binance tőzsde kriptotőzsde ripple iota stellar bitcoin litecoin ethereum kriptopénz kriptovaluta cryptoguru

A Binance használata – Altcoin vásárlás lépésről-lépésre

A Binance a világ egyik legjobb, és jelenleg a legnagyobb tőzsdéje, ahol kriptopénzeket tudunk egymásra váltani. Nekem soha semmilyen problémám nem volt a platformmal, úgyhogy bátran merem ajánlani használatra.

A bejegyzésben végignézzük a regisztráció menetét, a Google Authenticatior beállítását. Rájönnél magadtól is, de azért megmutatom, hogy tudsz beküldeni kriptót a felületre, hogy el tudd kezdeni a kereskedést. Átfutjuk egy csere menetét is BTC-ből altokba.

Miért a Binance?

2017 elején, mikor elkezdtem az altokat nézegetni, a Bittrex tőzsdére regisztráltam először, mert arról olvastam a legjobb véleményeket.

Az azóta eltelt időben rájöttem, hogyan tudom megnézni, hogy egy-egy altcoinhoz hol jutok hozzá, és arra is, hogy a Bittrex és a Binance a legjobb megítélésűek között vannak és teljesen lefedik az elérhető altokra vonatkozó igényeimet.

Sőt, a Binancen például a Top100 altcoinjainak jelentős része megtalálható, vsz. ezért is érdeklődtetek ilyen sokan a használata felől.

0103 binance vásárlás bitcoin ethereum ripple stellar raiblocks cardano tron verge cryptoguru
A Binance legnépszerűbb kriptopárjai 2018.01.03-án. 1 napi (!) forgalom 6 mlrd dolesz

Közben folyamatosan olvasgattam – gyakran kifejezetten negatív – véleményeket a többi tőzsdéről (pl. Poloniexről vagy Krakenről) és odáig jutottam, hogy december végéig csak azokkal az altokkal foglalkozom, amelyek az általam használt két tőzsdén elérhetőek voltak.

Ezen a hozzáállásomon némileg változtattam, amikor a NEO alapú új projektek coinjai (pl. Red Pulse) miatt a nagyon ígéretesnek kinéző KuCoin-ra regisztráltam. Meglepő módon egyébként ez is teljesen korrekt és nagyon gyors is.

2017 decemberében az óriási, új felhasználók okozta terhelés miatt a Bittrex beszüntette a regisztrációt, ezért mostanra a Binance vált az általam leginkább javasolt tőzsdévé.

Regisztráció

A következő fejezetekben gyakorlati részek következnek a regisztrációról és a fiókod beállításáról.

A regisztrációt a hivatalos Binance oldalon tudod elkezdeni, ahol ez a kép fog fogadni:

0103 binance vásárlás bitcoin ethereum ripple stellar raiblocks cardano tron verge cryptoguru 2

Adataid megadása után ez az ablak ugrik fel. Végig fogja kísérni egyébként a Binance-s pályafutásod, mert minden bejelentkezésnél ezzel fogják ellenőrizni, hogy nem vagy-e robot. A csúszka elhúzásával bele kell illesztened a puzzlet a helyére.

0103 binance vásárlás bitcoin ethereum ripple stellar raiblocks cardano tron verge cryptoguru 3

Ez után következik a kapott e-mailből az emailed verifikációja, ami után örömmel tájékoztatnak a sikerről, és már léphetsz is be a korábban megadott adataiddal.

Google Authenticator

Belépés után rögtön ez a nem túl barátságos ablak fogad:

0103 binance vásárlás bitcoin ethereum ripple stellar raiblocks cardano tron verge cryptoguru 4

Azt javaslom, hogy azonnal csináld meg ezt a biztonsági beállítást, méghozzá a Google Authenticator-t választva!

A következő oldalon azonnal kapsz egy letöltő linket a Google appjához (ha még nincs meg a telefonodon, ezt telepítened kell) egy QR kódot, amivel csatlakoztatni tudod a Binance fiókod a telefonodhoz, és egy kódot (secret key), amit a helyreállításhoz fogsz tudni használni, ha a telefon tönkremegy, elhagyod, stb.

A kód nagyon fontos, írd fel biztos helyre és ne hagyd el!

A Google Authenticator app indítása után a nagy piros + jelre kattintva be tudod olvastatni a QR kódot a képernyőről, és máris megjelenik a tőzsde aktuális belépő kódja a listádban.

Minden belépéskor a puzzle elhúzása után ezt fogod beütni a biztonságos belépéshez.

Ennyi beállítással, okmányok feltöltése nélkül tudsz napi 2BTC értékben beküldeni vagy kivonni a felületről:

0103 binance vásárlás bitcoin ethereum ripple stellar raiblocks cardano tron verge cryptoguru 9

Beküldés a Binance felületére

Mielőtt bármit beküldenél, jegyezd meg, hogy minden egyes alkalommal, mikor belépsz a felületre, ellenőrizd hogy a hivatalos oldalon jársz-e! Erre maga az oldal is felhívja a figyelmed, ezért ha nem látod a felhívást, sejtheted, hogy rossz oldalon jársz.

A tőzsdén csak Bitcoinból tudunk altokat váltani. Nincs lehetőség USD vagy EUR beküldésére.

A következőkben bemutatott módon lehet a BTC mellett mindenféle kriptopénzt is beküdeni a felületre, amelyeket általában BTC-re vagy ETH-re váltás után tudunk más altokra cserélni. 2018 nyarán a bitcoin küldés olcsó és gyors, a korábbi problémák nem állnak fenn.

0103 binance vásárlás bitcoin ethereum ripple stellar raiblocks cardano tron verge cryptoguru 6

A Funds –> Deposits Withdrawals menü az, ahol a “tárcáinkat” találjuk, regisztráció után nyilván mindet üresen.

Beküldést a keresőbe való beírással tudunk indítani. BTC beküldése a BTC Bitcoin sorban a DEPOSIT gomb megnyomása után indulhat. Az itt megjelenő címünk az, AHOVÁ kell küldjük a kriptoinkat a mostani tárolási helyükről, hogy a tőzsdén megjelenjenek.

A beérkezés eltarthat hosszú percekig, fél óráig is. Ha megvagyunk, indulhat a kereskedés!

Altcoin váltása Bitcoinból

Az Exchange –> Basic menü választásával az egyszerűbb tőzsdei felületre jutsz. Én ezt használom, mert ezt jobban átlátom. Nézzük a váltást a Ripple (XRP) példáján:

0103 binance vásárlás bitcoin ethereum ripple stellar raiblocks cardano tron verge cryptoguru 7
A kereső mezőbe “xrp”-t beírva feljön a Ripple/Bitcoin pár, amire kattintva Bitcoinból Ripple-t tudsz venni, illetve Ripple-t tudsz Bitcoinra visszaváltani

A grafikon mutatja az árfolyam alakulását. Ebbe nem nagyon mennék bele, mert a tőzsdei grafikonok olvasása, indikátorok ismerete és a technikai elemzés egy külön szakma is lehetne én meg nem vagyok bróker.

Többek között ezért is van az, hogy a komolyabb hibák/problémák elkerülése végett én a MARKET (piaci megbízás) opciót javaslom, mert ezzel tudhatod, hogy megvalósult a vásárlási/eladási terved. A Limit – Stop Limit megbízást akkor javaslom, ha utána jártál a funkciónak és tudod, mit csinálsz.

0103 binance vásárlás bitcoin ethereum ripple stellar raiblocks cardano tron verge cryptoguru 8
Buy XRP – Ripple vásárlása (Bitcoinért). Sell XRP – Ripple eladása (Bitcoinért). Amount – Mennyiség, ahány darab Ripple-t vennél. % – Az összes BTC-d ekkora arányában

Az ügylet csak a Zöld (vétel) vagy Piros (eladás) gomb megnyomásával fog teljesülni. Amint megvettél a zöld gombbal mondjuk 50 XRP-t, a másik oldalon lévő XRP Balace részen máris megjelenik. Ugyanígy fogod látni a Funds menüben is a kis box bepipálása után.

FONTOS! Ha valami nem világos, inkább írj rá Facebookon és próbálok segíteni felhasználói részével, mint hogy elronts valamit. Nem tudok segíteni azzal, hogy mi lesz a következő 10-szereződő coin, mert foggggalmam sincs. Sajnos.

A tárolás kérdése

Szinten minden, vásárlással és tárolással kapcsolatos cikkben leírom, hogy a tőzsdén tárolt kriptóid nem a te tulajdonodban vannak, hanem a tőzsdéében, így ha leállás, hack vagy lopás történik, szívás van. Tudnod kell azonban, hogy a Binance egyike azoknak a tőzsdéknek, ahol rendszeresen jóváírnak airdropokat (ingyen kriptók) vagy pl. hard forkok után járó coinokat, így sokan szerintem kifejezetten erre játszanak.

A veszélyek ellenére mindenki tárol a tőzsdei felületein valamennyi kriptopénzt. Annyi a lényeg, hogy sose tárold a megtakarításaid jelentős részét se tőzsdén (Binance), se Coinbasen, se Bitpandán. Az általam használt tárolási módokról itt írtam. A kiküldést a Funds menüben az adott coinhoz tartozó “Withdrawal” gomb után tudod kezdeni.

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 

via GIPHY


Ez NEM befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül itt. 
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees