0225 putyin putin oroszország kriptopénzek bitcoin blockchain technológia 1

Putyin: Aki kimarad, lemarad

Többször szó volt már a blogon Ororszország és személyesen Putyin elnök hozzáállásáról a kriptopénzek és a blockchain technológia kérdéséhez. Az utóbbi egy évben rengeteg pozitív és negatív hír, vagy inkább spekuláció érkezett az országból. A bejegyzésben most egy, a technológiai adopcióra nézve pozitív videót elemzünk, melyben Putyin talán állami cégek vezetői előtt beszél arról, miért fontos élen járniuk az innovációban.

Az utóbbi hetek hírei Oroszországból

0225 putyin putin oroszország kriptopénzek bitcoin blockchain technológia vlagyivosztok 2
A Transszibériai Expressz végállomása lesz az új orosz high-tech hub?

Putyin szerint élen kell járniuk

Érdemes megnézni a videót angol felirattal:

A videó a Sberbank vezetőjének mondataival kezdődik, miszerint szükségük van szakképzett munkaerőre a blockchain tech implementálásához, ezért a szakemberek képzésének indítását is felveti. Kimondja a bankvezér, hogy habár szabályozásra egyértelműen szükség van, nagyon fontos, hogy ne legyen tiltás, sőt tiltás említése sem (!) a kriptopénzekkel kapcsolatban, mert ez cégek, szakemberek és szolgáltatások kivándorlását okozhatják.

Erre Putyin ennyit mond: “Jó”. Majd átveszi a szót, mondván a nem jelenlévő kollégáknak és az állampolgároknak is érteniük kell, hogy miért van szükség erre az egészre: Azért, mert hiába rendelkeznek minden létező nyersanyaggal, olajjal, gázzal, fémekkel, arannyal, gyémánttal, hiába fejlődik megfelelő tempóban az ipar és vannak rendben emberi erőforrások tekintetében is, de további fejlődésre van szükség a kor kihívásainak megfelelően.

Idéz egy  zseniális mondást egy arab ország ex-olajminiszterétől:

A kőkorszaknak nem azért lett vége, mert elfogyott a kő, hanem mert új technológiák jelentek meg.

Direkt hangsúlyozza, hogy akik ezeknek az új technológiáknak a versenyében lemaradnak, nagyon gyorsan elveszítik a függetlenségüket az élenjárókkal szemben. Ezt pedig Russija nem fogja hagyni. Jelenleg kedvező körülmények és lehetőségek állnak a rendelkezésre, amelyekkel továbbra is élni fognak.

Kicsit félelmetes, de korrekt beszéd, ami alapján egyértelmű, hogy az oroszok az amerikaiakhoz hasonlóan nem fogják lefojtani a kriptopénzeket, a blockchain tech fejlesztését pedig egyenesen tolni fogják.

Mit jelenthet ez a piacra nézve

A korábbi hetekben már egyértelművé vált, hogy Oroszországban nem lesz tiltás, így a mostani hír nem vert komoly hullámokat. Hosszútávon én államilag kibocsátott (és nyomon követett) kriptorubelre számítok. Annak, hogy az oroszok az élen akarnak járni blockchain techben, kétlem, hogy bármilyen negatív hatása lenne az árfolyamokra nézve.

Korábban olvastam olyan ajánlást, amely az ország kriptobányászainak a külföldi tőzsdék és váltók használatát javasolja. Ez azért lehet, mert egyelőre nincsen legális orosz kriptotőzsde. Az első a kalinyingrádi enklávé területén kezdhet működni. Saját tőzsdék indulása reményeim szerint komoly forgalomnövekedést fog okozni a piacon, hiszen eddig az érdeklődő oroszok csak körülményesen tudtak saját kriptóhoz jutni.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Brave vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees