bitcoin shortok bitcoin zuhanás várható árfolyam cryptoguru kriptoguru

Bitcoin shortok: A nagy esés előtt megugrott a számuk

A bejegyzésben röviden megnézzük a Bitfinex tőzsde BTCUSDSHORTS (árfolyamesésre fogadó pozíciók száma) grafikonján keresztül, hogy bizony a bitcoin shortok számának megugrása előre jelezte a néhány nappal későbbi komoly, tizenszázalékos összpiaci esést.

bitcoin short bitfinex árfolyamesés 2018 cryptoguru kriptoguru 2
A grafikont a Tradingview nevű grafikonrajzoló webes platformon ingyenesen is megtalálod a BTCUSDSHORTS (Bitfinex) tickerre keresve

A bitcoin shortok ilyen drasztikus megugrása egész ritka, most szerintem annak volt köszönhető, hogy a kriptós média és social felületek (reddit, telegram stb.) nagyon komoly mennyiségeket mozgató, kriptotőzsdéket célzó tranzakciókról adtak hírt. Ebből a befektetők egy része azt a következtetést vonhatta le, utólag nézve jogosan, hogy itt bizony dump (eladási hullám) készülődik.

Az árfolyamok néhány napra rá váltottak betongolyóra

bitcoin short bitfinex árfolyamesés 2018 cryptoguru kriptoguru
2018. 09. 05-én 1000 dolláros esés zajlott, mára még néhány százalék leugrott

Néhány napra rá az árfolyamok további óvatos oldalazása-emelkedése után, tartósan magas 4 órás RSI mellett, ráadásul a több hónapos csúcsok alkotta csökkenő trendvonal közelébe érve, akkorát fordult, hogy a korábbi jelentős, 6800-7000$ közötti támasz zónán, mint kés a vajon esett keresztül.

Ilyen meredek emelkedés a bitcoin shortok számában legutóbb idén január végén volt, ami után néhány napon belül 11.000 környékéről meredeken 6000$-ra esett a BTC árfolyam. 50%-os esésre nem számítok, de el tudom képzelni, hogy első körben legalább a legfontosabb támaszig, 5800-ig lenézünk. Idén 3x pattant innen a piac, a negyedik találkozás a mostani vásárlói forgalom mellett sajnos nem túl sok jóval kecsegtet.

Némi reményt adhat azonban, hogy fenti shortos grafikont megnézve látható: Az esésre fogadó pozíciók száma a mindenkori maximum közelében jár, ami után a múltban az árfolyamok emelkedése következett. Röviden összefoglalva: fogalmam sincs mi lesz, de érdemes időről-időre ránézni a shortos grafikonra is, mert a meredek megugrások előre jelezhetnek egy-egy eladási hullámot. Meredek csökkenés akkor zajlik, ha az árfolyam emelkedőbe váltott, és emiatt zárják a pozíciókat.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Brave vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees