0410 bitcoin érdeklődés unalom

Rekord alacsonyan az érdeklődés

Nagyon rég volt bejegyzés a blogon a korábbi hónapokhoz képest, úgyhogy lassan átnevezhetem a fenti menüpontot napi blogról heti blogra..

Összegyűjtöttem az anyagot egy sokkal hosszabb bejegyzéshez, amelyben részeltesen kifejtem, hogy a piac ciklikussága és a kriptopénzek és általában a blockchain tech terjedése miatt szerintem nagyon nincs vége a piacnak, hiába érezhetjük sokszor ennek az ellenkezőjét a folyamatos zuhanás közepette. Szervesen ide tartozik az alacsony érdeklődés témája is. Remek cikkeket, adatokat, tényeket találtam a témához, de egyéb elfoglaltságok és a saját lelkesedésem érezhető szenvedése miatt egyszerűen nem jutok odáig, hogy befejezzem a hosszú cikket. Jobb későn, mint soha!

Bitcoin érdeklődés csökkenése

Mutatok egy nagyon beszédes ábrát arról, hogy állunk ezzel most, és beszéljünk is róla néhány szót, beharangozóul a következő poszt elé:

0410 bitcoin érdeklődés unalom árfolyam cryptoguru kriptoguru
Érdeklődésben tavaly májusi szinten járunk a Google keresési adatai szerint

Látszik, hogy a brutális 20000$-ra emelkedést az érdeklődés meredek emelkedése előzte meg. Vagy pont fordítva? Valószínűleg az ár hozza a komolyabb érdeklődést, hiszen a tömegek ilyenkor azt érzik, lemaradnak az egyszerű meggazdagodás lehetőségéről és fejest ugranak, nem törődve a rizikóval.

Mivel minden piac ciklikusan mozog, nem feltétlenül rossz hír számunkra, hogy december óta ennyire lecsökkent az érdeklődés, és vele párhuzamosan a vásárlási kedv is. Ilyenkor szokott megtörténni az, hogy az “okos pénz” (a nagybefektetők, intézmények) az oldalazás, bázisépítés közben szépen lassan bevásárol. Aztán mikor már nincsen, aki alacsonyabb szinten adjon el, az árfolyamok elkezdenek emelkedni, és indul az újabb hype ciklus. A mostani, éves rekordalacsony érdeklődés mellett is egyébként körülbelül négyszeres BTC árat látunk az egy évvel ezelőttihez képest.

2014-gyel ellentétben most nem fog másfél évig tartani, míg visszatér az érdeklődés. Miért nem? Nagyon sok oka van, most csak egyet mondok, az egyik legfontosabbat, a többiről pedig legközelebb:

  • sokkal inkább a közbeszéd részévé vált a kriptopénzek ügye, mint eddig bármikor. Aki egy kicsit is követte a piacot, tisztában van vele, hogy húszezer volt a teteje, ezért arra várnak talán milliók, hogy újra induljon a buli, és kivehessék részüket az új száguldásból. Az egyik oka tehát annak, hogy várakozásaim szerint még idén új csúcsra fog érni a kriptopiac kapitalizációja, az a 2017-es 20-szorozódás okozta kapzsiság.
Szerinted újra másfél évig tart az uborkaszezon? Lehetetlen vagy elképzelhető? 

Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees