bitcoin eloszlás 1% kriptopénzek jövője ethereum ripple cryptoguru kriptoguru

Ennyi bitcoinnal már biztos a világ felső 1%-ához tartozol

A kellemesen clickbait cím és kép után engesztelésképp rögtön itt el is mondom, hogy a válasz 0.226 BTC. Az adopció haladásával egyre többen fognak kapcsolatba kerülni a kriptopénzek zászlóshajójával, a mennyiség azonban az oszthatóság ellenére véges. A bejegyzésben a bitcoin eloszlásról lesz szó.

Ennek az egésznek persze csak akkor van jelentősége, ha elhisszünk, hogy a következő években a kriptopénzek folyamatosan növekvő szeletet hasíthatnak maguknak a világ pénzforgalmából, mígnem a hagyományos, jegybanki kibocsátású pénzek globális alternatívái nem lesznek. Én elhiszem, úgyhogy haladnék is tovább.

A világ mostani felső 1%-a

Az investopedia.com cikke és az OxFam statisztikája alapján a világ anyagilag leggazdagabb egy százalákához tartozni 2018-ban a következő mennyiségű pénz szükséges:

  • Éves jövedelem: 30250 euro, kb. 9 millió 820e forint per év kell a szint megugrásához.
  • Vagyon: Az itteni húzósabb, 720e eurós, kb. 234 millió forintos szint többek között annak is köszönhető, hogy a világ nagyvárosaiban brutálisan megszaladtak az ingatlanárak az utóbbi évtizedekben. Ez azt jelenti, hogy egy 60 éve ugyanabban a saját tulajdonú manhattani lakásban élő nénike vastagon a legfelső vagyoni századhoz tartozik.

Jövedelmek tekintetében első ránézésre nekem kevésnek tűnik a harmincezer eurós szám, hiszen csak az USA 350 millió, az EU 512 millió lakossal rendelkezik. A világ népességének 1%-a 75 millió fő.

A jelenlegi bitcoin eloszlás és a globális 1%

Meg kell különböztetnünk Bitcoin tulajdonos 1%-ot és globális 1%-ot.

Azt tudhatjuk, hogy a BTC tulajdonosok 1%-ába nehézkes bekerülnünk, ehhez ma 7-8 BTC-re, vagy ennél jelentősebb mennyiség birtoklására van szükségünk. Mai árfolyamon ez közel 15 millió forintot jelent. A 10 bitcoinnál többet birtokló, mindössze 0.65%-nyi cím rendelkezik a jelenleg forgalomban lévő mennyiség 87.16%-ával. Fontos azonban megjegyezni, hogy a jelenlegi “BTC gazdaglista” statisztikák nem veszik figyelembe a tőzsdéken és brókereknél, például a Coinbase 25 millió felhasználójának belső accountjain, lévő kriptopénzeket. Ezek ömlesztve kerülnek be a listába.

A Globális 1%-hoz szükséges mennyiséghez a következő számítással jutunk: 17millió BTC / (7.5mrd fő * 0.01) = 0.226 BTC / fő
Valaha elérhető mennyiségnek 21 millió helyett 17 milliót érdemes venni, hiszen szakértők szerint a 2014 óta alvó címek, Satoshi bitcoinjai, elveszett kulcsok és egyéb katasztrófák miatti kieső mennyiség napjainkra a 4-6 millió darabot is elérheti.

Az 1%-ba kerülni nyilván nem nagy szám, ha soha nem lesznek a kriptopénzek globálisan elfogadott, globális népszerűségnek örvendő fizetőeszközök és értéktárolók. Azonban ha a következő emelkedési ciklus során az árfolyamnövekedésnek, és a használhatósági ugrásnak köszönhetően százmilliók, majd milliárdok kerülnek kapcsolatba a kriptókkal, 0.226-tal akkor is garantáltan a leggazdagabbak között marad az ember. Legalábbis a bolygó teljes népességét tekintve.

Mai árfolyamon 1490$, nagyjából 422.000 Ft a jegy ára a globális BTC 1%-ba.

2018 áprilisának végén léptük át a 17.000.000 kibányászott BTC-t. A mérföldkő apropóján akkor a 17.000.000 BTC – Befektessek? című bejegyzésben agyaltam egy kicsit a bitcoin lehetséges “digitális arany” (globális értéktároló), valamint világpénz (fizetőeszköz) szerepéről.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról egy árösszehasonlító bejegyzést írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Altcoin vásárlásra a Binance tőzsdét ajánlom, melynek használatáról és beállításairól a Binance használata bejegyzésben írtam.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees