bitcoin piaci alj kriptopénz kriptovaluta cryptoguru kriptoguru

6+1 érv amellett, hogy a Bitcoin piaci alj közelében vagyunk

Az árfolyamok stabil zuhanása okozta letargiában találkoztam egy reddites eszmefuttatással azokról a jelekről, melyek segítenek nekünk egyértelműen beazonosítani, hogy közelítünk a medve piac zuhanási szakaszának a végéhez és következik az érdektelenségi szakasz.

2017 nyarán egész sokat olvastam a korábbi eladói piacok – köztük a 2014-2016-os kripto “sivatag” vagy “tél” – során tapasztaltakról, és most az említett kommentet olvasgatva jópár ismerős tétellel találkoztam. A bejegyzésben végigvesszük a Bitcoin piaci alj közelségének jeleit.

Bitcoin piac alj elérésének jelei

Nem fontossági sorrendben:

  • (1) Egyes projektek fejlesztői bedobják a törölközőt forráshiányra hivatkozva – Pont a héten volt ilyen hír az Ethereum Classic háza tájáról.
  • Az ETC ezzel egyébként nem áll le, csak az egyik, a többitől független fejlesztőcsapata fejezi be, korábbi ICO-k az ETH árfolyamával párhuzamosan állnak a földbe, a projektek jó része sosem jut el a termék fázisba.
  • (2) Ipari méretű bányák állnak le – Hetek óta láthatók Kínából származó videók, ahol százszámra szórják ki a gépeket, illetve Antminereket adnak ingyen, narancs vagy valami hasonló gyümölcs mellé ajándékba.
  • Habár a felvételek jó része kamu volt, vagy nem most készültek, az árfolyamok brutál zuhanása miatt tényleg rengetegen állnak le átmenetileg vagy örökre. Ez látszik abban is, hogy a Hashrate – a hálózat teljes számítási kapacitása 50%-os csökkenésen van túl az utóbbi hetekben.
  • (3) 51%-os támadás ér kisebb, Proof-of-Work projekteket, melyek hálózata a drasztikusan lecsökkent érdeklődés miatt sebezhetővé vált. Szintén a héten járt így a tavaly még népszerűnek és fejlettnek számító, otthoni bányászatot is támogató Vertcoin. 
  • (4) Alig olvasnak kriptós híreket és weboldalakat – Ezt saját tapasztalatból is megerősíthetem, jelen oldal látogatottsága is jelentősen csökkent az utóbbi hónapokban, bár be kell valljam, soha nem posztoltam csoportokba, és valószínűleg a friss bejegyzéseim heti-kétheti gyakorisága sem segít a helyzeten.
  • Itt megemlíthető a kriptopénzekkel kapcsolatos globális keresések számának drasztikus, 95%-os esése is.
  • (5) A friss kisbefektetők rettegnek, akár 90%-os mínuszban is lehetnek a csúcshoz képest, de még így is fontolgatják az eladást a negatív piaci fejlemények hatására, a pozitívnak tűnő hírek ellenére. Tudjuk és érezzük, hogy ez így van, ezt nem ragoznám.
  • (6) Az intézményi befektetők (bankok, befektetési alapok, kockázati tőke társaságok, stb.) vásárolnak és készen állnak 10+ éves időtávban gondolkodni.
  • Erről napi híreink vannak, tőzsdékbe, protokollokba de akár csak coinokba is fektetnek. Ezen a részen még számomra is meglepően nagy az aktivitás, cryptopanic-en napi szinten olvasni ilyen híreket.

+1

A heti RSI beért a 30-as érték alá, ami szélsőséges túladottságot jelöl. Ez nem jelenti azt, hogy most azonnal fordulni fog a piac, azonban az beszédes, hogy a BTC fennállása óta a mostani szinten ez az indikátor soha nem tartózkodott tartósan.

Jelenleg nyolcvanpár százalék mínuszban jár a BTC a csúcshoz képest. Maradt még bárki, aki 3000 alatt is eladna? Sokak nedves álma az 1300-as szint, de engem mocskosul meglepne, a Wall Street pedig így reagálna:


Megleptés, az biztos, de a kellemes fajtából

Nos ezek voltak azok a jelek, amiket anno olvasva totálisan elképzelhetetlennek tűnt, hogy újra megtörténjenek. Jelentem megtörténtek, a piac, a technológia és az adopció közben szépen halad előre.  Ennek ellenére nyugodtan eljöhet az újabb kripto tél, akár évekig tökölhetnek az árfolyamok BTC 2-3-6000 szintjén, miközben az altok nagy része tovább vérzik.

Csak a pénz miatt

A saját naív idealizmusom miatt képtelen voltam 2017-2018 telén felfogni/elhinni, hogy az emberek nagy része magasról tesz a technológiára, és a megtörténik ugyanaz a masszívan felfújt hisztéria ciklus, mint korábban. Lehet, hogy az önostorozást is be kéne raknom a piaci alj jelei közé?!

Jelenleg úgy látom, hogy a Wall Street és a bálnák (nagy mennyiségű kriptóval/pénzzel rendelkező befektetők) játékszere státusból akkor mozdulhat ki a kriptó, ha 

a, Új gazdasági világválság jön

b, Óriásvállalatok saját kriptót bocsátanak ki, ami adopciós lavinát indít el

c, Minden tokenizálódik (ingatlan, tulajdonjog, részvények, kuponok, stb.) és ezeknek kell egy közös cserealap, ami lehet BTC vagy más megbízható, nyílt forrású kripto. Szerény véleményem, hogy ez csak idő kérdése, mert az önző anyagi érdekek (költségcsökkentés, likviditás) ebbe az irányba vezetik a hajót.

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees