ledger nano s kedvezmény bitcoin tárolás 1

Ledger Nano kriptotárca – Első lépések

A Ledger Nano hardveres kriptotárca az egyik legbiztonságosabb módja kriptopénzeink tárolásának. 100 EUR közeli ára miatt azoknak javaslom, akik hosszú távra terveznek a kriptók piacán vagy akkora összeget fektettek be, hogy biztosra akarnak menni a tárolással.

A most bemutatott hardveres megoldás nyújtja a legnagyobb védelmet, ha bitcoin vagy más kriptopénzek tárolásáról van szó. Az általam használt és javasolt opciókról ide kattintva olvashatsz bővebben.

Ledger rendelés

Azt javaslom, hogy a Ledger Nano beszerzését a hivatalos oldalon intézd, így a legbiztonságosabb. Az oldalra érve két opciót találsz.  Válaszd a Nano-t, a Blue rohadt drága, és nem is jártam egyelőre utána, hogy miért érné meg azt választani.

UPDATE: Ha Ledger vásárláson gondolkodsz, érdemes dönteni, mert 21% kedvezmény jár most hétvégen. Katt a képre a kedvezményért! ↓

 

A Nano-t kiválasztva és kosárba rakva a Checkout folyamat az irányítószámunk megadásával kezdődik, ez alapján számolnak postaköltséget. Innentől minden megegyezik a szokványos online vásárlással, egy dolgot leszámítva: Bitcoinnal is fizethetünk a Ledger Nanónkért. Az mondjuk már egy másik kérdés, hogy akarunk-e…

A legolcsóbb szállítási opció választása esetén a megrendeléstől számított 7-14 napon belül megérkezik a csomag. Nekem 8 nap alatt ért ki.

Első bekapcsolás és a beállítás menete

A csomag kisebb volt, mint amire számítottam, de aztán persze eszébe jut az embernek, hogy egy felpimpelt pendrivot vett, amihez ez is bőven elég. Kicsomagolás:

[unboxing video készül]

Bekapcsoló gomb nincs, helyette csak simán be kell dugni a gépbe a kapott kábelen a Ledger Nano-t, és kezdődhet is az első beállítás. A kijelzőn megjelenő feliratok néhány lépésben végigvezetnek a beállítás lépésein. Vegyük végig ezeket magyarul is!

  1. Tudnod kell, hogy a két gomb egyszerre történő nyomása az OK/Kiválasztás, míg a jobb vagy bal gombokkal le-föl tudsz navigálni
  2. Welcome, Press both buttons to begin – Nyomd meg a két gombot egyszerre, jelezve, hogy jöhet a köv. lépés
  3. Configure as new device? – Új eszközként akarod konfigurálni a Ledger-öd? (gombok egyszerre nyomásával lépsz tovább)
  4. Choose your PIN – Válassz PIN kódot
  5. A PIN-kód számait a fel-le gombokkal tudod választani, majd a dupla gombbal elfogadni
  6. Confirm your PIN code – Erősítsd meg a kódodat az előző módszerrel
  7. Write down your recovery phrase – Írd le a szavakat sorrendben! a kapott papírra. Ezek a szavak a helyreállító karakterláncod, amivel más eszközön hozzáférsz a tárcádhoz lopás vagy meghibásodás esetén. Nagyon fontos, hogy ezt a papírt ne hagyd el és ne kerüljön illetéktelen kézbe!1122 ledger nano útmutató bitcoin tárca cryptoguru
  8. Confirm your recovery phrase – A fel-le gombokkal válaszd ki az adott számnak megfelelő szót lapról, majd dupla katt. Pár ismétlés következik, majd konfiguráció. Nincs más hátra:
  9. Your device is ready!  Meg is vagyunk, szép munka!

A Ledger használatra kész

…de nyilván még teljesen üres. A következő fejezetben végigvesszük, hogy milyen lépéseken keresztül helyezhetjük kriptóinkat biztonságba, a már üzembe helyezett kritpotárcánkban: Bitcoin tárolása a Ledger Nano hardveres  kriptotárcán.

via GIPHY

 


Ez nem befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak Te vagy felelős!

A Ledger hivatalos oldalát itt találod.

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül itt.

Kriptopénzek egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees