0324 málta binance kriptotőzsde szabályozás cryptoguru 2

Remek hír: A Binance Máltára költözik

A máltai miniszterelnök és a Binance vezérigazgatója tegnap twitteren is bejelentették, a népszerű kriptotőzsde Máltára teszi át székhelyét. Megnézzük a hírt, Málta szigetét, a miniszterelnököt és röviden elmondom, szerintem miért nagyon nagy szám ez a fejlemény.

A bejelentés

Tegnap tehát a Binance csapata a mediumon tette közzé, hogy “befektet” Máltán. A kriptós média ezt nagyjából egybehangzóan úgy hozta le, hogy a tőzsde központja áttelepül a szigetországba. A blogposztban az szerepel, hogy a képviselőkkel történt személyes egyeztetések után döntött a Binance több európai lokáció helyett Málta mellett, mert a vezetés logikus és progresszív gondolkodásának köszönhetően a blokklánc innováció melegágya és az ökoszisztéma központja lesz Europában.

Nagyon nagy szavak ezek egy ennyire kompetitív, mégis szinte véletlenszerűen szabályozott területtel kapcsolatban. Az utóbbi hetekben jópár bejegyzést írtam az egyes nemzetállamok hozzállásáról a témához (USA, Oroszország, Németország). A mostani együttműködést többek között az teszi lehetővé, hogy a szigetország kormánya direkt olyan, támogató törvényeket hozott, amelyek lehetővé teszik a helyi blockchain ipar szárbaszökkenését és piaci szereplők nyugodt munkáját.

A Binance-t olyannyira sikerült meggyőzni, hogy jelentős anyagi befektetéssel 200 fős bázist terveznek az országba vinni (nekem egyelőre nem az jött át, hogy a központot teszik át), emellett pedig az induló vagy kezdeti fázisú cégeket is támogatni fogják befektetésekkel. Ha blokklánc céget készülsz alapítani, itt az idő: Irány a templomosok szigete!

Málta és miniszterelnöke

málta-binance-kriptotőzsde-szabályozás-cryptoguru
Joseph Muscat, Mr. Prime Minister

Málta egy félmilliós, Szeged területénél alig nagyobb, brutális középkori erődökkel tűzdelt szigetország a Földközi-tengeren. Nagy-Britanniától 1964-ben függetlenedtek, izgalmas és meglehetősen véres történelem van a hátuk mögött, ami leginkább stratégiai helyzetüknek köszönhető. Az ország nagyjából a turizmusából és a mészkövéből él, se ivóvizük, se kajájuk nincs elég, szinte mindenből behozatalra szorulnak. Ilyen helyzetben mégis mit lehet kezdeni? Legyenek Európa összeszerelő központja?

Természetesen a megoldás az oktatás, a specializált munkaerő, az IT, és általánosságban a nagy hozzáadott értéket jelentő iparágak meghonosítása. A miniszerelnök és köre úgy gondolták, hogy a blockchain és a fintech (pénzügyi szolgáltatások) lesz az a terület, ami segítségével felvirágoztathatják az istenhátamögötti szigetet.

Miniszterelnök úrral egyébként utoljára akkor találkozhattunk a hírekben, mikor kiderült, felesége panamai offshore cégeken keresztül mozgat pénzeket. Ekkor legalább annyi gerince volt a komának, hogy új választásokat írjon ki, amit aztán újra megnyertek a Munkáspárttal.

Miért nagyon jó hír ez

Máltának azért, mert felkerülnek az innováció térképére. A napi többmilliárd dolláros forgalmat bonyolító kriptotőzsde innovációban, szolgáltatásban, kommunikációban is a világ legjobbja, megnyerésük óriási dolog, amely rengeteg kisebb-nagyobb tech és fintech céget fog bevonzani. Példaként Dublin-t lehetne említeni, ahol adókedvezményekkel és okos szabályozással elérték, hogy a világ legnagyobb technológai cégei európai központjukat és a világ legjobb elméit hozzák a városukba.

A Binance-nek és a kriptopiacnak pedig azért nagyon jó hír, mert a mostani együttműködés meg fogja mutatni azt, mi érhető el állam és piaci szereplők együttműködésével a szektorban. A stabilitás és a kiszámíthatóság minden cégnek érdeke, legyen az milliárd dolláros árbevételű óriás vagy induló startup. Egy EU tagállam példaértékű húzása más országoknál is változásokat fog elindítani. Végre!

A máltai településsel egyszerre belengették azt is, hogy végre lehetőség lesz közvetlenül USD-ből váltani a tőzsdén, ami szintén remek és régóta várt hír. Megvalósulása esetén ráadásul nagyban csökkenhet a felhasználók Tether használata.

Vajon mely országok lesznek a következők, akik időben kapcsolnak? Svájc? Magyarország? Beszéljük meg a bejegyzés alatt vagy a Facebookon!

via GIPHY


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees