kereskedő bot crypto bot bitcoin bitfinex kriptopénz tőzsde kriptotőzsde cryptoguru

Kereskedő bot háború az árfolyamokért

A napokban a Ripple durva megugrása volt a fő sláger, egyúttal feltűnt a BTC grafikonján, hogy bármikor átesik az árfolyam egy-egy lokális támasz alá, azonnal színre lépnek a vásárlók és meglódul az árfolyam felfelé. Áz utóbbi hónapok eladói piaca során ilyet nem tapasztaltam. A tőzsdéken zajló, automatizált kereskedő bot kötélhúzás a dolog oka. Az eladásban érdekelt programok nagy mennyiségű kriptót öntenek a piacra egy meghatározott jelre, a zuhanás átüti a technikai támasz szintet, a stopok elszállnak.

További zuhanás helyett azonban, talán ugyanazon kereskedők botjai, erős vásárlásba kezdenek, amit a piac lekövet, az árfolyam visszajut a kiindulási árszintre, vagy magasabbra. Az utóbbi napokban ez 3-4 alkalommal történt meg például a Bitfinex tőzsdén.

btc árfolyam kereskedő bot trading bot crypto bot cryptoguru
BTCUSD 4 órás grafikon hosszú kanócokkal, forrás: Tradingview

Ez bizony kereskedő bot tevékenység

A jelenség magyarázatát nem magamtól találtam ki: Az egyik kedvencem YouTube csatornám a kriptós technikai elemzéssel foglalkozó videókat is publikáló ChartGuys, melynek legutóbbi feltöltésében került elő a téma. Ha még nem ismered őket, érdemes megnézni néhány videójukat. Nagyon hasznos tartalmat gyártanak, ráadásul emberileg és világszemlélet szempontjából is érdekes dolgokat hall tőlük az ember.

A kereskedő bot (trading bot, kereskedő robot, stb) egy olyan program, amely előre meghatározott szabályrendszer szerint, legálisan kereskedik a kriptotőzsdén, egy-egy számla javait felhasználva. Olyan sebességgel és hatékonysággal (és főleg érzelmek nélkül) dolgoznak ezek a botok, amilyenre egy embernek esélye sem lenne.

Nem csak a BTC esetében, de ETH-nél és más altoknál is hasonló a helyzet. Meredek esést hasonló, meredek emelkedés követ, akár még ugyanabban az órában. Olyan érzésem van, mintha piaci szereplők nem akarnák engedni az zuhanást. Az általam itt bemutatott Bitfinex tőzsdén 25%-os visszaesés történt a shortok számában az utóbbi napokban, ennyivel kevesebb pozícióval fogadnak a kereskedők a bitcoin árfolyam további esésére.

Az utóbb napok sztárja ugyan az XRP volt, a piac hosszú távú feléledéséhez a BTC-nek meg kell erősítenie a trendváltást a napos grafikonon, majd a csökkenő, nagyon fontos trendvonalat is jó lenne áttörni. Az, hogy az XRP-t közel 200%-os pluszba tolták a vásárlók 3-4 nap leforgása alatt, számomra azt mutatja, hogy a következő nagy vásárlói piac még hisztérikusabb lehet majd, mint a 2017 végi.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról egy összehasonlító bejegyzést írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Altcoinok vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees