when moon bitcoin árfolyam 2019 várakozások cryptoguru

Bitcoin árfolyam 2019 várakozásaim

Valamelyik bejegyzést már kezdtem azzal mostanában, hogy idén januárban, az első nagy esések közben megírtam bejegyzésben, hogy egy komolyabb eladói piac során 100-150 mrd doleszig eshet vissza a piac kapitalizációja, és a korábbi évek tapasztalata alapján nem lehetetlen a 85%-os BTC visszahúzódás sem. Ezt akkor ugyan leírtam, tizenezer dollároknál pedig totálisan elképzelhetetlennek tűnt, hogy így is lesz. Bitcoin árfolyam 2019 okoskodás következik.

Olvastam pedig a korábbi összeomlások beszámolóit, a hodlerek panaszait, a hosszú kivérzést, a piac halálát, az “építkezési szakasz” fontosságát, mégsem hittem el, hogy újra ez lehet. “Dehát az egész világ erről beszél, már értik az emberek, hogy mi a kriptopénzek értéke…” – mondta Tibi, és még hónapokkal később, a 6000-es támasz letörése után sem hitte el, hogy tényleg megint ugyanaz történt, csak pepitában.

Az a sokszor emlegetett heti grafikon

bitcoin árfolyam 2019 heti grafikon btcusd kriptopénz kriptovaluta cryptoguru

Azt is írtam anno, hogy 2014-ben a nagy mészárlás után az első hosszabb emelkedési ciklus a 30-as RSI érték elérése után indult a heti grafikonon. Ezt pedig 2015 óta most először értük el, pontosabban még mindig csipetnyit 30 fölött járunk. Ez alapján talán körvonalazódik, hogy én mostanában várom az alját, ami után a 2014-es példa alapján átmeneti emelkedési időszakra számítok.

Ha már a korábbi példa, kékkel a grafikonon: legutóbb 406 napon át esett, a csúcstól számítva valamivel több, mint 85%-ot a BTC árfolyama, mire a 30-as heti RSI-vel együtt az új emelkedési periódus is beköszöntött. Ha ugyanez játszódna le most is, akkor rövid, 3000$ alá történő benézés után, január végén indulna végre az átmeneti emelkedés. A pontos megismétlődésre persze kevés az esély, támpontoknak tudjuk használni ezeket az értékeket és időintervallumokat. Az élet aztán majd produkálja nekünk a valódi számokat.

Sokat olvasni mostanság arról, hogy mindennek vége, kalap-kabát, a Wall Street nyert, manipuláció az egész, soha nem volt és soha nem is lesz a kriptopénzeknek értelme, nőjünk már fel stb. Erre annyi a válaszom, hogy Oké, mint minden korábbi alkalommal, most is lehet, hogy mindennek vége, csak nem túl valószínű. A manipuláció nem kérdés, hogy brutális méreteket ölt, rengeteg pénzt keresnek nagyon sokan, most épp azzal, hogy újra összeborult a piac. 3000 után akár 1300-ig, a korábbi csúcsig eshet a BTC? Eshet, de ez már 93.5%-os mínuszt jelentene a csúcsról.

A manipuláció

Nagy mennyiségek összehangolt eladása előtt tőkeáttétes short pozíciók nyitásával biztosítják a nagyok a piaci esések komoly jövedelmezőségét. Végiggondolva ezt az egészet, odáig jutottam, hogy egy idő után nincs értelme tovább lefelé játszaniuk az árfolyamokkal, hiszen akkor megölik a tehenet. Egy idő után ugyanez elindul majd felfelé is. Abban az érvben viszont látok rációt, hogy ehhez a játékhoz nincs szükség százezer dolláros Bitcoinra. Vagyonokat 10-20ezerig is gyönyörűen lehet keresni, ráadásul így nem is veszélyezteti az eszköz a meglévő pénzügyi rendszer stabilitását.

A korábbi csúcsnál magasabb BTC árfolyamot jelenleg csak akkor tartom elképzelhetőnek, ha az USD valamiért földbe áll, és valódi, globális menekülő eszközre lesz szüksége a világnak a nagy gazdasági összeomlás közben.

Bitcoin árfolyam 2019

A fentiekből kiderült, hogy konkrét jóslatot jó szívvel nem tudok tenni, mert nem is lehet. Egyes véleményvezérek 100k-400k-1 millió dolláros jóslatai totális hasraütések, más területek kapitalizációiból származtatott, random értékek. Ha hasonló tempójú helyreállás jön, mint 2015-ben, akkor januárban érhetünk az aljára 3000 körül, tavasszal-kora nyáron jöhet egy csúcs 5800-10k között, majd 2019 nyarának végén újra vissza 3000 környékére, ami után indulhat a lassú, szinte láthatatlan emelkedés vissza először 10, majd 20k felé. Ezt a menetrendet én a teljes piacra, az altokra is, elképzelhetőnek tartom.

A kriptós portfóliónkat pont a mostanihoz hasonló ultravörös “leárazások” során kellene hétről-hétre, kis összegekkel építgetnünk, azonban én egyelőre csak a sebeimet nyalogatom, hiába látom változatlanul optimistán a jövőt.  A Bitcoin és a kriptopénzek potenciáljáról és víziójáról egy kellemesen hosszú bejegyzésben írtam. Ha még nem tetted, olvass bele!

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees