0802 fizetés kriptopénzben bitcoin munkabér kriptovaluta

Te kérnéd a fizetésed egy részét kriptóban?

Olvastam ma egy angol tech cég kutatását azzal kapcsolatban, hogy a megkérdezett 1000 emberből mennyinek tetszene, ha a fizetése egy részét kriptopénzben kapná. Nézzük az arányokat, aztán agyaljunk egy kicsit a témán!

Fizetés kriptopénzben

Az ezer megkérdezett 31%-a mondta, hogy örülne, ha kriptóban kapná a fizetése egy részét. A tavalyi nagy felfutás és az utána következő mészárlás után ez az egyharmad körüli eredmény teljesen jónak tűnik. Korcsoportokat tekintve nyilván vannak eltérések, a legérdeklődőbbek természetesen az újdonságok iránt érdeklődő fiatal felnőttek.

0802 bitcoin fizetés munkabér kriptopénz korcsoportok
Korcsoportonkénti hajlandóság. Ezek szerint a megkérdezettek nagy része 25-34 közötti volt

Ennek a szűk egyharmadnak is nagyon más a kockázatvállalási hajlandósága: A legtöbben (37%) a fizu 1-20%-át látnák szívesen kriptóban, de meglepően sokan (15%) választanák a 81-100% arányt. Fontos megjegyezni, hogy nincs infónk a megkérdezettek hátteréről, az eredményeket valószínűleg nem lehet reprezentatívnak tekinteni a (brit?) társadalom egészére nézve.

Ennek ellenére nekem nagyon tetszik ez az egyharmados arány és meglódult tőle a fantáziám. Nyilván nem a 100%-ot választanám, de nem lenne rossz, ha meglenne a választási lehetőség a munkahelyen. Ha ez mondjuk megtörténne a fejlett nyugati világon kívül Japánban és Dél-Koreában, és csak 31%-nyi munkavállaló kérné a fizetése 10%-át bitcoinban vagy kriptóban, hogy befektetési céllal tartsa, az brutális és folyamatos vásárlói nyomást helyezne a piacra.

Az árfolyamok emelkedése miatt ráadásul törvényszerűen robbanna az elfogadóhelyek és a fizetési megoldások száma, hiszen ki akarna kimaradni a bevételek potenciális sokszorozódásából? Adózni úgyis a megszerzés pillanatában aktuális árfolyam után kell forintban/euroban/dollárban, a kapott kriptó pedig mehet a walletbe.

Egy elképzelt menetrend

A fizetések egy részének bitcoinban/kriptóban történő fizetésére:

  • Nem csak Budapesten és a magyar vidéki nagyvárosokban, de a fél világon komoly hiány van szakképzett, specializált, lelkes munkaerőből
  • A statisztikák alapján a fiatal felnőttek fantáziáját izgatják a kriptopénzek
  • Vonzóvá, progresszívnak tűnővé tehető egy munkáltató, ha kriptós fizetést is ajánl. A munkaerőhiány miatt a cégeknek szüksége van a kitűnésre
  • “A vetélytárs meglépte, nekünk is be kéne vezetnünk a bitcoin és tsai. opciót”
  • “Te hány százalékot kérsz BTC-ben?” – hangzik el egyre gyakrabban sörözések alkalmával
  • Az árfolyam stabilan emelkedik, nem csak a vásárlási, de a bérezési FOMO is beindul
  • A tömeges tartás tömeges fizetési lehetőségeket és saját banki szolgáltatásokat (hitelezés) kíván
  • Egyre kevesebbeket érdekel a fiat fizetés, gazdasági-politikai balhé közepette elkezdődik a kriptopénzes adózás bevezetése
  • Átáll a világ, órási vagyoni átrendeződés zajlik

Ennyi, már meg is oldottuk mind az adopció, mind az árfolyamnövekedés problémáját, és közben alig pusztítottuk el párezer év pénzügyi berendezkedését. Te kérnéd a fizetésed egy részét kriptóban? 

A legrosszabb, ami történhet a bérünk egy részével, az ez:

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees