smartlands slt stellar stellarx ingatlan token tokenizáció cryptoguru

Érdemes figyelni rá: Smartlands (SLT) a 224. helyről

Figyelem már egy ideje a Smartlands-et egy korábbi fontos egyműködési bejelentésük óta, azonban, hogy teljesen őszinte legyek, arra számítottam, hogy a hype gyorsan leül, ez pedig az árfolyamok alakulásában is meg fog mutatkozni. A Smartlands ingatlan és értékpapír tokenizációs platformot épít a Stellar blokkláncon.

A közelmúltban sikeresen behúzták a világ legnagyobb ingatlankezelő cégét, a Colliers Internationalt maguknak, aminek hatására olyan sokan keresték meg őket, hogy most a közösség segítségét kérik: Szavazással dönthetjük el a “csőben lévő” első projektek sorrendjét.

Frissítés: A bejegyzést még napokkal ezelőtt kezdtem el írni, azóta a 268. helyről a 224.-re ugrott az SLT. Az utóbbi egy hónapban 100% emelkedést produkált, ezért ráfér már egy konszoldiáció. Ennek ellenére, ha marad a napokban tapasztalt piaci optimizmus, elképzelhető, hogy tovább robog a projekt a Top100-ig. Ezzel kapcsolatos spekulációt lejjebb találsz.

Smartlands árfolyam alakulása a Coinmarketcap grafikonján

Hivatalos blogbejegyzésben számolnak be a szóban forgó ingatlanokról, cégekről, a szavazás folyamatáról és a közeljövő terveiről. A lényeg röviden összefoglalva annyi, hogy a jogi keretrendszer utolsó simításai vannak hátra, az SLT tokennek pedig több szerepe is van a rendszerben:

  • A Smartlands platform elszámolási egysége, használatához SLT-re van szükségünk
  • SLT birtokosok, ahogy most is, részt vehetnek a döntéshozatali folyamatban
  • SLT-vel vásárolhatók a platformon az ingatlanok/értékpapírok tokenjei. Ezek a tokenek idővel kikerülnek decentralizált tőzsdékre is, lenne értelme, hogy ott is SLT legyen az elszámolási egység, de valószínűleg nem csak az lesz majd, hanem pl. XLM, BTC, ETH, akár BNB is
  • A platformot használó tokenkibocsátóknak meghatározott mennyiségű SLT-t kell tartaniuk

Ki van tehát ez találva. Az elérhető SLT mennyiség kellemesen alacsony, 7.2 millió darab. Az első éles tokenizációs projektjük sikeressége esetén szinte garantált a folyamatos vásárlói nyomás, ami jelentősen növelheti a Smartlands árfolyamát.

A fenti blogbejegyzésből az derült ki számomra, hogy a tokenbirtokosként nem tulajdonjogot, hanem tokenizált haszonélvezeti jogot vásárolunk, tehát például egy New York-i luxus penthouse bérleti díjából részesülünk, de nem az ingatlan felértékelődéséből. Számomra ez csalódás, azonban némileg kárpótolhat minket, hogy ezek a tokenek adhatók-vehetők lesznek a decentralizált tőzsdéken (tehát nincs meg egy ingatlanalap kötöttsége), és az SLT is emelkedhet.

Ha Top100-ba kerül a Smartlands

A mindenkori csúcsa közelében járó árfolyammal még mindig csak a Top300-ba fér be, ez pedig nagyon jó jel a korán kapcsolók számára.

Coinmarketcap 220. hely: jelenleg 20 millió dolláros kapitalizációval 3.9 USD / SLT
Coinmarketcap 100. helyhez szükséges 62.6 millió dolláros kapitalizáció mellett 12.2 USD / SLT lehetne az árfolyam
Coinmarketcap 50. helyhez szükséges 156 millió dolláros kapitalizáció mellett 30.4 USD / SLT lehetne az árfolyam a mai számok alapján

HA. A kriptopiac örök bizonytalansága… Az utóbbi hetek totális mozdulatlansága után észhez térni látszik a piac. Ha ez tartósnak bizonyul, és sikeres lesz a Smartlands első éles, való világbeli projektje, a fenti számoknál akár vadabbak is összejöhetnek.

A rövidtávú árfolyammozgásokról nehéz beszélni, hiszen komoly emelkedési periódus után ért az SLT a korábbi csúcsok szintjére. A legegészségesebb forgatókönyvet itt egy hosszabb-rövidebb visszahúzódás, majd nagy forgalommal történő “kék eges” kitörés jelentené, új csúcsokra.

SLT vásárlása

A StellarX decentralizált tőzsde felülete

A kevés lehetőség közül (szintén pozitív a későbbi árfolyam szempontjából), a StellarX tőzsdét ajánlom. Szép, gyors, egyszerűen használható. Az elszámolási egység az XLM lesz, és vagy a Ledger-ünk Stellar walletjéből, vagy a regisztrációkor újonnan kreált Stellar tárcánk segítségével fogunk kereskedni. A decentralizált tőzsdén lehetőség van az évi 1% Stellar infláció elkérésére is.

Stellar (XLM) vásárlására az általam többször ajánlott Bitpanda vagy Binance lesz segítségedre.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról egy árösszehasonlító bejegyzést írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees