facebook-stellar facebook kriptovaluta kriptopénz blokklánc blockchain cryptoguru

Facebook-Stellar együttműködést rebesgetnek

A Stellar (XLM) árfolyama 10%-os emelkedéssel reagált a kriptós és üzleti sajtóben ma felröppenő hírre, miszerint Facebook-Stellar együttműködés készülődik, együtt fogják a bankokat letaszítani a trónról. Különösen nagy szám ez egy olyan napon, amikor a teljes piac vérzik, mint a szerencsétlen bika az arénában. (Mire végeztem a bejegyzéssel, már a Stellar is vérzik, BTC újra bezuhant 6000 közelébe…)

A Facebook-Stellar együttműködés valóságtartalma

A Facebook-ot mindenki tudja mi, de a nyílt forráskódú Stellar szorulhat némi magyarázatra, úgyhogy átmásolom egy másik bejegyzésből, amit írtam róla:

“A Stellar a felhasználókra fókuszál (míg a Ripple a bankokra), célja minden ember számára elérhetővé tenni az alacsony költségű pénzügyi szolgáltatásokat, a szegénység elleni küzdelem és az egyén potenciáljának fejlesztése érdekében. Magyarra fordítva ez azt jelenti, lehetőséget akarnak adni annak a több milliárd embernek a pénzügyek területén, akik a hagyományos banki követelmények szerint “nem bankolhatók”, nem nyithatnak bankszámlát. Egy okostelefon és egy e-tárca. Itt a bankod barátom.”

Egy fizetős Business Insider (BI) cikk szerint elméletileg a Facebook nem tervezi a Stellar technológiáját használni, mindössze arról van szó, hogy a májusban alapított blokklánc részlegük szervez találkozókat egyes blockchain techben utazó cégekkel, hogy részletesen tájékozódjanak a piaci megoldások felhasználási lehetőségeiről. Ez így magában elég gyenge terelésnek tűnik, azonban akvizíciók és saját fejlesztési irányok meghatározása előtt ez a cég bevett szokása.

A részleg startupként (nagy növekedési potenciállal rendelkező fiatal cég) működik a Facebookon belül, és egy konkrét termék kifejlesztése helyett egyelőre az a feladatuk, hogy egy szilárd blockchain alap létrehozásával (jelentsen ez bármit is) támogassák a Facebook szolgáltatáshalmazát milliárdnyi ember életének jobbá tételében.  A Stellar egy belsős embere elméletileg azt is elmondta a BI munkatársának, hogy a Fb célja a kriptós tapogatózással nem más, mint hogy kirántsa a szőnyeget a bankok alól, és hogy lenyomják a nemzetközi utalások ’70-as évek vége óta vezető SWIFT rendszerét, amely jelenleg napi 24 millió tranzakciót kezel.

Messenger az új Takarékpénztár?

A Facebook könnyebben építhet kétmilliárd ügyféllel rendelkező bankot az üzenetküldő szolgáltatása mögé, mint a bankok peer-to-peer közösségi hálót a lassan fejlődő technológiájuk elé. Zuckerberg újévi fogadalma óta várunk valami konkrétumra az ügyben, de a jelenlegi Facebook-Stellar hír sajnos még nem az. Olyan bődületes mennyiségű mikrotranzakciót indítanának azonban a Facebook üzenetküldő szolgáltatásain keresztül (ha lenne rá módjuk) a felhasználók, hogy a részvényesek megnyugtatása érdekében szerintem előbb-utóbb kitalálnak a cégnél valamit az ügyben.

Az utóbbi időben meglepően sokan kérdeztetek Facebookon és mailben Rippleről és Stellarról, különbségekről, tárcákról, stb. Frissítem a januári Ripple vs. Stellar – Tech, árfolyam és potenciál bejegyzést a 2018 augusztusi állapottal, hogy naprakészek maradhassunk.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees