0630 bitcoin varakozasok 2018 kriptopénz árfolyam cryptoguru kriptoguru guru

2018-as bitcoin várakozások – Cryptoguru kérdőív

Néhány napja raktam ki a Facebook oldalra egy, az idei kriptopiac és bitcoin várakozások témáját firtató kérdőívet. Másfél nap alatt 60-an, plusz azóta négyen töltöttük ki. Jelen bejegyzésben feldolgozom a válaszainkat, hogy te is lásd, mire számítunk mi, magyar kriptósok, a piac jövőjével jövőjével és az árfolyamokkal kapcsolatban.

2018-as felező kriptós felmérés

11 kérdés, egy perces kitöltési idő. Nézzük a kérdéseket és válaszainkat sorban, némi kommentárral. A válaszok olyanoktól jönnek, akik kriptós tartalmat fogyasztanak és kriptopénzt tartanak, így természetesen semmilyen következtetést az alábbiakból levonni nem lehet a társadalom egészére nézve.

 1. Mikor kezdtél kriptopénzekkel foglalkozni, híreket követni, tájékozódni, akár vásárolni?0630 bitcoin varakozasok 2018 kriptopénz árfolyam cryptoguru kriptoguru guru 2Ez teljesen várható volt, a közösség jelentős része a tavalyi év során érkezett, ahogy később látni fogod, nem is nagyon készülünk egyhamar lelépni.
 2. Tartasz most bármilyen kriptopénzt?
  100% igen.
 3. Egyetértesz? “A bitcoin és a kriptopénzek piaca ciklikusan mozog, az árfolyamokat sokszorozó emelkedési periódus után csökkenő jön, majd indul újra az egész. Így lesz jelen esetben is”
  90%-otok egyetért, kedvencem a “hát remélem is” válasz volt.
 4. 6000$ alá zuhant, majd visszapattant a BTC árfolyama. Szerinted mikor kezdődik az újabb vásárlói (bull) piac?
  0630 bitcoin varakozasok 2018 kriptopénz árfolyam cryptoguru kriptoguru guru 3
  Kettő ember írta, hogy soha, a legtöbbünk szerint (én is ezt írtam) néhány hónapon belül indul a következő buli. Meglep a magas arány, remélem ez nem azt mutatja, hogy van még sokkal lejjebb a fordulás előtt.
 5. Mi a legalacsonyabb bitcoin árfolyam, amit el tudsz képzelni mielőtt emelkedőbe fordul a piac?
  0630 bitcoin varakozasok 2018 kriptopénz árfolyam cryptoguru kriptoguru guru 4
 6. Egyetértesz? “A jövőben a Bitcoin világpénz lesz, melyet az egész világon elfogadnak az üzletekben és az interneten, használata általános lesz”
  Erre jópár kifejtős választ is adtatok, nagyjából 60% válaszolt igennel a kérdésre, 40% nemmel vagy “lesz helyette más”-sal
 7. Tervezel még valaha kriptót vásárolni vagy bányászni?
  0630 bitcoin varakozasok 2018 kriptopénz árfolyam cryptoguru kriptoguru guru 5Nem győzött meg titeket Warren Buffet patkányméreg érve, vagy mi van?! 😀
 8. Ha van a bitcoinon kívül kedvenc kriptopénzed, amely szerinted nagy potenciállal rendelkezik, írd le, melyik az (1-2 darab jöhet)
  Magasan a legtöbben – szinte mindenki – Ethereumot írtátok, lemaradva de a dobogóra vagy közelébe került még a NEO, LTC, BCH, VEN, ONT és volt egynél több említése az Ethos, IOTA, OMG, ADA és ETC-nek is. 

 9. Mennyire érzed, hogy képben vagy a blokklánc technológiával és potenciáljával kapcsolatban?
  0630 bitcoin varakozasok 2018 kriptopénz árfolyam cryptoguru kriptoguru guru blokklánc blockchain
  Az eloszlásból azt szűröm le, hogy definiálni kellett volna a “képben lenni”-t és a 2-3-4 kategóriákat, valamint azt, hogy utánajártok a területnek, ahová a pénzeteket teszitek. #holtigtanul
 10. Milyen megérzésed van a kriptopénzek magyarországi szabályozásával kapcsolatban? (többet is pipálhatsz)
  Összesen 20%-nyian gondoltátok, hogy a hazai döntéshozók bármilyen saját gondolattal, legyen az tiltás vagy egyedi szabályozás, előállnak kriptó témában. 44% értett egyet azzal, hogy a jövőben kikristályosodó EU gyakorlatot fogjuk követni.64%-unk kétli, hogy bármi előrelépés lenne a témában a következő években itthon.
 11. Meddig tervezel bitcoint tartani?
  Ez a kérdés általánosan kriptopénzekre is vonatkozhatott volna0630 bitcoin varakozasok 2018 kriptopénz árfolyam cryptoguru kriptoguru guru blokklánc blockchain 2
  A legnépszerűbb kategóriával kapcsolatban a költői kérdésem a következő: Ha egymillió dollárt ér egyetlen darab bitcoin vagy nemtudomhányezret egy ETH, biztosan meg akarnál válni tőlük egy valutáért, amiből milliószor többet adnak érte, mint néhány évvel, évtizeddel előtte?

A következő években kiderül, lesz-e tömeges kriptopénz adopció valamilyen, világszinten berobbanó, “killer” alkalmazásnak köszönhetően, vagy sem. Nem bánnám azonban, ha nem valamilyen globális gazdasági válság vagy bankpánik okozná az adopció robbanását.

Kriptopénz és bitcoin várakozások a jövőre nézve

Utólag látom, hogy a kérdések nem voltak tökéletesek, ezen a következő alkalommal igyekszem javítani. Amennyiben jut eszedbe kérdés, ami téged érdekelne, és legközelebb megkérdezhetem magunktól, let me know és berakom a következőbe, néhány hónap múlva. Akkor nagyobb hangsúlyt fognak kapni a kedvenc altcoin projektjeink és vélt potenciáljuk.

Tízszer annyian látták a posztot, mint ahányan elkezdték tölteni, úgyhogy vagy rossz volt a poszt szövege, vagy tart még (nyilván) a nagy mészárlás utáni kiábrándultság időszaka. Ez utóbbit támasztja alá egyébként az általam mostanában gyakran emlegetett Google Trends bitcoin keresések mérőszám is, amely épp a december végi 11%-án tartózkodik. A legismertebb kriptopénz révén a BTC az indikátor, mely a terület iránti érdeklődést mutatja.

Azon viszont, akik kitöltötték a kérdőívet, látják, hogy az eladói piac még eltarthat egy darabig, mégsem ment el a kedvük a kriptopénzektől és víziójuktól.

Más a véleményed, mint a Cryptoguru Facebook közönségének? Írd meg kommentben vagy Fb-n a poszt alá!

Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees