0209 winklevoss ikrek bitcoin árfolyam bitcoin vásárlás kriptopénz vásárlás ripple vásárlás ethereum litecoin neo vásárlás cryptoguru 2

320 000$-os BTC? A Winklevoss ikrek szerint igen

Tegnap találkoztam egy CNBC cikkel és videóval amelyben a Winklevoss ikrek azt fejtegetik, hogy a mostani szintről még 30-40x növekedést fogunk látni. Szerintük a következő 10-20 évben a Bitcoin át fogja venni az arany helyét, többek között azért mert tulajdonságai alapján egy jobb arany. Kivesézzük az eredeti cikket, az ikrek állításait, aztán a saját véleményemet is megosztom veled röviden.

A Winklevoss ikrek

Folyton ikrekként hivatkoznak rájuk, egyenként nem sűrűn látni őket megjelenni, és az embernek totál olyan érzése van tőlük, mintha ezek egy nagy entitás lennének, csak két testben.

Winklevossékkal legtöbbünk először a Social Network filmben találkozhatott. A legenda szerint Zuckerberg tőlük emelte a Facebook ötletét, a valóságban meg sosem fogjuk megtudni, hogy hogyan volt, lényeg hogy komoly kártérítéssel távoztak az asztaltól és valószínűleg így ők is, és a Mark is jobban járt.

Az így szerzett 20 millió USD egy részéből 2012-ben Bitcoin vásároltak, amely olyan jól sikerült, hogy a napokban kiadott Kripto Gazdagjai Forbes listán a bemutatott 19 nagykutya között szerepelnek 900 millió és 1.1 milliárd dollár közötti kripto vagyonnal. A dollár értékeket elméletileg január 19-én, 11k BTC körül határozták meg.

0209 winklevoss ikrek bitcoin árfolyam bitcoin vásárlás kriptopénz vásárlás ripple vásárlás ethereum litecoin neo vásárlás cryptoguru 4
Szőke emberek látszólag dolgoznak

Nem csak ülnek a pénzükön, megalapították a Gemini Exchanget, amely a Coinbase mellett az amerikaik egyik kedvenc vásárló-eladó platformja. Bővebben a Forbes profiljukban tudsz olvasni róluk, érdemes.

A CNBC és a mostani bejegyzés

A CNBC-ről korábban hallottam rossz dolgokat, de nem igazán ismertem őket. Most az utóbbi egy évben szembejövő kriptós híreket viszont nyilván észreveszem, ezért kialakult egyfajta kép róluk: amit mondjuk három szóval lehetne jellemezni: véletlenszerű, hype központú és FUD-keltő.

A fentieket szerintem elég jól szimbolizálja az alábbi kép:

0209 winklevoss ikrek bitcoin árfolyam bitcoin vásárlás kriptopénz vásárlás ripple vásárlás ethereum litecoin neo vásárlás cryptoguru 3
Hogyan bukd el a pénzed 3/4-ét úgy, hogy előtte egy 10-szeres emelkedésben lévő kriptót vetettek veled

Azt azért nem gondolom, hogy direkt akarnak kibaszni a nézőikkel, de egy “Fast Money” nevű műsorban azért feltételezem, hogy tudnak róla, hogy 10-szeres emelkedés közben lévő mindenkori csúcson nem veszünk bele semmibe, nem hogy kriptóba. Azt altcoinok vásárlása bejegyzésben erről írtam bővebben is.

Tehát egyik héten a Bitcoin Cash-t népszerűsítik, mint igazi Bitcoint, másik héten a Ripplel szivatnak, harmadik héten pedig Winklevossék jóslatával keltik a hype-ot azokban, akiknek fogalma sincs arról, hogy mi ez az egész. Vagy teljesen random, amit csinálnak, vagy pedig tudatosan, azért keltik a hisztériát, hogy aztán megégessék magukat az érdeklődők.

És habár ez most egy interjú volt, amit nem tudnak elferdíteni, érdemes minden hírt, amit olvasol és az alapján döntést készülsz hozni, több forrásból ellenőrizni. Igaz ez az én blogomra és bármilyen más felületre is!

320000 dolláros Bitcoin mögötti érvelés

Nézzük a videót

A nagyon szimpatikusan beszélő Winklevossék több, számunkra érdekes megállapítást tesznek:

  • Bitcoin egy jobb arany, amelyre egyre többen jönnek rá és emiatt még mindig alulértékelt
  • Az arany 7 tr $ market capje miatt gondolják, hogy a BTC 30-40x fog emelkedni a plató előtt, 10-20 év alatt
  • Azért óriási lehetőség a BTC (és az Ethereum), mert a protokollba fektetsz, nem egyedi cégekbe. Olyan, mintha 20 éve nem kellett volna választanod az Amazon és a később ronda véget ért Pets.com között, hanem magának az internetnek birtokolnád egy részletét
  • A Bitcoinra épülő alkalmazások sikeréhez a BTC sikere kell, mint ahogy az internet protokolljainak (TCP/IP) sikere kellett a mostani tech vállalatokéhoz
  • A Wall Street és a Szilikon-völgy totálisan elkésett a kisbefektetőkhöz képest
  • A hagyományos tech nagyvállalatok azért maradtak/maradnak le erről, mert nem férnek össze a kriptopénzek az ő szervezeti és technológiai centralizáltságukkal

Azért még a házat ne zálogosítsd el

Egy 320 000$ BTC árhoz 5.5-6 ezermilliárd dolláros Bitcoin kapitalizáció kell darabszám függvényében. A mai napon épp 0.4 ezermilliárdon van a teljes market cap, a BTC pedig 35% dominancia mellett 0.14 trillion $.

A 35%-os dominancia szerintem nem tud fennmaradni még akkor sem, ha erős és tartós emelkedésbe kezd végre a piac. Rengeteg pénz kell, hogy beömöljön, hogy egyáltalán elkezdhessünk álmodni negyed ekkora számokról.

És azt se felejtsük el, hogy Winklevosséknak elemi érdeke minden platformon a várható emelkedést promózni, hiszen így válhat ez önbeteljesítő jóslattá a spekuláns HODL-ereknek és a megjelenő nagybefektetőknek köszönhetően. Nem mondom, hogy nem lesz igazuk, csak azt, hogy nagyon nagy változásnak kell beállnia addig a fejekben.

Köszi Tibor a beküldést! Ha neked, kedves olvasó, bármilyen témajavaslatod van, dobd át Facebook üzenetben és vagy írok róla, vagy kirakom az oldalra, hogy vitassuk meg együtt!

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Brave vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees