kriptopénzek tökéletesek lesznek erre a célra. A virtuális világokban, például a Decentralandes parcellánk látogatóitól, összeszedett kriptopénz a való világban is pénz. Pont ma írtam róla, hogy várakozásaim szerint néhány élven belül az egész világon fogunk tudni közvetlenül bitcoinnal és társaival fizetni.

El fog mosódni a virtuális és valódi világ határa, amit elérhető lesz egy valódi, folyamatos belefeledkezésre alkalmas virtuális valóság élmény, a társadalom egy része az ideje nagy részét törvényszerűen ilyen világokban fogja tölteni, sőt, ezek “párhuzamos gazdaságában” pénzt is fog keresni. Nem szeretnék most túl mélyre ásni, de itt akár már az automatizáció társadalmi hatásainak (és az elkerülhetetlen munkanélküliség) VR-es ellensúlyozásáról is lehetne agyalni egy sort.

A Creator Contest indulásáról és a részvétel menetéről újabb bejegyzést írok jövő héten.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is! Vásárlási lehetőségek összehasonlítását és díjaikat megtalálod a cikkben.

Altcoin vásárlás és megkutatás, tájékozódás témáját az Altcoin vásárlás bejegyzésben találod. A Decentraland MANA-járól is így tudsz tovább informálódni.

Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése. Soha ne tárolj nagy összeget tőzsdén!

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees