Stellar stablecoin érkezik USD helyett AUD árfolyamhoz kapcsolva

2018 második felében tömegével érkeznek a stabil kriptopénzek (stablecoin), melyek általában USD-hez kötött árfolyama folyamatosan, nagyon kis eltérésekkel, azonos érték körül mozog. Létezésük értelme az, hogy segítségükkel ki-be lehet szállni a kriptopénzes ügyletekből anélkül, hogy valamilyen brókernél, például a Coinbase-nél vagy a Bitpandánál tranzakciós jutalékot kellene fizetnünk. Egy mai hír szerint a legújabb versenyző egy AUD (ausztrál dollár) árfolyamhoz kapcsolt Stellar stablecoin lesz, melyet azért tartok nagy számnak, mert újabb nagyon tetszik a Stellar projekt és a Stellar blokkláncon futó StellarX decentralizált tőzsde.

Napjainkra a mindenki által ismert, és a fél kriptós közösség által időzített bombaként számon tartott USDT (Tether) mellett a következő stablecoinok elérhetők:

  • TrueUSD – TUSD – a TrustToken-től, Binance mellett nagy rakat tőzsdén kereskedhető
  • Paxos Standard Dollar – PAX – szintén elérhető a legnagyobb tőzsdén
  • Gemini Dollar – GUSD – a Winklevoss testvérek stabil kriptója, akik szerint lesz még 320.000$ egyetlen BTC
  • USD Coin – USDC – a Circle kriptó startup terméke, ők komoly szereplők lesznek, főleg, hogy a Coinbase is listázza az USDC-t
  • MakerDAO Dai stablecoin – Dai – A Maker ökoszisztéma önszabályzó kriptopénze, mely most a dollárhoz van kötve, de máshoz is lehetne
  • és hamarosan jön a Stellar stablecoin is, egyelőre Novatti AUD Utility Token néven. NAUDUT? NAUT? Hát elég béna.

A Stellar stablecoin és a StellarX esete

Úgy rémlik, hogy az USDT-n kívül mindegyik ERC20 token. Különbség köztük a fedezetként szolgáló USD kezelése, valamint a tőzsdék, ahol használni tudjuk őket. A Dai annyiban különleges, hogy emögött nem áll dollár letét, árfolyamát csak az okosszerződések és a Maker határozza meg, és tartja épp 1$ környékén.

Az, hogy a Stellar alapon is érkezik stablecoin, legyen bármilyen hülye neve is, üdítő újdonság. A Stellar blokklánc gyors, használata olcsó, a StellarX decentralizált tőzsde pedig zseniális. Azért épp AUD-hoz kapcsolják a tokent, mert a kibocsátó (Novatti, fizetési szolgáltató) cég ausztrál. A mi szempontunkból totál mindegy.

stellarx stellar stablecoin stabil kriptopénz kriptovaluta aud cryptoguru
A StellarX most annyira menő

A tőzsde bemutatását egy következő bejegyzésre tartogatom, de addig is, érdemes kipróbálnod, ha érdeklődsz a Stellar projekt iránt, vagy tartasz is XLM-et. Használata Ledgerrel vagy új tárca generálásával lehetséges. A platform használatával az évi 1%-os XLM “inflációt” automatikusan megkapjuk a saját tárcánkban tárolt kriptónk után.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról egy árösszehasonlító bejegyzést írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Altcoin vásárlásra a Binance tőzsdét ajánlom, melynek használatáról és beállításairól a Binance használata bejegyzésben írtam.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees