(XRP) Ripple árfolyam: +70% egy hét alatt. Okok és várakozások

A bejegyzésben megnézzük az XRP – Ripple árfolyam 2018 szeptember végi elszállásának okait, és okoskodunk egy kicsit a jövővel kapcsolatban is.

Mielőtt nagyon belemegyünk, tudnod kell, hogy a hasonló technológiával és célokkal rendelkező XRP és Stellar projektek közül számomra egyértelműen a Stellar a szimpatikusabb. Ennek ellenére tudom, hogy nagyon sokan érdeklődnek a banki kriptó után, sőt sokan is szoktatok róla üzenetben kérdezni, úgyhogy most gyorsan átnézzük a friss fejleményeket és várakozásokat, hogy ne neked kelljen kutakodni.

A korábban Ripple-ként számontartott kriptopénz egy ideje hivatalosan XRP-ként fut.

Az XRP Ripple árfolyam elszállása és hatása a piaca

xrp ripple árfolyam banki kriptopénz kriptovaluta brad garlinghouse cryptoguru kriptoguru 2
XRPUSD napos grafikon a BitFinex tőzsdéről

A szeptember 18-án indult kitörés óta a ripple árfolyam 0.27$-ról 0.5-ig is emelkedett. Az emelkedés okairól lejjebb írok.

Mi lesz most az árfolyammal, érdemes most venni? – szól a szokásos kérdés ilyenkor. A válasz az, hogy ilyenkor általában nem érdemes venni: Az erős és tartós emelkedés után a korábbi vásárlók egy része zárja a pozícióit, ezzel pedig megkezdődik az árfolyam visszahúzódása. Van rá esély, hogy most azonnal menni fog még magasabbra, azonban ennek kicsi az esélye, és ha meg is történik, előbb-utóbb masszív összeomlás jön egy alacsonyabb szintre.

A támasz szintet és az optimális beszálló helyét a korábbi csúcs jelenti 0.38-0.4 környékén. Fontos adalék, hogy a nagyok közül egyedül a ripple árfolyam volt képes a heti grafikonján trendváltást produkálni. Ha az XRP továbbra is száguld tovább, az egész piacot húzhatja magával.

Ripple vásárlás több platformon is lehetséges: Bitpandán közvetlenül dollárból/euróból, Binance-en kriptóból tudsz váltani.

Az emelkedés okai

Az XRP kriptopénz mögött álló Ripple cég két rendszert is fejleszt. Az egyik a nagyvállalatok és bankok egymás közötti tranzakciói számára kifejlesztett xCurrent, amelyhez nincsen szükség az XRP tokenekre, másik pedig az általános tranzakciókra szánt xRapid, amely XRP-t használ.

ripple xrapid brad garlinghouse xcurrent xrp cryptoguru kriptoguru
A Ripple szimpatikus és bankpárti vezérigazgatója

A mostani emelkedés az xRapidról napvilágot látott híreknek köszönhetően indult meg, napokkal ezelőtt. Az xCurrent-et elméletileg 120 bank teszteli világszerte, a tervek szerint ezen partnerek jó részét sikerül az XRP alapú rendszerre is beizgatni. A cég egyik igazgatója a napokban nyilatkozta le, hogy akár a jövő hónapban indulhat az éles rendszer, míg a fenti képen szereplő CEO egy éven belül több tucatnyi nagy, banki xRapid használót vár.

Minél több partner használja az XRP-t, annál nagyobb a kereslet rá, és annál magasabb lesz az árfolyama. Az utóbbi napokban twitterről vagy redditről indult el egy 500 dollár fölötti árfolyamjóslat. Persze, ezerszereződhet bármi, csak nagyon valószínűtlen egy 18 ezermilliárd dolláros kapitalizáció elérése, mert ez már a világpénz kategória lenne. Az XRP-nak lehet helye egy kriptopénz portfólióban, de ne az ilyen kattintásvadász jóslatok miatt dönts mellette.

A banki használat mellett az emelkedésre spekuláló befektetők vásárlásai is további masszív emelkedést hozhatnak, ha a BTC nem kezd 5700 alatti zuhásba, és ha a Ripple továbbra is szolgáltatni tudja a pozitív adopciós híreket. A korábbi csúcsok még nagyon messze vannak, ezek elérésére csak egy általános összpiaci bull trend indulása után látok esélyt.

 

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról egy összehasonlító bejegyzést írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Altcoinok vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees