altcoin vásárlás magyarul coincash magyar kriptopénz kriptovaluta bróker bitcoin atm budapest cryptoguru kriptoguru hun

Közvetlen altcoin vásárlás magyarul – 50 kriptopénz a CoinCash-nél

Megkeresett a napokban a magyar CoinCash a ma induló altcoin szolgáltatásukkal kapcsolatban. Mivel még a 2018-as medve piac alatt is rendszeresen kaptam kérdéseket arról, hogyan lehetséges az altcoin vásárlás magyarul, forintért, úgy gondolom, hogy érdemes a témának egy bejegyzést szentelni.

Félszáz fajta kriptopénz közvetlenül

A sajtóközlemény szövege szerint mától összesen 50 coin és token érhető el a kínálatban forintért vagy euróért, köztük XRP (Ripple), NEO, EOS, Stellar (XLM), Tron (TRX) és Cardano (ADA). Látszik, hogy főleg a kapitalizációs lista tetejére lőnek, és ez nem is feltétlenül baj, mert jelent egyfajta garanciát a bődületes kamu projektekkel teli piacon. Írják, hogy sokan csak azért vásárolnak náluk BTC-t, hogy aztán tőzsdéken altcoinokra váltsák, így ezek a felhasználók a mostani lehetősséggel időt és némi pénzt spórolnak maguknak.

“A 2017-es évhez képest a rövidtávú spekuláció helyett előkerült a hosszú távú befektetés és a nemzetközi utalás, mint felhasználási terület.”-írják. Nyilván, a medve piac vérengzése közben akár hosszú évekre, időben elosztva, lehetőleg átlagolva vásárol, aki vásárol. Ezt általában azért csinálják a nálam profibbak, mert a piaci aljat lehetetlen eltalálni. Jelenleg is úgy állunk, hogy simán jöhet az éves alj újabb tesztelése, de folytatódhat is az emelkedés az 5800$-os, fontos szint felé.

Az altcoin váltás kezelési költsége a 02.25. és 04.18. (Frissítés: 03.18-ről 04.18-ig tolták ki) közötti bevezető időszakban 0.99% (kivéve BTC, ETH, LTC, BCH), ami a brókerek közötti legolcsóbb váltást teszi lehetővé. Arról nem írnak, hogy később mennyi lesz, de sejtem, hogy az egyébként megszokott 3% körül alakul.

coincash altcoin vásárlás magyarul cryptoguru

Regisztráció után utalás következik, a kriptóinkat a megadott, saját tárcánkba kapjuk 1-2 órán belül

Más itthoni szolgáltatóknál is lehetséges az altcoin vásárlás magyarul (pl Mr. Coin), de őket soha nem próbáltam, ráadásul a weboldaluk szerint csak BTC, ETH, BCH és LTC váltása lehetséges, az mondjuk legalább euróból is. A nem magyar, de biztonságos alternatíva pl. a Binance, aminek a használata körülményes, ha nincs az embernek kereskedési tapasztalata és nem tud angolul.

Bitcoin ATM-ek

A CoinCashről akkor hallottam legutóbb, mikor ősszel a teljes magyar nyelvű kriptoszcéna beszámolt az új kripto ATM-jeik indulásáról. Az újakkal együtt már 5 darabot működtetnek (3-at Budapesten, egyet Győrben, egyet Debrecenben), és ezzel ők a legnagyobb magyar szolgáltató, akiknél anonim módon lehet kriptopénzt venni-eladni. Arról nincs infóm, hogy az ATM-ekben is lehet-e majd a teljes választékot vásárolni.

Bitcoin ATM-et még soha nem használtam, ilyen jellegű kérdés egyelőre nem is érkezett tőletek. Ha érdekelne ilyen tartalom, jelezd kommentben vagy Facebook üzenetben! A kriptós ATM-ek egyébként világszerte nagyot futnak 2018-2019-ben, az tőzsdék és brókerek ügyfélazonosítási és pénzmosás ellenes fejlesztései (értsd: kényszere) miatt növekszik az igény az alternatív és névtelen megoldások iránt. Argentínából, az USA-ból és a Fülöp-szigetekről olvastam brutál darabszámos ATM-es híreket az utóbbi hónapokban.

Ha lesz egy kis időm a héten, igyekszem ki is próbálni a magyar nyelvű altcoin vásárlás menetét (remélem lesz BAT vagy Maker is), a tapasztalatokról pedig írok egy másik bejegyzést, hogy legyen tartalom a CoinCash használatáról is.

FRISSÍTÉS: Az indulás napján a főoldali kriptopénz választó gyengélkedik, a teljes kínálat megtekintéséhez kattints az Árfolyamok fülre!

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees