0302 németország adómentes bitcoin fizetés kriptopénz fizetés bundestag cryptoguru

Gyorshír: Adómentes a kriptós vásárlás Németországban

2018. március elsején jöttek az első hírek arról, hogy Németország döntése értelmében adómentes lesz a kriptopénzek használata vásárlásra. A döntés precendens értékű lehet a többi európai ország döntéshozói számára.

Németország megmondja a tutit

Pontosabban a Német Szövetségi Pénzügyminisztérium, az Európai Unió Bíróságának egy 2015-ös ítéletésre hivatkozva, mostantól a bitcoinos fizetést nem tekinti adókötelesnek, sőt elismeri a kriptopénzeket törvényes fizetőeszköznek.

A döntés értelmében abban az esetben használhatók kriptók fizetőeszközként, ha a felek kölcsönösen elfogadják azt (nyilván…ez a pénz lényege), és kizárólag erre a célra használják.  A kriptopénz-fiat váltások “más, adóztatható szolgáltatásnak” minősülnek, szintén adómentesek magánembereknek és tőzsdéknek/váltóknak egyaránt.

Remek hírek, csak remélni tudom, hogy EU-szerte hasonló döntéshozói reakciókat látunk.

Hamarosan G20 csúcstalálkozó

A világ legerősebb gazdaságainak pénzügyminiszterei tudjuk, hogy fognak tanácskozni a témáról, neadjisten még közös állásfoglalást is megfogalmazhatnak.

Korábban már beszámoltam az USA várható hozzáállásáról egy szenátusi meghallgatás kapcsán. Az USA-ban jelenleg a Bitcoin vagyontárgynak minősül, így elméleg minden BTC tranzakció után nyereségadót kellene fizetni. Nyilván ez egy fenntarthatatlan állapot, ha szeretnék is, hogy adózzanak az állampolgárok.

Oroszország pedig épp úgy áll, hogy habár nem törvényes fizetőeszköz a bitcoin, nem fogják tiltani a birtoklását és használatát. Putyin elnök a napokban az induló blockchain verseny jelentőségéről beszélt, ami miatt sejtem, hogy – ahogyan az USA sem – ők sem akarják komoly korlátozásokkal fojtani a blokklánc innováció ugródeszkájának számító kriptopénz piacot.

Március vége újabb izgalmas időszak lesz kriptoföldén.

Szerinted a többi európai ország is követni fogja a német gyakorlatot? Beszéljük meg a bejegyzés alatt vagy a Facebook posztnál!

Ez NEM befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül itt.

Kriptopénzek egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees