0412 bitcoin árfolyam visszatérés cryptoguru kriptoguru kriptopénz trend small

Bitcoin árfolyam 2018: A visszatérés

2018.április 12-én brutális, ezer dolláros árfolyamugrást tapasztalhattunk a bitcoin árfolyamában. A piac története során valaha látott legnagyobb egy órás forgalom az összes altot is zöldbe borította, a mai nappal együtt sok helyen 30-50%-os emelkedéseket láthatunk.

Elindult-e az új felfelé trend…

…vagy olyan elnyújtott, másfél éves szarakodás következik, mint 2014-2015-ben történt?

0413 bitcoin árfolyam visszatérés trend kriptopénzek cryptoguru kriptoguru
BTC árfolyam a napos grafikonon 2018.04.13-án

A BTC árfolyamát vesszük a piaci bizalom fokmérőjének. A napos grafikonon magasabb csúcs alakult ki és sikerült áttörni a decemberi, januári és márciusi csúcsok alkotta trendvonalat is. A trendváltás (technikai szempontból) már akkor bebizonyosodna, ha a napi grafikonon új magasabb alj, aztán pedig magasabb csúcs képződne.

Fontos lenne, hogy az átlagos forgalom is kezdjen el végre növekedni. Mivel az árfolyam további emelkedés esetén több fontos ellenállásba (fontos mozgóátlagok, korábbi csúcs 9200 alatt) is bele fog futni, legkésőbb április második felére biztosan eldől, merre tovább.

Mehet lefelé is? Persze! Akár holnap kezdődhet egy eladási hullám, ami során beszakad az árfolyam és napok alatt akár 6000$-ra vagy alá is mehetünk. Ezzel azonban nem dőlne össze a világ, a kriptopénzek, a bitcoin és a blokklánc marad, a piac ciklikusan mozog és még hosszú évekig van feljebb.

Ahhoz, hogy az emelkedés sikerülhessen, a befektetők további önbizalmára és a folyamatos vásárlási kedv visszatérésére van szükség. Az utóbbi napokban a rengeteg pozitív fejlemény mellett a Rockefeller, Soros sőt talán Rotschild befektetési alapokkal kapcsolatban is olvashattunk pozitív híreket a kriptós tevékenységüket tekintve, tehát elképzelhető, hogy a mostani felfelé kitörést már ezek az erősen pozitív információk ösztönözték a befektetői fejekben.

Bitcoin árfolyam 2018: Egy kis spekuláció

Ha most vagy a közeljövőben elindul az új felfelé trend, akkor a helyzet inkább a 2013-as, 75%-os zuhanás utáni piacra hasonlít, mintsem a sokszor emlegetett, 2014-esre. Nagyon nem mindegy, ugyanis ’13-ban a vásárlókedv visszatértével fél éven belül további 18-szorozódás zajlott, egészen míg a Mt.Gox tőzsde botrányának tetőzése – amelynek azóta is isszuk a levét – be nem döntötte az árfolyamot másfél évre.

Nézzük az akkor történteket ráillesztve a mostani helyzetre, mert tudom, hogy szeretitek az ilyesmit:

bitcoin árfolyam 2018 spekuláció visszatérés trend kriptopénzek cryptoguru kriptoguru
BTC árfolyam alakulása logaritmikus skálájú heti grafikonon, jobb oldalon spekuláció a jövőre. Katt a képre a nagyobb méretért!

Látható a grafikonon, hogy 2013-ban a csúcsról a  75% körüli esés 12 hétig tartott, amit közel 18-szoros emelkedés követett 22 hét alatt. Több cikket is olvastam, amely azt fejtegette, hogy április 17-ei adóbevallási határidő előtt további esésre lehet számítani, mert a tőzsdék sok esetben kriptóban tartják a pénzüket, amiből ilyenkor váltaniuk (eladási nyomás) kell.

Az adózási határidők elmúltával azonban a rengeteg remek, pozitív szabályozásról, nagybefektetőkről és blockchain robbanásról szóló fejleménynek köszönhetően indul a hegymenet, újra a bikáké lesz a terep. És habár a tőzsde és a piacok alapvetése, hogy múltbéli esemény nem garancia a jövőre nézve, ha a korábbi arányokat vesszük, plusz hasonló vehemenciával térnek vissza vásárlók a kriptókra, mint például tavaly év közben tették, 2018. december elejére akár a 100.000$-os darabonkénti ár is összejöhet.

Innen nézve ez nagyon valószínűtlennek tűnik, de tavaly év elején a 10.000 is annak tűnt, és mindannyian láttuk, mi lett belőle. A következő felfutásnál 100.000$-nál magasabb árfolyam a kerek, lélektani határ miatt esélytelen. Ekkora darabonkénti árhoz 1,5ezermilliárd dolláros BTC kapitalizáció szükséges, amely ötször akkora, mint most az egész kriptopiac.

A BTC és a piac jövője

A tegnapi és mai nap után derűs az élet, de ne feledjük, egy hete még azon rettegtek a tömegek, vajon végleg vége-e a kriptopénzeknek.

Nem, nagyon nincs vége sem a bitcoinnak, sem a kriptopénzeknek, sem a piacnak. Annyi fejlemény történt szabályozás és adopció területén az utóbbi hetekben, hogy külön, a következő bejegyzésben számolok be ezekről és az általam várt trendekről. Annyit elárulok előre, hogy elképesztően sok dolog van és nagyon fényes a jövő.

via GIPHY

Szerinted vége van az eladói piacnak? Innentől csak felfelé megyünk? Neked milyen tippjeid vannak idén év végére? Beszéljük meg alul, vagy a Facebookon!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. Fogalmam sincs, hogy milyen árfolyam lesz holnap vagy az év végén. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees