0624 shitcoin altcoin cryptoguru

Shitcoin – Így ismerd fel a kamu altokat

A bejegyzésben megnézzük, hogyan ismerhető fel egy-egy altcoin projektről, hogy valamilyen tényező alapján shitcoin, azaz kamu/átverés, melyben nagy eséllyel eltemeted a pénzed egy hosszútávú tartás esetén.

A téma a tegnapi 90%-os altcoin leárazás bejegyzés készítése közben jutott eszembe, majd egy rövid keresés után a redditen találtam remek muníciót az íráshoz.

Egy shitcoin felismerésének 5 módja

A rövid reddit bejegyzésben összegyűjtött érvek mentén érdemes egy-egy altnak utánajárni, én még annyival kiegészíteném, hogy a közösség lelkesedését és visszajelzéseit is érdemes csekkolni a social felületeiken.

  1. GitHub-on nincs aktivitás, vagy csak kozmetikai változtatások vannak. Lásd BitcoinDark: két éve 0 aktivitás, mégis 64 millió dollár ül benne. A coinmarketcapen a kriptopénz adatlapján találod a “Source Code” mezőt, itt tudod megnézni a GitHub-jukat
  2. Értéktároló és fizetési megoldás, amely forradalmi technológiát ígér, de nincsenek partnerek és a kutya nem fogadja el
  3. Fork-ként indult, de nem újít meg semmit az eredetihez képest, lásd a tavaly őszi-téli összes BTC fork
  4. A hivatalos weboldal csillog-villog, hangzatos igéretekkel, de nincs jele haladásnak, nincs közösség, nincs partner
  5. Nincs infó a teamről és a fejlesztőkről. Példa a magyar, aranyfedezetű “kriptopénz”

A posztoló saját példájaként a Vcash (XVC) projektet említi, mely jónak tűnt, hiszen még a Bittrex tőzsdén is fenn volt. Aztán mikor a tőzsde úgy döntött, hogy tovább nem támogatja, emberünk pénze ment a lefolyóba, mivel állítása szerint semmilyen másik tőzsdén nem lehetett vele kereskedni. Egy gyors keresés után azt látom, hogy elméletileg a Poloniexen még van, viszont nincs forgalma, úgyhogy valószínűleg be van fagyasztva, és tényleg halott az egyébként több, mint három éves projekt. A weboldal aktivitását nézve egyébként már tavaly nyár óta ez a helyzet.

Az eredeti poszt arra lyukad ki, hogy ha shitcoin hodlerek vagyunk, érdemes átgondolni a döntést, mert nagy esély van rá, hogy ezek a projektek mennek a kukába, hasznosság hiányában nem fogják túlélni a mostani csökkenő trendet. Ha pedig így lesz, azt a pénzt, még ha jelenleg harmad annyi is, mint amennyiért vettük, a büdös életben nem fogjuk visszakapni.

Egy hasznos weboldal

Na jó, inkább csak vicces. Ajánlom kedves figyelmedbe a “Do I Own a Shitcoin?” oldalt, melynek keresőjébe beírva a coinodat, arcba kapod, hogy értelmes projektet támogatsz-e, vagy sem. Mivel nem tudni, hogy milyen szempontokat vesz figyelembe az eredményhez, nem javaslom komolyan venni döntéstámogató eszközként.

0624 shitcoin altcoin verge cryptoguru
Katt a képre az oldalhoz!

Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees