0721 bitcoin heti grafikon trendfordulo árfolyam grafikon befektetés cryptoguru kriptoguru 1

Bitcoin heti grafikon: Hogy állunk a trendfordulóval?

A bejegyzésben röviden megnézzük a BTC ritkán piszkált heti grafikonját. Utoljára egy hónappal ezelőtt írtam a témában a “Mikor indul a BTC árfolyam végre felfelé? Tanuljunk 2014-ből!” posztban, melyben szó volt az akkori esés végét jelző indikátorokról is. Átfutjuk az azóta bekövetkezett változásokat is.

Fontosnak tartom leírni, hogy a 2014-es nagy mészárlás után több, mint két évig tartott a piac és a bizalom helyreállta, 2018 nyarán ennél sokkal előrehaladottabb, populárisabb szakaszában van a kriptopiac, rengeteg pozitív fejleménnyel, fejlesztéssel és a lassan már elcsépelt “a blockchain az új internet” emlegetésével.

Tartós lehet-e a mostani emelkedés?

Napi grafikon az egészségesnek tűnő konszolidáció mértékével.

A reggeli Akadémiás cikkemben már fejtegettem, hogy sokak szerint a legegészségesebb most az lenne, ha egy visszahúzódással és forgalomcsökkenéssel tesztelnénk és megtartanánk a 6800-7000$-os szintet, ahonnan kövezkezhet a következő kitörés 8000 fölé.

Fehér karikával a napi RSI magas értékét jelöltem, ami jelentős túlvettséget jelöl, ennek ellenére nem jelenti azt hogy biztosan esni fog az árfolyam. Simán elképzelhető, hogy egy-két nap oldalazás után újabb kitörés jön felfelé, akár 1000$ ugrással. Tegnap hajnalban elemeztem a Bitcoin ETF körüli hisztéria lehetséges hatásait, ez alapján augusztus közepéig tényleg bármi történhet. Nem szokatlan állapot a kriptopiacon.

Bitcoin heti grafikon

0721 bitcoin heti trendfordulo árfolyam grafikon befektetés cryptoguru kriptoguru 2
BTC heti grafikon, fehér vonal a forgalom most megtört csökkenő trendjét jelzi. (tradingview)

A forgalom március óta csökkenő trendje megtört a héten, ez jó jel. Ahhoz azonban, hogy biztosak lehessünk a december végén indult bear trend (eladó trend) fordulásában, egy magasabb aljra és egy magasabb csúcsra lenne szükség a heti grafikonon. Ez pedig a következő hetekben, az általános piaci optimizmus visszatértével akár meg is történhet. Iszok is erre gyorsan egy sört!

A bitcoin heti grafikon korábbi elemzésében a heti RSI 30-as értékének elérését vártam. Jelenleg úgy látom, hogy ha augusztus közepén pozitív döntés születik ETF ügyben, ez nem fog megtörténni és valószínűleg már soha nem fog 6000$ alá menni az árfolyam.

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees