0503 bacoin alternatív kriptopénz bitcoin kriptoguru cryptoguru

Zseniális: Itt a Bacoin

Az Oscar Mayer brand mögött álló Kraft Heinz, a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari óriása egy zseniális, a kriptopénz hypot meglovagoló játékot készített: egy őrült tudós által kitalált bacoin “kriptót” gyűjthetünk, melynek árfolyamát nem dollárban, hanem bacon szeletekben mérik. A marketingeseik remélem óriási bónuszt kapnak.

Meggazdagodni senki nem fog belőle, de azért a bacon az mégis csak bacon.

Bacon + coin = Bacoin

Csak sajnos nem valódi kriptopénz, hanem egy promóciós játék amerikaiaknak, amire a hivatalos oldalon lehet regisztrálni, ahol a szerencsések között limitált számú bacoint sorsolnak ki, akik aztán megoszthatják ismerőseikkel ezt az örömhírt, ezzel felnyomva az árfolyamot. Az tehát, hogy egy Bacoin hány szelet bacon-t ér, a megosztásokon múlik. Ha a Bacoin tulajdonosoknak tetszik az árfolyam ki tudják venni javaikat kupon formájában, amelyet aztán be tudnak váltani a boltokban. Aktuális árfolyam itt.

A népszerűsítő videójuk egészen pazar lett, érdemes megnézni:

Pedig lehetett volna belőle egy újabb memecoin. A doge is nagyot fut 😀

Vicces, de miért jó ez nekünk?

Szerintem azért, mert ezzel is egyre többen találkoznak a cryptocurrency – kriptopénz szóval. A bitcoin és kriptopénzek videóban látható erős kifigurázása egyrészt tényleg szórakoztató, másrészt ha csak egy-egy fogalomnak utánajárnak a laikusok, azzal új embereket nyer a kriptopénzek víziója.

Többször volt róla szó a blogon, hogy sokak szerint – például Andreas Antonopoulos is erre számít – nem hogy kevesebb, hanem nagyságrendekkel több kriptopénz lesz a jövőben, mint ma. Ahogy most mindenhez okostelefonos applikáció dukál, a jövőben vállalatok százezrei bocsáthatnak ki saját “pénzt” amellyel a szolgáltatásaikkal és a többi felhasználóval, vásárlóval tudunk interakcióba lépni. Az ezek közötti átjárhatóság biztosítása lehet például a Bitcoin egyik feladata a jövőben. Ha innen nézzük, még a bacoin-nek is lehetett volna valami értelme.

Korábban bővebben értekeztem már a lehetséges Facebook kriptóról és a Telegram, azóta 1.7 milliárd dollárnál, a nagyközönség bevonása nélkül lezárt ICO-járól is.

via GIPHY


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. Fogalmam sincs, hogy milyen árfolyam lesz holnap vagy az év végén. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról árakkal, összehasonlítással itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– FACEBOOK napi fontos infókkal, hírekkel és atom mémekkel: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees