bitcoin árfolyam 2018 október cryptoguru

Na lesz valami azzal a Bitcoin kitöréssel végre?!

Nyugi, már csak néhány nap van hátra! Több, mint három hete kérdeztem tőletek Facebookon egy szavazás keretében, hogy lefelé vagy felfelé fogunk kitörni az év eleje óta épülő, csökkenő csúcsok alkotta háromszögből. Akkor, számomra meglepő módon, a válaszadók 64%-a felfelé kitörésre számított, vagy legalább abban reménykedett.

Idő közben a Bitcoin grafikon egyre tovább szűkült, annyira, hogy a következő héten biztosan megtörténik az erőteljes kitörés, remélhetőleg 6000 alá, vagy 7400$ fölé. A következő hét történései akár hónapokra is meghatározhatják a teljes piac irányát. Azért a BTC-t, és nem például az utóbbi hetekben szintén nagyon aktív XRP-t vizsgáljuk, mert hagyományosan a Bitcoin árfolyama a teljes kriptopiac iránti bizalom fokmérője.

Napos grafikon

btc árfolyam 2018 október cryptoguru 2

Ezek a nagyon ronda, lilaárnyalatos vonalak a 21, 50, 100 és 200 napos mozgóátlagok. A napos grafikonon az árfolyam egyre csökkenő forgalom mellett oldalaz, alacsonyabb csúcsokat és magasabb aljakat formált az utóbbi két hétben, ami kivárást, bizonytalanságot mutat. Néhány napon belül vagy egy korábbi csúcsot, vagy egy trendvonalat át fog törni az árfolyam, ez pedig láncreakciót fog elindítani a botok és hús-vér kereskedők között.

A mostani tökölés klasszikus vihar előtti csend. A borítóképen látható heti grafikont nézve akár optimizmusra is lehet okunk. A korábbi hónapokban egy-egy emelkedési szakaszt meredek zuhanás követett, míg most az utóbbi két hétben nem bírnak egymással a vásárlók és az eladók. Ez a felfelé forgatókönyv esélyeit növeli.

Bitcoin árfolyam október havi kilátásai

A mostani helyzet még a szokásosnál is bizonytalanabb. Ennek valószínűleg az az oka, hogy mindenki érzi: Ha lefelé áttörik 6000-5700, sokkal lejjebb is lehet az alja. Ha ugyanez felfelé történik, olyan FOMO (a kimaradástól való félelem) hullám jöhet, mint amit a napokban az XRP esetében láttunk.

Rengeteget jóslatot és várakozást olvastam mostanában a témáról, és azt érzem, hogy a közösség inkább lefelé törésre számít. Sok helyen láttam 4000-et, 3500-at, sőt még 1500-at is. A tőzsdén általában pont az ellenkezője történik annak, amit a tömegek gondolnak/csinálnak, ezért a jövő héten én inkább a felfelé kitörésre számítok.

A teljes igazsághoz itt hozzá tartozik, hogy a szerintem még nem értük el a piaci ciklus végső, kapitulációs szakaszát, azt a részt, amikor a kutyát nem érdeklik a kriptopénzek, szinte teljes a kiábrándulás. Emiatt én most rövid távú emelkedésre számítok 8800-10000-ig (amely már előre beárazza a novemberre várt pozitív fejleményeket is), ami után el tudok képzelni egy újabb, mondjuk jövő nyárig tartó csorgást 3-5000$ környékére, hogy onnan indulhasson az újabb nagy emelkedő ciklus:

btc árfolyam 2018 november cryptoguru 2

Az én legpesszimistább forgatókönyvem egy mostani meredek zuhanás 3000-ig, gyenge visszapattanással. A folyamat során az altok még 50%-ot vesztenek értékükből, a projektek nagy része a következő egy évben pénz és érdeklődés hiányában elhal, majd indul a ciklus előről. Nyilván elfogult vagyok, de jelenleg nem tudom elképzelni, hogy ne a nyílt kriptopénzek jelentsék a jövőt, a pénz evolúciójának következő lépését.

A legoptimistább lehetséges forgatókönyv szerintem, hogy felfelé indulunk és lassú, fél évig-évig tartó emelkedés indul, amely során mondjuk 2019 telére elérjük a korábbi csúcsok árfolyamszintjét. Mindeközben természetesen a legéletrevalóbb kriptók valódi, milliós felhasználóbázissal rendelkeznek, akik napi szinten használják őket fizetésre, értéktárolásra, nemzetközi utalásra, hitelfelvételre és mondjuk “osztalékfizető” befektetésre.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról egy árösszehasonlító bejegyzést írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Altcoin vásárlásra a Binance tőzsdét ajánlom, melynek használatáról és beállításairól a Binance használata bejegyzésben írtam.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees