0419 verge pornhub kriptopénze cryptoguru kriptoguru

Verge + PornHub: Miért nagy szám?

Két napja ettől hangos a kriptós és tech sajtó: a Pornhubon és testvéroldalain (Brazzers, RedTube, YouPorn Nutaku) immár kriptopénzzel is lehetséges prémium tartalmak vásárlása. A nagy bejelentés után az árfolyam a felére (!) zuhant, a közösség pedig kellemesen megosztott a kérdésben, hogy most ez jó-e a Verge-nek, meg egyáltalán a kriptopiacnak.

Szerintem nagyon is jó, mondom is, hogy miért:

Napi 100.000.000 látogató a PornHubon

Ezzel pedig az internet harmincvalahanyadik leglátogatottabb oldala. Százmillió látogató és félmillió dollárnyi bevétel minden egyes nap. Ráadásul ez egy rengeteg, hasonló profilú portálból álló hálózat, amelynek tagjai szintén elfogadókká válnak.

A VHS, a CD, sőt elméletileg még az internet is azért robbant, mert bizony poresz elérhetőbbé tételére is nagy arányban használták őket az elején. Az, hogy kriptóval lehessen fizetni, nem tűnik akkora probléma megoldásának, mint a korábbiak, viszont az anonimitás (és a bankszámlakivonatról való eltűnés) nagyon is az. Sok új ember fejébe szöget üthet, hogy akkor mi ez a kripto dolog? Mire használható még ez? Jaa, sokat hallottam erről a Bitcoin hülyeségről, mi is ez?

Ráadásul azzal, hogy egy épp 24. helyen álló kripto húzott be ekkora partnert, valójában legitimizálta az összes kisebb altcoin projektet is, amelynek sikerült értelmes felhasználási területet találni a spekuláció mellett.

Miért a Verge?

0419 verge pornhub kriptopénze cryptoguru kriptoguru 3

Legnagyobb értékajánlatuk a biztonság és a választható anonimitás, a közösségi erőfeszítésen kívül nyilván ez volt az, ami elnyerte a partner tetszését. A Wrath Protocol nevű – egyébként sokat kritizált – technológiájuknak köszönhetően a tranzakciók adati elrejthetők és így nem visszakövethetők a blockchain explorerben. A tranzakció így nem kapcsolódik a publikus kulcshoz, ezért még kevésbé beazonosítható a küldő, mint egyébként. Bevallom, pont a rengeteg korábbi kritika miatt soha nem vettem komolyan a projektet és nem igazán másztam bele a techbe.

Érdemes ideírni, hogy nagyon sokan bizony egyenesen shitcoinnak, kamu projektnek tartják a Verget és nagyon nem értik, miért nem egy LTC vagy Monero (ha már privacy) került képbe.

De akkor miért zuhant be a Verge árfolyam?

Sokak arra számítottak, hogy a bejelentéskor az Amazon neve fog elhangzani. A másik véglet ehhez képest az volt, hogy elkezdett elterjedni a nézet, miszerint a Verge fejlesztők egy tetszetős exit scamet (lelépnek a pénzzel) visznek éppen véghez, és lelépnek a közösség által a bejelentés finanszírozására összegyűjtött 75 millió XVG-vel, nagyjából hárommillió dollár értékben.

Na ehhez a második opcióhoz képest a PornHub együttműködés egy óriási hír, még akkor is, ha sokak szerint szinte semmi értelme az egésznek, mivel XVG-t csak olyanok fognak használni, akik egyébként is ismerik a kriptopénzeket, és csak emiatt a kutya nem fog nekikezdeni a körülményes kriptóvásárlásnak. Ezt pedig azt jelenti, hogy tüzijátéknak ugyan jó volt a bejelentés, de az adopció ügyét nem segíti. Ez még egyébként igaz is lehet, de ennek ellenére az, hogy egy ennyire elemi, állandó igényt lehet kielégíteni bármilyen kriptopénzzel ilyen horderejű weboldalakon, az óriási dolog.

A beárazás

Az árfolyam nem a partner komolytalansága miatt zuhant be, hanem egész egyszerűen azért, mert az előző hetekben a piac már rég beárazta, hogy nagy bejelentés lesz:

0419 verge pornhub kriptopénze cryptoguru kriptoguru 2
A bejelentés előtti hetek történései, köztük hack, Amazon pletyka. Katt a nagyobb méretért!

Annek rendje és módja szerint, amint kiderült a partner, azonnal darabjaira hullott az árfolyam, amely csak ma délután kezd el – most egy Gaming partner feltűnése miatt – magához térni.

Hogy a Verge most épp jó befektetés-e, jó kérdés. Az ötven napos mozgóátlag a mostani zuhanást szépen megfogta, én személy szerint úgy érzem, hogy egy ekkora partnerrel könnyebb lesz az újabbak felhajtása is, így valóban megindulhat a coin tömeges felhasználása. Ehhez tényleg nagy szükség lenne azonban arra, hogy közvetlenül dollárból, euróból is lehetséges legyen a vásárlása. Ha a piac tényleg maradandóan magához tér az év eleji mészárlásból, jó esély van rá, hogy a Verge az átlagnál jobban fog szerepelni, legyen egyelőre bármilyen vélt vagy valós probléma a technológiával.

Mi a véleményed a PornHub partnerségről? Egyetértesz a véleményemmel? Beszéljük meg a bejegyzés
alatt, vagy a Facebookon!

via GIPHY


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. Fogalmam sincs, hogy milyen árfolyam lesz holnap vagy az év végén. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz, például Verge (XVG) vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees