0204 david drake kriptopénz befektetés befektetési alap ldj capital bitcoin ethereum litecoin neo eos vásárlás stellar vásárlás ripple 2

2018-as kriptopiac kilátások – David Drake interjú

Olvastam egy remek interjút ezzel a David Drake nevű komával, aki brutális befektetési portfóliót – benne komoly mennyiségű kriptopénz befektetést – kezelő LDJ Capital nevű cég alapítója és vezetője. Az interjúban reagál a közelmúlt eseményeire és megosztja várakozásait a 2018-as évre. Teszt jelleggel most feldolgozom az eredeti interjút és a végén kiegészítem a saját gondolataimmal. Nagyon szívesen vennék visszajelzéset itt vagy Facebook-on, hogy a jövőben is olvasnátok-e ilyen jellegű tartalmat.

LDJ Cayman Fund Ltd.

A Caymand Fund az LDJ Capital 200 millió dolláros kripto befektetési alapja. Maga az anyacég, ahogy a honlapjukból kiderül, egy családokra és magánszemélyekre célzott globális befektetési tanácsadó cég, eredetileg New Yorkból. Sejtem, hogy megkérhetik a szolgáltatásaik árát, mert külön kiemelik a bemutatkozásukban, hogy nem fűzödik anyagi érdekük (jutalék vagy egyéb előny) egy-egy lehetőség ajánlásakor.

Az LDJ hivatalos LinkedInjéből nem tiszta nekem, hogy valóban 1.5 ezermilliárd dollárnyi befektetést kezelnek-e, vagy ennek csak egy részét, de majdnem mindegy, mert felfoghatatlanul nagy számokról van szó. Ami nekünk ebből jó hír, hogy 100 000 ügyfelük van és immár kriptós befektetésekkel is foglalkoznak.

David Drake

0204 david drake kriptopénz befektetés befektetési alap ldj capital bitcoin ethereum litecoin neo eos ripple 1
adja az érzést az a díszzsebkendő

A kép alapján egy full átlagos bankár faszi, valójában az a klasszikus értelemben vett, bernáthegyi méretű nagykutya, aki eredetileg svéd, ma pedig 6 nyelvet folyékonyan beszélő ízig-vérig amerikai, aki Harvard Business Club összejöveteleket tart New York-i otthonában, koncerteket, jótékonysági esteket szervez, egymillió helyen tanácsadó és igaztósági tag, és nyilván politikába is belenyúlt párszor gazdasági területen, például mikor az USA Kereskedelmi Minisztériumát képviselte az EU Bizottságnál, vagy mikor külügyminiszterekkel dolgozott együtt, bla bla.

Csak tudnám, hogy hogyan van ennyi mindenre ideje. És mindezen kívül, nem csak kripto befektetéseket csinálnak, de konkrétan a főnökúr több induló blockhain/kriptopénz startup tanácsadói testületében is ül. Erre pl. úgy van ideje, hogy van egy csapata, akik csak ezekkel a cégekkel tartják a kapcsolatot.

Videót a komával itt tudsz megnézni, amiben egy Robomed nevű orosz? ICO projektet népszerűsít. Kicsit majd utána kellene olvasni, mert lehet itt véletlenül aranyra bukkantunk itt a vízmosásban 😀

A David Drake interjú

A fordítás nem tükörfordítás. Az eredeti cikket és az interjút itt tudod elolvasni. Azért akartam ezt nektek is megmutatni, mert ugyan rövid az interjú, az interjúalany személye szerintem kifejezetten izgalmas, ráadásul több olyan téma is előkerül, amelyek az utóbbi időben komoly FUDkeltők voltak. Nézzük:

Mi az LDJ Capital és mennyi tőkét kezel? 

David Drake (DD): LDJ Cayman Fund Ltd egy $200M kriptopénz profilú alap. Emellett tanácsadással is foglalkozunk, a portfóliónkban szereplő Top 15 ICO $500 millió dollárt gyűjtött az utóbbi 6 hónapban. 25 munkatárs kezeli csak annak a 20 ICO-nak az ügyeit, amelyekkel foglalkozunk. A következő hónapokban újabb ICO megállapodások várhatók.

Maga az LDJ Capital egy globális cég, mely 12 országban van jelen és folyamatosan terjeszkedik. Az 50 igazgatónk között például volt Nasdaq igazgató is található. 

Az alap foglalkozik-e kripto kereskedéssel is? 

DD: Igen, de a befektetéseink 80%-a a hosszú távra és fundamentumokra koncentrál. //arra lennék kíváncsi, hogy mi alapján választanak, vsz. többre mennénk vele, mint a Weiss ratingekkel – Tibi //

Itt egy underwriting nevű pénzügyi kifejezés szerepel, ami valamilyen befektetés bevonási folyamatot jelent, amelyben a David Drake-éhez hasonló alapok bizonyos ügyfeleknek (nagyvállalatoknak, államoknak) segítenek pénzt szerezni. Ebben van óriási tapasztalatuk és például a Quantstamp projekttel többmillió dollár befektetést sikerült összehozni.

//mellesleg a Quantstampont ismertem, de nem tudtam pontosan mi ez, de rohadt érdekes, úgyhogy már csak emiatt is volt értelme elkezdeni ezt az írást :D//

Milyen tapasztalatod van a BTC-vel és általánosságban a kriptopénzekkel kapcsolatban? 

DD: A munkám legjobban globális stratégaként és igazgatósági tanácsadóként fogalmazható meg. Világszerte 150 (saját) iroda, kriptopénz kereskedő cég és hedge fund “figyel a szavamra”. Az ICO-d, amelyellel azt szeretnéd, hogy foglalkozzunk, intézményi színvonalúnak kell lennie.

Mitől lesz egy ICO intézményi színvonalú?
DD: befektethető legyen (legyen még bevásárolható részesedés a cégben), bevétel, meglévő üzleti múlt vagy tapasztalat, vezetőség rátermettsége, csapat felépítése, meglévő szabályozási keretrendszer //vagy lehet, hogy pont hiányzó szabályozás a jó, ezt nem fejti ki// , márka ismertség és potenciál.
Mit gondolsz, mire számíthatunk 2018-ban? Amit az utóbbi időben tapasztaltunk, az egy menetrend szerinti januári korrekció, vagy valami komolyabb?

DD: A következő két hónapban heti többször fogunk olyan híreket hallani hatóságok felől, amelyek összezavarják a piacot, egészen addig, míg meg nem születik az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) hivatalos állásfoglalása, ami után az intézményi befektetők megengedik a pénzcsapot,

aztán március-áprilisban el fognak szállni az árak.

Milyen hatása lesz a Facebook reklámok megszűnésének az kriptopénzek piacára? Pozitív vagy negatív?

DD: Csökkenteni fogja a növekedést és a hype-ot, ami egy jó dolog.

//Mark Zuckerberg újévi vállalásáról a potenciális Facebook ICO bejegyzésben írtam.

És annak, hogy Kína beiltotta az ICO-kat és most leszámol a bányászattal is? Kína ezzel megszünik globális tényező lenni kripto területen? 

DD: A kínai piaci szereplők a cégeiket Szingapúrba, Shanghaiba, Japánba, Hong Kongba költöztetik. Az exportőrök még mindig külföldi valutában kapják meg a pénzüket //sejtem, hogy itt a bányászokra gondol//, úgyhogy változatlanul fontos szereplők maradnak gazdasági szempontból. 2018. végére Kína már nem lesz a Top3-ban a meghatározó országok között.

Folyamatosan jönnek a szabályozási hírek, legújabban például Koreából és Indiából. A keményvonalas kínai modellt vagy a támogató japán modellt lenne érdemesebb követnie a nemzetállamoknak?

DD: Egyértelműen a Japánt. És így is fognak tenni a kriptopénzek és ICO-k szabályozása tekintetében.

A Bitcoin több, mint 50%-ot esett december óta, altok között van, ami sokkal többet. Érdemes-e egyáltalán altcoinokba diverzifikálni, vagy csak egyszerűen üljük ki fiatban a lefelé időszakot?  

DD: A kereskedők folyamatosan profitot relizálnak, majd várják a pánik elülését, hogy újra visszaszálljanak. Folyamatosan ezt fogjuk látni 2-3 hetes periódusokban.

A félelmeinken keresnek pénzt.

//ezt a kérdést kicsit elterkózta szerintem :D//

A Bitcoinon kívül milyen kriptókat ajánlasz még az ügyfeleknek? 

DD: Az Ethereum kihívóit, EOS-t és Stellar-t. Feltörekvő vetélytársak a Top3 helyért ezért nagyon kíváncsi vagyok a növekedési sebességükre. 

Hol látod a piacot 2-5 év múlva? Maradunk hosszútávra? Továbbra is özönleni fognak a hagyományos befektetők a piacra?

DD: Maradunk. Ez egy permanens erő, amely tízezer milliárd (10 trillion) dollár kapitalizáció felé tart. //a cikk írásakor 0.41 trillion a market cap//

Mit csináljanak a befektetők addig //márciusig ? 

DD: Minden féláron van, szóval gyerünk bevásárolni!

Amit ebből én leszűrök

0204 david drake kriptopénz befektetés befektetési alap ldj capital bitcoin ethereum litecoin neo eos vásárlás stellar vásárlás ripple 1

Egyrészt nyilván mindenkit meg akar nyugtatni, mert a cégének komoly kitettsége van a kriptopiacon és sejtem, hogy volt, amit magasabban vettek, mint ahogy most áll. A pánik és a még nagyobb zuhanás neki sem áll érdekében.

Viszont azt is leszűröm, hogy ez az ember a tipikus “nagy hal”, a cápa, a New York-i befektetési bankár, aki mellesleg totál rá van pörögve az ICO-kra, komoly minőségellenőrzést csinálnak és ügyfelek százezreinek (családoknak, egyéni befeketetőknek és intézményi partnereknek is) van kapcsolata a biztonságos – már amennyire az lehet – kriptovilággal rajtuk keresztül.

Az utóbbi pár hét vérengzése után szerintem mindannyian kiegyezünk a 10 tr USD market cappel, ami a mostaniról 25x növekedést jelentene.

+1 Érdemes lenne kicsit jobban utánajárni az általuk felkarolt ICO projekteknek. Ha tudsz ezekről valamit, please jelezd, én pedig megosztom a Cryptoguru-s közösséggel!

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Brave vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees