0128 kriptorubel cryptoruble oroszország kriptopénz kriptovaluta bitcoin ethereum ripple vásárlás cryptoguru

Kriptorubel és szabályozás. Nem lesz tiltás Oroszországban

Egyre többet lehet olvasni mostanság arról, hogy nemzetállamok is bevezetnék saját kriptóikat. Venezuela az El Petro, olaj- és gyémántfedezetű kriptóval próbálkozik, az oroszok pedig a Kriptorubel bevezetésével igyekeznek tompítani a nyugati szankciókat.

A héten több olyan hír is érkezett az országból, amelyek pozitív hatással lesznek a piacra, úgyhogy megnézünk néhányat a bejegyzésben

Kriptorubel – Cryptoruble

0128 kriptorubel cryptoruble putin putyin oroszország kriptopénz kriptovaluta bitcoin ethereum cryptoguru
A főnök mondta, úgyhogy lesz Kriptorubel

2017. októberében Putyin kiadta az utasítást az orosz kriptopénz tervezésére, amiről egyelőre elég ellentmondásos infók – az sem sok – láttak napvilágot.

2018. január eleji cikkekben még két lehetséges útról írtak:

1, A Kriptorubel egy központilag kibocsátott, nem bányászható kripto kripto kell, hogy legyen, amely az állam és a vele kapcsolatban álló hazai és nemzetközi nagyvállalatok közötti elszámolás alapja lehet.
2, Az orosz jegybank szerint egy több országban használható kriptopénznek több értelme van. Szerény véleményem az, hogy ez az opció is érthető, az orosz érdekszférában történő pénzmozgások gyönyörűen követhetőek lennének, ráadásul a jegybanki funkciók sem csorbulnának.

A kriptorubel törvényes fizetőeszköz lenne

Januárban aztán Putyin újra kifejtette a nemzeti kriptopénz indításának szükségességét a nyugati szankciók megkerülésére. Elméletileg egy az egyhez arányban lesz hagyományos rubelre váltható, kivéve, ha nem tudja/akarja az eladó az eredetét igazolni, ebben az esetben 13%-os adót fognak kivetni a váltásra. Törvényesített pénzmosás helló?

Január 25-én született meg a törvényjavaslat a hivatalos fizetőeszközzé minősítésről. A Kriptorubelről több infót a fentieknél azonban még mindig nem találtam.

A tiltás lehetetlen, szabályozás viszont kell

0128 bitcoin grafikon tradingview bitcoin árfolyam bitcoin vásárlás ethereum ripple vásárlás cryptoguru 3
Bank of Russia – lö jegybank

Szintén január 25-ei cikkben olvasom, hogy a Pénzügyminisztérium törvénytervezete szerint, és a Jegybank tiltakozása ellenére, a kriptopénzeket legálisan lehet majd egymásra, rubelre és más valutára váltani az országban. A kriptotőzsdéket szabályozni és felügyelni fogják, de tiltásnak nincs értelme, mert más úton, de tovább folytatódna a kerekedés.

Fizetőeszközként egyelőre max. a Kriptorubel lesz használható a törvény elfogadása és a coin kibocsátása után.

Az, hogy Oroszország méretű és fajsúlyú ország Pénzügyminisztérium kimondta, hogy a tiltásnak nincsen értelme, remek hír a piaci optimizmus szempontjából. A kriptopénzek használatának terjedését egyedül azzal lehetne lelassítani vagy akár megállítani, ha nemzetközi-kormányközi szintű összefogás indulna és egyszerűen betiltanák a birtoklást.

Na ilyen egyetértés a világon még a büdös életben nem volt, és a tippem az, hogy nem is lesz. Mindig lesznek olyan országok, akik a tech lehetőségei miatt, gazdasági érdek miatt, vagy csak azért, hogy beintsenek a többieknek, legalizálni, sőt támogatni fogják a kriptogazdaságot.

Eközben a világ többi részén

Teljesen random a nemzetállamok hozzáállása. Legközelebb a márciusi G20 csúcson lehet komolyabb vita és állásfoglalás a világ legnagyobb gazdaságainak vezetőitől. Nagyon kíváncsi leszek, hogy indul-e az egész pályás letámadás vagy inkább igyekeznek előnyt kovácsolni a technológiából.

Itthon Deuchst Tamás digitális tökömtudja Biztos pedig lenyilatkozta a napokban, hogy Magyarország blockchain technológiában regionális vezető lesz (oké). Ami remélhetőleg legalább annyit jelent, hogy végre elkészül az kriptós bevételek adózásáról valamilyen hivatalos iránymutatás vagy törvény.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Brave vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees