0720 bitcoin kiloves btc bull run etf cryptoguru kriptovaluta vasarlas

Miért most lőtt ki a BTC árfolyam? Folytatódik?

Csak egy gyors bejegyzés, mielőtt ledőlök a székről. Tegnap óta agyalok azon, hogy hogyan lehet az, hogy a BTC árfolyama a tegnapelőtti nagy kilövés után még mindig nem kezdett el lefelé csorogni erőt gyűjteni, vagy tesztelni a korábbi ellenállás szintet 6800$ környékén.

Az RSI indikátor túlvettséget jelöl, de senkit nem érdekel

0720 etf btc bull run cryptoguru kriptoguru kriptopénzek kriptovaluta
A magas RSI általában azt jelöli, hogy színrelépnek az eladók. Itt azonban egyelőre nem ez történik

Mindezt úgy, hogy a napos grafikonon az RSI indikátor már eléri a túlvettséget (70), a 4 óráson pedig több, mint három napja van 70-en túl, de járt 90 fölött is, ami soha nem történt még meg, a közelében is csak a tavaly októberi és novemberi nagy futások közben volt.

Nem nagyon akarnak tehát az emberek eladni, pedig a jelzések az arcukba villognak. Ez két dolgot is mutat nekünk:

  • a technikai elemzés indikátorai nem a befektetői viselkedést, érzelmeket mutatják
  • brutális optimizmus lett úrrá a piacon egyik napról a másikra, nem hogy nem esik, de feljebb várják a BTC-t

Mellesleg az altok nagyrészt mínuszos napokat produkálnak a nagy megugrás óta, tehát a befektetők bitcoinba mozgatják a pénzüket.

Indul a következő BTC bull run?

Valószínűleg arról van szó, hogy az elmúlt egy hét tényleg nagyon pozitív hírei (Coinbase szabályozott bróker lesz, Óriás befektetési alapok gondolkodnak a beszálláson, Indulhat a BTC ETF) átbillentették a befektetők fejében azt a képzeletbeli kapcsolót. Ezek közül a legnagyobb port a Bitcoin ETF kavarja, mivel sokak szerint ennek elfogadása fogja elindítani a következő nagy kriptopénz hype hullámot, mely bőven a korábbi csúcsok fölé löki a piacot.

0720 etf btc bull run cryptoguru kriptoguru kriptopénzek kriptovaluta chart guys youtube
A ChartGuys YouTube csatorna végez épp gondolatkísérletet a bejegyzésben is boncolgatott témában. Katt a videóért, érdemes!

Az van, hogy elképzelhető, hogy a piac elkezdte beárazni a pozitív ETF-döntést. A képen kék színnel az arany grafikonját látod, az olvashatatlan kis nyíl jelöli az arany ETF elfogadásának időpontját. A kép talán 300%-os max. emelkedést ír az aranyra a korábbi csúcshoz képest. Az aranyéhoz hasonló forgatókönyv lehetősége láthatóan sokak számára már elég a kriptopénz vásárláshoz.

Vagy lehet, hogy tud valaki valamit? Finom bennfentes infót a szabályozóktól?

Jelenleg senki nem gondol arra, hogy micsoda letargia lesz, ha a korábbiakhoz hasonlóan elutasító döntés születik az ügyben. Az ETF engedélyezéséről az amerikai Értékpapír-és Tőzsdefelügyet dönt, egyes híresztelések szerint augusztus 10-én, valójában nem hamarabb, mint augusztus 16-án. Több, mint három hét múlva. Márpedig tudjuk, hogy mit produkálhat kriptoföldén három hét, ha optimista a piac.

A következő napokban kiderül

7800-7900 komoly ellenállási zóna, mozgóátlagokkal, korábbi csúccsal, sok hónapos csökkenő trendvonallal az útban. Ha ezt átüti a piac felfelé, augusztus 16-ig itt még bármi lehet. Sajnos utána is, ha elutasítják az ETF-et.

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! A bitcoin ETF-ről bővebben itt írtam.


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees