0616 moon lambo btc árfolyam fordulás zuhanás 2014 rsi technikai elemzés kriptoguru cryptoguru

Mikor indul a BTC árfolyam végre felfelé? Tanuljunk 2014-ből!

Most, hogy a BTC árfolyam újra a 6000$-t ostromolja, a piaci hangulat a béka segge alatt van, és látszólag soha az életben nem lesz már egy normális emelkedés, úgy gondoltam megnézem, hogy a legutóbbi nagy eladási piacnak milyen körülmények között lett vége. A bejegyzésben megnézzük grafikonon a 2010-2015 közötti pattanásokat, és próbálunk párhuzamot keresni a mostani helyzettel arra vonatkozóan, mikor indulhat az újabb emelkedő hullám.

When moon?

BTC árfolyam ciklikussága

Többször volt már szó a blogon arról, hogy a bitcoin és a kriptopénzek piaca ciklikusan mozog a befektetői hangulat változásának megfelelően. Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, most kerestem is adatokat erről. A 99bitcoins oldalán az elejétől kezdve látod a BTC árfolyam alakulását. Érdemes átrakni logaritmikus chartra, hogy jobban látszódjanak a felfutások és zuhanások:

0616 99bitcoins btc árfolyam 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 bitcoin összeomlások cryptoguru kriptoguru
Logaritmikus grafikonon a BTC árfolyam alakulása 2010-től. Katt a képre az eredetiért!

A legdurvább esés 2011. június 8. és november 24. között zajlott, ekkor 27.25$-ról 2.28-ig zuhant az árfolyam, ami közel 92% bukót jelent.  Összesen 20 hónap kellett ahhoz, hogy a BTC árfolyam újra elérje a korábbi csúcs szintjét. Miután ez megtörtént, további 800% emelkedés következett 200$ fölé.

Néhányan el tudjátok képzelni az iszonyatos stresszt, amivel ezt a közel fél éves esés járt, de azt, hogy a még másfél éves oldalazás közben hogyan lehetett tartani vagy bízni a piacban, azt egyelőre a legtöbben még nem tapasztaltuk. És remélem, hogy nem is kell a mostani alkalommal ennyit várni az újabb felfelé ciklusig.

A 2014-es nagy zuhanás alja

0616 btc árfolyam 2014 alj fordulás cryptoguru
Az utolsó nagy konszolidáció a heti BTC grafikonon. Katt a nagyobb méretért!

Legutóbb tehát valamivel több, mint egy év volt elérni az alját (először),  és közben az RSI indikátor, mely a túladottság/túlvettség szintjét mutatja, kétszer is elérte a 30-as szintet. Mindezt a heti grafikonon, ahol egy gyertya egy heti ármozgást jelöl.

És most?

0616 btc árfolyam 2014 alj fordulás cryptoguru 2
A 2014-es történéseket a mostani helyzetre illesztve ezt kapjuk. Katt a nagyobb méretért!

Nem mondom, hogy ezt fog történni, ez az ábra csupán azt szemlélteti, mekkora százalékos mozgás mennyi idő alatt történt legutóbb. Ma már sokkal fejlettebb a piac, sokkal több a vásárlási lehetőség, és bizony a nagyhalak is sokkal jobban figyelnek.

Én személy szerint arra számítok, látva azt, hogy most, 2018 júniusában nincs az a pozitív hír, ami áremelkedést okozna, hogy addig nem fog új ciklus indulni, míg a fent mutatott RSI indikátor a heti grafikonon legalább egyszer el nem éri a 30-at. Hogy ez mikor fog megtörténni, fogalmam sincs, de sejtem, hogy a következő hónapokban egyszer csak eljutunk odáig, aztán a nagyfiúk elkezdik piac hajtását. Van rá esély, hogy az utolsó nagy eladási hullám egy nagyon durva piros nappal fog zárulni, akár többezer dolláros leszúrással.

Itt szokott jönni az egyértelmű kérdés, hogy akkor Tibi, lassan lehet kezdeni vásárolni? A válaszom erre az, hogy döntsd el Te! Én annyit tudok és akarok tenni, hogy igyekszem saját magam számára értelmezhető módon összefoglalni a rendelkezésre álló infókat, esetleg spkulálni egy kicsit, mert engem is szórakoztat. A Bitcoin általam vizionált jövőjéről a 17.000.000 BTC – Befektessek? bejegyzésben írtam. Bizakodó és menthetetlenül idealista vagyok.

0616 moon lambo bitcoin árfolyam fordulás zuhanás 2014 rsi technikai elemzés kriptoguru cryptoguru mélyebbre


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees