0302 nagyhal bitcoin árfolyam wellington management co kriptopénz piac

Wellington Management Co.: Ezermilliárd dollár színrelép

Szembejött ma velem egy cikk arról, hogy egy ezermilliárd dollárnyi ügyfélvagyonnal gazdálkodó befektetési társaság már egy ideje a kriptopénzekhez kapcsolódó iparágak vezető cégeibe fektet. Átfogó piaci elemzés után pedig következhet kriptopénzek közvetlen beszerzése a rizikósabb ügyfeleik részére. A bejegyzésben bemutatom a Wellington hátterét, aztán spekulálunk kicsit az óriásbefektetők megjelenésének következményeiről is.

A Wellington Management Co.

0302 nagyhal bitcoin árfolyam wellington management co kriptopénz kriptovaluta piac

A 90 éves cég 62 országból, több, mint 2200 intézményi ügyfél pénzét kezeli és ad befektetési tanácsokat nekik. Ahhoz, hogy 1 trillió (magyarul billió?) dollárnyi pénzt tudjanak kezelni, nyilván egy innovatív, a világ alakulásával lépést tartó, eredményeket produkáló cég kell, hogy legyenek.

Ezért jó hír számunkra, hogy egy ideje már indirekt módon ugyan, de befektetnek a kriptopiacba: chip- és egyéb hardvergyártók részvényeit is tartják egyes ügyfeleik portfóliójában. Mutatok egy példát:

0302 nagyhal bitcoin árfolyam wellington management co kriptopénz kriptovaluta piac 2
Az NVIDIA egy év alatti 130%-os emelkedése kriptóban nem lenne nagy szám, de a részvénypiacon nagyon is az

És a kriptopénzek?

Az elemzőik pedig az ügyféligények miatt alaposan vizsgálják az egyes kriptopénzek és tokenek lehetőségeit. A vizsgálat eredményének megfelelően fognak (vagy nem fognak) a jövőben direkt módon kriptókba fektetni. Egyelőre azonban “óvatosak”.

Hogy teljesen őszinte legyek, szerintem ez a hír – a kriptós sajtó ujjongása ellenére – még kicsit sótlan. DE! Amint ezek befektetési alapok elkezdik valódi kriptóban, nem csak kapcsolódó cégek részvényeiben, vagy BTC derivatívákban, parkoltatni az ügyfeleik pénzét, akkor fogunk egy nagyságrendi ugrást tapasztalni az árfolyamokban és elindulni a David Drake által is belebegtettett 10 trillió dolláros kapitalizáció felé.

Az mindenesetre nem csoda, hogy a kriptopiac száguldásával jól járó tech óriások biztosak a jövőben. Az Nvidia vezérigazgatója például lenyilatkozta, hogy “2018-ban elfogadja a világ a kriptókat. A virtuális világok, virtuális termékek és a virtuális fizetőeszközök is valódiak, összekapcsolódnak és egyértelmű felhasználási területeik vannak. A mögöttes technológia, a blockchain pedig nagyon biztonságos.”

Az óriások megjelenésének hatásai

0302 nagyhal bitcoin árfolyam wellington management co kriptopénz piac 5

A Bitcoin és a kriptopénzek árfolyama a közeljövőben biztos nem fog stabilizálódni. Még ha idén egy, a 2017-eshez hasonló őrült száguldást fogunk is látni, nem valószínű, hogy a következő 1-2 évben egy magas, keveset mozgó szintre állni be a piaci kapitalizáció. A hagyományos befektetési formákhoz pedig hasonlítani sem lehet, mert itt nem részvényekről és legtöbbször nem piaci teljesítménnyel rendelkező cégekről beszélünk.

A Bitcoin egy új technológia, egy protokoll, amelyre előbb-utóbb “second layer”, azaz második rétegű megoldások születnek. Pont úgy, ahogy az internet esetében is megszületett az e-mail, majd szép lassan, hógolyó módjára növekedett a használhatósága. 2018-ban az internet nélkül el sem tudjuk képzelni az életünket. Én hiszem, hogy a Bitcoinnal és a használhatóbb kriptókkal ugyanígy fogunk járni.

Ahhoz, hogy a Wellingtonhoz hasonló alapok elkezdjenek közvetlenül kriptót venni, az ügyfelek kell, hogy nyomást gyakoroljanak a cégekre. A januári-februári zuhanás után 2018. március már az emelkedés hónapja lehet, így látok esélyt arra, hogy a tömegek érdeklődése is visszatér a kriptopénzek iránt.

Szerinted milyen fejleményekre lenne szükség idén, hogy a legnagyobb tőkealapok valódi kriptót vegyenek, ne csak hagyományos tőzsdei termékeken és részvényeken keresztül fogadjanak az árra?

Ez NEM befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül itt.

Kriptopénzek egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees