0319 Mark Carney g20 csúcs szabályozás cryptoguru kriptoguru

G20: Nem jelentenek veszélyt a kriptopénzek

Gyorshír: Hónapok óta lógott a fejünk felett a levegőben a G20 pénzügyminisztereinek és jegybankárainak elképzelt pörölye. Most úgy néz ki, nem bántják a kriptopiacot, mivel mérete miatt (egyelőre) nem jelent fenyegetést a meglévő pénzügyi rendszerre.

G20 csúcstalálkozó

Március 20-án ülnek össze a világ legnagyobb gazdaságainak pénzügyminiszterei és jegybanki vezetői, hogy a kriptopénzek jelentette kihívásokról, közös fellépésről, szabályozásról, esetleges tiltásokról beszéljenek.

A Bank of England és a Financial Stability Board – Pénzügyi Stabilitási Tanács vezetője, Mark Carney (lásd a borítóképen) azonban már egy március 13-ai levelében előre leszögezte a csúcstalálkozó fent említett résztvevőinek címezve, hogy a tagok aggodalmai miatt az FSB  alaposan megvizsgálta a kriptopénzek és egyéb digitális vagyontárgyak növekedése okozta stabilitási veszélyeket.

A vizsgálat során arra az előzetes megállapításra jutottak, hogy a kriptopiac nem jelent egyelőre nem jelent veszélyt a nemzetközi pénzügyi stabilitásra nézve, főleg arányaiban kicsi mérete miatt.

Azért halkan jegyzem meg, hogy reményeim szerint lesz még ez a piac 10x-50x-100x ekkora, akkor már bizony fog gondot okozni a nemzetállami pénzekre nézve. Mikor az adopció S görbéje egyszer csak függőlegesre vált, lesz ám kapkodás a jegybankárok részéről.

Piaci fogadtatás

Mark Carney g20 csúcs szabályozás cryptoguru kriptoguru
BTC 4 órás grafikon (forrás: tradingview)

A hírre közel 1000 dollárt ugrott a BTC árfolyama. Amennyiben holnap a csúcson nem születik Carney levelével ellentétes közös állaspont, elképzelhető, hogy a február 6-án látott, amerikai fejlemények okozta fordulás után most a G20 is elősegítheti a kriptopiaci optimizmus visszatértét.

A világ vezető országainak álláspontjáról többször írtam már a blogon, volt szó az USA várható engedékenységéről, Oroszország támogató hozzáállásáról, mely egyenesen Putyin elnöktől származik, illetve a németországi törvényes fizetőeszközzé nyilvánításról, mely nagyban segítheti az adopciót. Magyarországról egyelőre nincsenek hírek, talán a G20 meg a választások után lesz végre előrelépés, legalább az adózás tekintetében.

Mi a véleményed a G20 várható semlegességének jelentőségéről? Beszéljük meg a bejegyzés alatt vagy a Facebook posztnál!

Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees