anonim kriptovaluta vásárlás kyc shapeshift membership cryptoguru kriptoguru kriptopénz

Az anonim kriptovaluta vásárlás vége

A ShapeShift egyike volt azoknak a webes váltó szolgáltatásoknak, ahol még lehetséges volt anonim kriptovaluta vásárlás. A Localbitcoins és a Shapeshift elesése után maradnak az ATM-ek, ha valaki névtelenül szeretne eladni?

A bejegyzésben röviden szó lesz a https://shapeshift.io Membership “hűségprogramjáról”, és arról, hogy tulajdonképpen 100 ingyen FOX tokennel nyomják le a felhasználók torkán azokat a változtatásokat, amelyekre évek óta esküdtek, hogy nem fognak eljönni. Átnézzük a hazai Bitcoin ATM helyzetet is

A webes anonim kriptovaluta vásárlás vége

Be kell vallanom, hogy korábban csak néhányszor, az Exodus tárcában használtam a ShapeShift váltó szolgáltatását. Tény, hogy praktikus, gyors, és rengeteg altcoin elérhető rajta keresztül, de ennek megfelelően drága is. Azt viszont tudom, hogy a weboldal, és tárcákba (Jaxx, Exodus, stb.) integrált váltás anonimitása miatt rengetegen használták őket. Nem volt szükség semmilyen igazolványa, személyes adatra, beküldted a BTC-t, kiküldted a friss altjaid magadnak, és csókolom.

2014-es kezdetek óta ezerszeres növekedést produkáltak forgalomban, ami pont a fenti tulajdonságoknak volt köszönhető. Most azonban valószínűleg hatósági nyomás hatására okosan bújtatva fokozatosan bevezetik a “minimális mennyiségű” személyi adat gyűjtését és a kötelező regisztrációt.

fox shapeshift token airdrop
A névválasztás mondjuk legalább erős

Ennek támogatására az első százezer feliratkozó 100 db-ot kap a platform saját, FOX tokenjéből. A jövőben a tokenből tartott mennyiség függvényében járnak előnyök és visszatérítés a felhasználók számára. A regisztrációt és a tokenek begyűjtését a fent linkelt hivatalos oldalon tudod elkezdeni.

A kriptós közösség egy része nem vette ezt a dolgot ilyen könnyen: A kriptopénzek világmegváltó víziójának elárulását látják a lépésben. Egy ekkora cég szempontjából persze érthető a lépés, ha nem felelnek meg a törvényeknek, előbb-utóbb bezárhatják a boltot.

ATM marad az egyetlen megoldás?

Legalábbis azok számára, akik névtelenek maradnának. A kriptopénz ATM-ek nem kérdeznek, a fizetés után a QR kóddal megadott címre küldik a javainkat, és kész. Világszerte ezen automaták nagyjából egyharmada kifizetésre is képes, itthon például a kriptopénz beküldése után jó öreg magyar forint üti a markunkat. Soha nem használtam még BTC ATM-et, de érzékelem az anonim kriptovaluta vásárlás egyértelmű előnyeit.

bitcoin atm budapest kriptopénz kriptovaluta automata európa
Állapotkép a közép-euórpai kriptopénz ATM-ekről. Bécs környékén tízszer annyi automata található, mint egész Magyarországon.

A coinradar oldalon a térkép mellett remek terjedési és egyéb statisztikákat találunk. Meglepve látom, hogy az automaták átlagos vásárlási díjszabása 9.19%, ami nevetségesen sok. Az itthoniak, például CoinCashék ATM-jei talán 5% jutalékért váltanak, ami ezért a szolgáltatásért már elfogadható kategória. Itthon a fővárosban is kevés, a vidéki városokban pedig összesen 2db Bitcoin ATM található. FRISSÍTÉSA bejegyzés írása után pár nappal jött a hír, hogy a CoinCash 3 új ATM-et adott át, egyet Győrben, egyet Debrecenben, egyet pedig Budapesten, a Széll Kálmán téri Zing Burgerben. Éljen!

Ennek okai az alacsony kereslet mellett a berendezések telepítéséhez szükséges vállalkozói kedv és/vagy pénzmennyiség hiánya lehetnek. Kíváncsi lennék, hogy egy-egy frekventált helyen (mondjuk a Király utcában és Pécsen) lévő ATM milyen forgalmat bonyolít itthon. Lehet, hogy a végén az derül ki, hogy ez a világ legjobb biznisze. A következő években mindenesetre, a vásárlói piac feléledésével további növekedésre számítok a darabszámok tekintetében.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Brave vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees