0624 olcsó altcoin árfolyam vásárlás altcoinok bitcoin ripple cryptoguru kriptoguru

Altcoinok 90%-os leárazással

Utánajártam, hogy egyes altcoinok árfolyama épp hány százalék mínuszban jár a mindenkori csúcshoz (ATH – All Time High) képest, és bizony a 90%-os leárazás sem ritka. Akkor ez azt jelenti, hogy most kell venni? Szerintem nem egészen, azonban ha hosszútávú befektetésben gondolkozol, érdemes elkezdeni nézelődni. A bejegyzésben mutatok néhány forrást is, amelyek hasznodra lehetnek.

SALE! SALE!

A százalékok megkutatásához a https://athcoinindex.com/ oldalt javaslom, semmilyen számolgatásra nincsen szükség, azonnal az arcunkba vágódnak az értékek, a “% from ATH” sor csökkenő rendezésével kapjuk meg a legtöbbet csökkenő Top100 projekteket.

Több meglepő szereplőt is találni a lista tetején, ilyenek például a közösségkedvenc, általam is bemutatott Nano, vagy a NEO a felső harmadban:

0624 olcsó altcoin árfolyam vásárlás altcoinok bitcoin ripple cryptoguru kriptoguru 2
A Top100-ból élen a Bitcoin Diamond 97.57% mínusszal. Katt a képre a teljes listáért!

Bal oldalon a szűrők között a “% to ATH” hozzáadásával még azt is meg tudjuk nézni, hogy hányszorozódás lenne csak a korábbi csúcs elérése a mostani árfolyamról. Ezek a százalékok nagyon vonzóan néznek ki, és itt még csak a korábbi csúcsról van szó. Az újabb vásárlói piac indulásával a legjobb, valóban értékteremtő projektek nem fognak megállni a korábbi csúcson, hanem még ahhoz képest is sokszorozódni fognak. Legalábbis ebben bízom rendületlenül.

A nagy kérdés egyedül az, hogy mikor indul az új piac. Erről a Mikor indul a BTC árfolyam végre felfelé? bejegyzésben értekeztem. Az utóbbi hét nap piaci változásai a népszerű coinmarketcap kiterjesztett nézetével láthatók egy helyen.

Altcoinok egy évvel ezelőtthöz képest

A bitcoin árfolyama egy évvel ezelőtthöz képest 6000$ környékén 140%-os pluszban van. De mi a helyzet az altcoinok esetében? Nézzünk néhány példát:

  • Ethereum  +43.6%
  • Ripple  +116.5%
  • Monero +189%
  • Verge +790%
  • NEO +2200%

Ezzel azt akarom mutatni, hogy hiába a nagy esések, jópár coin van, ami ettől függetlül még mindig brutális pluszban van az egy évvel ezelőttihez képest, emiatt pedig bőven mehetnek még lejjebb, ha a piac úgy gondolja. A mostani időszak azonban arra tökéletes, hogy amennyiben hosszú távban gondolkodsz, érdemes elkezdeni az egyes kiszemelt kriptók megkutatását, elemzését.

Altok esetében fontos róla beszélni, hogy egyáltalán van-e a befektetésre kiválasztott projektnek bármi létjogosultsága. A délibábok 2018-ban szenvedni fognak. Ha neadjisten még pár hónapig eltart ez az utóbbi hetekben látott vérengzés, az indokolatlan kriptopénzek aka. shitcoinok eltűnnek a süllyesztőben. A shit angolul sz*rt jelent, úgyhogy sejthető, hogy shitcoin azon kriptopénzek összefoglaló neve, amelyek bizonyos szempontok, például a GitHub-juk aktivitása alapján kamunak, átverésnek tekinthetők. Ezekről a szempontokről bővebben a következő bejegyzésben írtam.

Az árfolyamok vonzóságáról az a véleményem, hogy addig nem érdemes hosszútávú altcoin befektetésben gondolkodni, míg a kriptopiaci forgalom és az általános érdekődés újra kitartó növekedésnek nem indul. Ha már meglévő pozíciókról beszélünk, kérdés, hogy érdemes-e mindenáron tartani, hiszen nem minden altcoin esetében biztos, hogy még valaha újra emelkedésnek indul.

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees